مهدی شادنوش روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا اظهار داشت: وضعیت تغذیه در آی سی یو بیمارستان ها و همچنین بخش های تخصصی، كودكان، زنان و غیره یكی از مباحث مهم در روند درمان بیماری ها محسوب می شود.
شادنوش ادامه داد: در برخی از تحقیقات مشاهده می شود كه موضوع سوءتغذیه در زمان بستری بیماران در بیمارستان ها یكی از امور آزاردهنده ای است كه می تواند بهبود بیماری را به تاخیر بیندازد یا حتی سیر درمان را طولانی كند و اثرات منفی بیشتری به جا بگذارد.
وی در این خصوص توضیح داد: یكی از مهمترین قسمت های درمان، تعیین كالری مصرفی برای بیمار و تهیه غذاهای تخصصی برای بیمارانی است كه به طور مثال مبتلا به دیابت یا فشار خون هستند.
شادنوش ادامه داد: همچنین اگر پیچیده ترین عمل جراحی مغز و اعصاب هم انجام شود، پس از اتمام جراحی یكی از مهمترین فرآیندها، تعیین میزان كالری دریافتی برای بیمار است. در حال حاضر این موضوع در كشور توسط پزشكانی انجام می شود كه فقط دوره های عمومی یا تجربی در امر تغذیه را گذرانده اند اما در كشورهای پیشرفته این كار توسط متخصصان تغذیه انجام می شود و مشاوره هایی كه این افراد ارائه می كنند، مدنظر قرارمی گیرد.
* حضور كارشناسان تغذیه در بیمارستان ها نهادینه نشده است
رئیس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت درباره نقش دانش آموختگان تغذیه در بهبود روند درمان بیماری های اظهار داشت: نقش كارشناسان و متخصصان تغذیه در بهبود و درمان بیماری ها بسیار اهمیت دارد و حتی اهمیت این موضوع در زندگی روزمره نیز كاملا مشهود است.
وی افزود: البته علاوه بر احساس نیاز نظام سلامت، باید برای كارشناسان تغذیه بالینی در بیمارستان ها نیز دوره های بازآموزی بیشتری برگزار كرد تا این افراد با علوم روز دنیا در تغذیه بیماران در بیمارستان ها بیشتر آشنا شوند.
* اهمیت تغذیه در پیشگیری و درمان
وی با اشاره به اهمیت تغذیه در حوزه پیشگیری بیان كرد: با توجه به گسترش بیماری های غیرواگیر در كشور، تغذیه یكی از مهمترین بخش های حوزه پیشگیری محسوب می شود. زیرا تغذیه مناسب یكی از پایه های مهم و اساسی كنترل بیماری های غیرواگیر است و بر بیماری هایی مانند سرطان، فشار خون و دیابت تاثیر دارد.
شادنوش اظهار داشت: از طرف دیگر، نقش تغذیه در حوزه درمان در بیمارستان ها نیز بسیار مهم است. امروزه باید به غذایی كه در بیمارستان برای بیماران تهیه می شود به صورت تخصصی نگاه شود، زیرا در روند درمان بیماری موثر است.
* نیازمند نگرش جدیدی در تغذیه بیمارستان ها هستیم
وی درباره ایجاد نگرش جدید در زمینه تغذیه بیمارستان ها بیان كرد: برای ایجاد این نگرش تازه، از كارشناسانی كه در حوزه بیمارستان ها فعال هستند و كارشناسان مسئول دانشگاه های علوم پزشكی دعوت كردیم در نشست هایی منظم طی سال شركت كنند تا این امور را به دقت زیرنظر داشته باشیم و وضعیت تغذیه بیمارستان ها و كیفیت آنها بهبود پیدا كند.
رئیس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت گفت: همچنین لازم است در جامعه سلامت كشور و در حوزه های مختلف آن، از جمله پزشكان در تخصص های مختلف و حوزه توانبخشی و پرستاری و غیره تعامل جدیدی در زمینه تغذیه ایجاد شود و اهمیت تغذیه در بهبود بیماری ها را بیشتر از قبل تبیین و مشخص كنیم. اگر این اتفاق بیفتد، می توان شاهد صرفه جویی و مدیریت منابع مناسبی در حوزه درمان بود، زیرا این موضوع منجر به كاهش طول روند درمان خواهد شد.
اجتمام*9482*1834
رئیس مركز مدیریت درمان بیماری ها در گفت و گو با ایرنا:
وضعیت تغذیه در بیمارستان ها مناسب نیست
۸ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۳۱
کد خبر:
83150806
تهران- ایرنا- رئیس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت گفت: تحقیقات نشان می دهد وضعیت تغذیه در بیمارستان های كشور وضعیت مناسبی ندارد؛ در حالی كه موضوع سوءتغذیه در زمان بستری بیماران می تواند سیر درمان را طولانی یا با اشكال مواجه كند.