سرهنگ جهانگير كريمي روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: عفاف و حجاب و مقابله با پديده بد پوششي و بي حجابي، مساله اي است كه متخصصان فرهنگي براي حل آن راهكارهاي متعددي را پيشنهاد كرده اند.
وي با اشاره به اينكه رسانههاي جمعي شامل ديداري، شنيداري و مكتوب، نقش انكارناپذيري در ترويج يا تضعيف فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه دارند، افزود: نبود برنامه مدون، نپرداختن به ويژگي هاي مثبت و تاثيرگذار مساله حجاب و تناقض در محتواهاي ارائه شده از جمله مشكلاتي است كه در ترويج حجاب ايجاد شده و در بعضي موارد، اقدامات كارشناسي نشده موجب بروز اثرات منفي به جاي اثرات مثبت شده است.
اين محقق و پژوهشگر اجتماعي ادامه داد : رسانه اقسام مختلفي دارد از جمله جرايد، مجلات، سايت ها، خبرگزاري ها، شبكه هاي اجتماعي، راديو، تلويزيون، تئاتر و سينما كه مورد آخر يكي از پرطرفداراترين اقسام آن است كه از نظر فرهنگي بازخوردهاي فراواني همراه خود دارد.
وي خاطرنشان كرد: برخي بررسي ها نشان مي دهد بيشترين اثرگذاري فرهنگي از سوي سينما بر جوامع تحميل مي شود.
كريمي با تاكيد بر اينكه تصوير يكي از موارد بسيار مهم در تغيير ديدگاه هاي افراد به خصوص نزد بانوان است، افزود: هم ذات پنداري با كاراكترهايي شناخته شده، نگاه هاي جديدي در افراد ايجاد مي كند كه انواع رخنه هاي موجود در سال هاي اخير كه توسط رسانه هاي مغاير با ديدگاه اسلام بر مغز و روح برخي از زنان ايراني شكل گرفته، از آن جمله است.
وي يادآور شد: از سويي ستيز با حجاب بانوي مسلمان يكي از پليدترين توطئههاي دشمنان اسلام در تاريخ معاصر بوده كه همچنان به روش هايي نوين در فضاي شبكه هاي اجتماعي از طريق اشاعه بي حيايي ارائه مي شود.
اين پژوهشگر حوزه نيروي انتظامي اضافه كرد : در داخل كشور اين شيوه با رنگ و رويي متفاوت اما تاثيرگذار در حال انجام است و در سال هاي جديد فيلم هايي توليد شدند كه بطور مستقيم بر روي فرهنگ پوشش نامناسب در جامعه اثرگذار بوده است.
وي عادي سازي روابط مردان و زنان متاهل با سايرين، بي اعتقادي جوانان، شركت در ميهماني هاي مختلط و مصرف مواد مخدر و مشروبات الكلي همه را از جمله اتفاقاتي برشمرد كه در سينماي ايران متداول شده و نتيجه آن در بي اعتقادي جوانان و برخورد متفاوت آن با مساله حجاب، منعكس مي شود.
كريمي تصريح كرد : اين در حالي است كه جريان معاند با فكري برنامه ريزي شده و جهشي خزنده در صدد برافكندن نگاه هاي معصوم جوانان ايراني است و سعي دارد با زيبا جلوه دادن عناصري شيطاني، مسير خود را در انحراف نسل هاي جديد بگشايد.
وي با تاكيد بر توليد آثاري متناسب با سبك زندگي اسلامي- ايراني و موثر بر فرهنگ پوشش جامعه گفت: بايد از طريق رسانه اي فراگير مانند سينما و با ساخت آثاري هويت مند و آگاه كننده به مقابله با اين جريان منحرف پرداخت.
6994/6026/
اصفهان- ايرنا- معاون اجتماعي فرماندهي انتظامي اصفهان گفت: اصلاح فرهنگ پوشش نامناسب با توليد آثاري متناسب با سبك زندگي اسلامي، ايراني در رسانه اي فراگير مانند سينما ممكن است.