دولت در برنامه بودجه سال 98 اختصاص اعتبار براي تامين آب آشاميدني را به نمايندگان اصفهان قول داد اما روز چهارشنبه كه برنامه نهايي براي ارسال به مجلس آماده شد اين سرفصل را حذف كرده بود.
به گزارش ايرنا، محمود مدرس هاشمي روز يكشنبه در نشست پروژه مديريت يكپارچه منابع آب زاينده رود در سالن اجتماعات دانشكده منابع طبيعي دانشگاه صنعتي اصفهان افزود: علاوه بر موضوع بودجه نيازمند همكاري و برنامه ريزي و استفاده از ظرفيت ها در استان و كشور و در سطح بين المللي هستيم كه همكاري با آلمان در اين زمينه نشان دهنده استفاده از تجربيات بين المللي است.
مدرس هاشمي با بيان اينكه موضوع آب براي مردم و متخصصان آب در ايران شناخته شده است، اظهارداشت: امروز موضوع آب يكي از اولويت هاي جدي كشور است اگرچه از قديم هم به دليل اينكه كشور در منطقه خشك و نيمه خشك جهان واقع شده بود اما آب از ارزش خاصي برخوردار بوده است.
وي ادامه داد: آناهيتا يا فرشته آب (فرشته نگهبان آب) واژه اي است كه در فرهنگ ملي ما وجود دارد، جشن هاي ويژه آبانگان از هزاران سال پيش برگزار مي شد كه دلالت بر ارزش و توجه آب در فرهنگ ما داشت.
رييس دانشگاه صنعتي اصفهان بيان كرد: آّب نقش مهمي در توسعه كشاورزي و صنعت داشته است همچنين وجود قنوات با عمق بيش از 300 متر از هزاران سال پيش نشان دهنده توجه نياكان از بهره برداري آب بوده است.
وي ادامه داد: متاسفانه با افزايش جمعيت و نياز روز افزون به استفاده از آب، ايجاد صنايع آب بر و مدرنيته مشكلات در حوزه آب جدي تر شده است.
مدرس هاشمي با اشاره به خشكسالي هاي اخير فلات مركزي در دهه هاي گذشته اضافه كرد : برداشت هاي بي حساب و بارگذاري بيش از توان اكولوژيكي به زاينده رود باعث مشكلات جدي در اين راستا شده است.
وي بيان كرد: به نظر مي رسد تنها راه حل اين مشكل مديريت يكپارچه، جامع نگر و علمي به موضوع آب زاينده رود است، كه در پروژه مشترك بين محققان ايراني و آلماني اين مولفه ها مورد توجه قرار گرفته است.
رييس دانشگاه صنعتي اصفهان با اشاره به دليل ورود دانشگاه صنعتي به موضوع آب و مشكل زاينده رود گفت: 40 سال از شروع فعاليت اين دانشگاه مي گذرد كه در اين مدت در حوزه آموزش فارغ التحصيلان برجسته اي به كشور عرضه كرده است.
وي بيان كرد: اين دانشگاه بيش از 2 هزار و 500 طرح صنعتي در زمينه هاي مختلف با صنايع اجرا كرد و همچنين الگوي ايجاد فناوري و شركت هاي دانش بنيان را براي اولين بار توسط اين دانشگاه در كشور شروع به كار كرده است و در همين زمان اولين و بزرگترين پارك علم و فناوري(شهرك علمي و تخقيقاتي) ايجاد شد.
به گفته مدرس هاشمي، در چشم انداز 10 ساله دانشگاه صنعتي اصفهان مولفه هايي از جمله رفع چالش ها و توسعه و نيز تاثيرگذار در منطقه در نظر گرفته شده است.
وي گفت: اگر دولت به تحقيقات و پژوهش هاي دانشگاه ها در زمينه رفع معضل زاينده رود توجه نداشته باشند اين تحقيقات تنها كاغذ پاره اي در يك كتابخانه خواهد بود.
به گزارش ايرنا، در پروژه مديريت يكپارچه منابع آب زاينده رود كه به سفارش وزارت نيرو، با همكاري دانشگاه صنعتي اصفهان و با حمايت وزارت آموزش عالي كشور آلمان انجام گرفته پژوهشگران آلماني در هشت سال تحقيقات جامع، طرحي را براي مديريت يكپارچه منابع آب زاينده رود تدوين و ارائه كرده اند.
در زمان حاضر از هزار و 400 ميليون مترمكعب ظرفيت سد زاينده رود تنها 135 ميليون متر مكعب آن يعني حدود 9 درصد آن آب دارد.
9913/6026
اصفهان- ايرنا- رييس دانشگاه صنعتي اصفهان تنها راه حل مشكل آب زاينده رود را مديريت يكپارچه، جامع نگر و علمي اعلام كرد و گفت: موضوع حذف رديف بودجه تامين آب آشاميدني از سال آينده براي توجه به زاينده رود يكي از موارد مهمي است كه انتظار داريم دولت به آن توجه كند.