دكتر جليل مشاري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين چارچوب كه در تعدادي از مساجد گناباد اجرا شده و به تدريج مساجد بيشتري تحت پوشش آن قرار مي گيرند يكي از متخصصان مغز و اعضاب به تشريح علائم سكته مغزي و راههاي پيشگيري از آن براي نمازگزاران پرداخت.
وي گفت: سكته مغزي دومين عامل مرگ و مير و شايعترين عامل ناتواني در ايران محسوب مي شود و از آنجا كه اقدامات درماني براي رفع خطرات سكته مغزي حداكثر در سه ساعت نخست وقوع سكته موثر است، آگاهي مردم نسبت به شناخت علائم و عوامل ايجاد اين بيماري و تماس سريع با فوريتهاي پزشكي مي تواند درصد قابل توجهي از عوارض آن را كاهش دهد.
او افزود: سكتههاي مغزي به علت مشكلات جريان خون در مغز رخ ميدهد و ممكن است بواسطه ايجاد يك لخته خوني، جريان خون در رگ مسدود و يا يك رگ خوني در مغز پاره و منتهي به مرگ بافتهاي مغز شود. پايشهاي منظم كنترل پرفشاري خون، قند و چربي از مهمترين راههاي پيشگيري از وقوع اين نوع سكته ها به شمار مي رود.
وي ادامه داد: با تشخيص به موقع علائم بروز سكته شامل هرگونه تغيير ناگهاني در وضعيت ظاهري صورت، كم شدن ناگهاني قدرت عضلاني اندامها و يا اختلال ناگهاني در قدرت تكلم، با مراجعه سريع به اورژانس بيمارستان تا حد زيادي از آسيبهاي سكته مغزي جلوگيري مي شود.
دانشگاه علوم پزشكي گناباد با دو بيمارستان علامه بهلول گنابادي و آيت الله مدني، 17 مركز سلامت، 46 خانه بهداشت و 15 پايگاه اورژانس مشغول ارائه خدمت به مردم در شهرستانهاي گناباد و بجستان واقع در جنوب استان خراسان رضوي است. بر اين اساس
120 هزار در گناباد و بجستان زيرپوشش خدمات دانشگاه علوم پزشكي گناباد قرار دارند. گناباد در فاصله 287 كيلومتري جنوب مشهد واقع است.
2095/1858
گناباد- ايرنا- معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي گناباد گفت: طرح تريبون سه دقيقه اي آشنايي با علائم سكته مغزي در مساجد اين شهرستان اجرا شد.