به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این سلول های جدید به گونه ای با یكدیگر ارتباط برقرار می كنند كه به طور یكپارچه عمل كرده و ضربان دارند. البته این وضعیت معمولا در مورد سلول هایی كه به این شیوه ساخته می شوند رخ نمی دهد و این سلول ها نه با یكدیگر ارتباط برقرار می كنند و نه قادرند عملكرد واحدی مانند ضربان داشته باشند.
محققان راتجرز برای ایجاد چنین قابلیت هایی در سلول های مهندسی شده، ترتیبی دادند تا نوعی پروتئین موسوم به CREG بیش از حد طبیعی بیان شود. در واقع محققان پس از جدا كردن سلول بافت متصل كننده قلب و تبدیل آن به سلول بنیادی، به واسطه بیان بیش از حد پروتئین CREG آن را به سلول عضلانی قلب تبدیل كردند. این شیوه جدید تبدیل سلول ها گام مهمی در ایجاد قابلیت خودترمیمی در بافت قلب محسوب می شود.
هدف نهایی محققان این است كه بتوانند بخش كوچكی از بافت قلب بیمار را برداشته و با استفاده از پروتئین CREG آن را به بافت عضلانی قلب تبدیل كنند كه دارای ضربان است و در مرحله پایانی آن را به قلب بیمار پیوند بزنند تا بافت قلب به صورت خود به خودی ترمیم شود.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Frontiers in Cell and Developmental Biology منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه راتجرز آمریكا با برداشتن سلول های بافت متصل كننده از قلب انسان و مهندسی معكوس این سلول ها توانستند آن ها را به سلول های بنیادی و سپس به سلول های عضله قلب تبدیل كنند.