به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، اين ربات خوردني كه به شكل يك كپسول است، توانايي دارورساني و حس كردن محيط اطراف از جمله شناسايي عفونت ها يا واكنش هاي آلرژيك را دارد.
اين ربات با استفاده از فناوري چاپ سه بعدي ساخته مي شود و شكل ظاهري آن شبيه به كپسول هاي خوراكي مورد استفاده در داروها است. پس از ورود كپسول به معده، بازوهاي حسگر آن بيرون مي آيند. يكي از اين بازوها در برگيرنده محفظه هايي براي حمل دارو و آزادسازي آن در طول چند روز است. اين ربات قادر است چندين هفته را در اسيد معده سپري كند و داروها را با دقت بسيار زيادي آزاد كند.
حسگرهاي اين ربات قابليت نظارت بر عملكرد اندام هاي مختلف از ضربان قلب گرفته تا سطح تنفس و دماي بدن را دارند. اين ابزار قادر است به صورت بي سيم و با استفاده از فناوري بلوتوث با يك گوشي هوشمند ارتباط برقرار كرده و اطلاعات را براي آن مخابره كند. توان مورد نياز اين ربات توسط يك باتري كوچك تامين مي شود، اما در آينده توان موردنياز اين ابزار از خارج يا از طريق بهره گيري از اسيد معده تامين خواهد شد.
در حال حاضر اين ربات در بدن خوك ها مورد آزمايش قرار گرفته است و انتظار مي رود ظرف دو سال آينده نزديك عملكرد آن در بدن انسان نيز آزمايش شود.
گزارش كامل اين تحقيات در نشريه Advanced Materials Technologies منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - محققان ام آي تي يك ربات خوردني ساختند كه قابليت گردآوري اطلاعات مرتبط با وضعيت سلامت را دارد و مي توان آن را با استفاده از فناوري بلوتوث به صورت بي سيم از خارج بدن كنترل كرد.