به گزارش ایرنا، رتبه برتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در آیین ویژه ای كه روز چهارشنبه به منظور قدردانی از فعالان حوزه سلامت و مروجان سلامت در تالار كانون فجر مهاباد ترتیب یافت، اعلام شد.
فرماندار مهاباد در این آیین با تاكید بر توجه جدی افراد به بهداشت و سلامت روح و روان گفت: براساس آمارهای رسمی، 70 درصد بیماری های جسمانی انسان ناشی از مشكلات روحی و روانی است.
ایرج شجاعی ادامه داد: اگر جسم انسان دچار مشكلات و بیماری شود به سرعت برای درمان آن اقدام می شود اما در صورت بروز مشكلات روحی، افراد توجهی به آن نمی كنند و این بی توجهی منشا بسیاری از مشكلات جامعه شده است.
وی افزایش مهارت دانش آموزان را در ارتقای سلامت روحی و روانی موثر دانست و افزود: باید این نسل را برای ورود به عرصه جوانی، زندگی مشترك و نحوه مواجهه با مشكلات آماده كنیم و آنها را آموزش دهیم.
معاون پرورشی و تربیت بدنی اداره آموزش و پرورش مهاباد نیز گفت: 40 مدرسه این شهرستان با بیش ا پنج هزار و 600 نفر در حوزه ترویج سلامت فعال است.
احمد رحمانی اظهار داشت: مدرسه مروج سلامت به منزله یك نظام برای ارتقای سلامت است كه با مشاركت فعالانه اولیا، مربیان و دانشآموزان و با رویكرد توانمند سازی دانشآموزان در زمینه مراقبت از خود، فرهنگ خود مراقبتی و آموزش همسانان و همسالان، منجر به افزایش ظرفیتها و توانمندسازی مردم در مورد سالم زندگی كردن، سالم كاركردن و آموزش با كیفیت خواهد شد.
وی اضافه كرد: اجرای برنامه جامع آموزش سلامت، ارایه خدمات بالینی در مدرسه، سلامت محیط و بهبود تغذیه در مدرسه، تحرك فیزیكی و فعالیت بدنی، ارتقای سلامت كاركنان مدرسه، ارایه خدمات سلامت روان و مشاوره ای و مشاركت والدین و جامعه در برنامه های سلامت در مدرسه و تشكیل شبكه داوطلبان سلامت دانش آموزان از جمله برنامه های این مدارس است.
رییس شبكه بهداشت و درمان مهاباد نیز در این آیین، ارتقای سطح سلامت جامعه را نیازمند افزیش دانش و سواد جامعه در حوزه سلامت عنوان كرد.
سامرند مرزنگ ارﺗﻘﺎی ﺳﻼﻣﺖ ﻋﻤﻮمی جامعه و افزایش كیفیت زندگی مردم را نیازمند آموزش، اطلاع رسانی و فرهنگسازی در جامعه برشمرد و یادآور شد: مردم باید به ﻛﻴﻔﻴﺖ زﻧﺪﮔﻲ، نوع تغذیه و عوامل پیشگیری بیماری توجه داشته باشند.
در این مراسم همچنین سوگندنامه سفیران سلامت توسط دانش آموزان قرائت شد.
به گزارش ایرنا، طرح «مروج سلامت» برای انتقال مفاهیم سلامت بین دانش آموزان مدارس كشور طراحی شده است و ابتكار آن نیز به برنامه «سلامت برای همه» سازمان بهداشت جهانی برمی گردد.
مهاباد با 237 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد و دارای یك بیمارستان، 68 خانه بهداشت، 18 مركز سلامت روستایی و شهری، 10 پایگاه سلامت و بیش از 200 مطب خصوصی است.
41 هزار و 600 دانش آموز مهاباد در مقاطع تحصیلی مختلف در 320 مدرسه شهری و روستایی مشغول به تحصیل هستند.
9903/3020/2093
مهاباد - ایرنا - خبرگزاری جمهوری اسلامی به عنوان رسانه برتر و فعال در حوزه بهداشت و سلامت مهاباد انتخاب شد.