۹ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۴۷
کد خبر: 83152316
T T
۰ نفر
كدام دانشگاه‌های فارس به رسانه ها پاسخگو هستند

شیراز- ایرنا- اهمیت پاسخگویی و ارتباط مسئولان دانشگاه‌ها به‌مثابه جایگاه پیوند علم و اندیشه‌ورزی، عدالت‌خواهی و مطالبات سیاسی‌اجتماعی و فعالیت‌های فرهنگی و هنری با رسانه‌ها بسیار اهمیت دارد.

به گزارش ایرنا، رسانه ها می توانند ضمن انعكاس آخرین دستاوردهای علمی دانشگاهیان، حلقه پیوند آنها با مردم باشند و اهالی دانشگاه نیز در تعامل با خبرنگاران به عنوان نمایندگان افكار عمومی از برآیند دیدگاه های مردم آگاه شوند و در مسیر حل و فصل مهمترین موضوع ها از مسیر علمی حركت كنند.
اهمیت پیوند رسانه ها و دانشگاه ها در شهر شیراز به عنوان كلان شهری فرهنگی بیش از پیش است. جز آنچه میراث گذشتگان در ادب و هنر است، این شهر از دیرباز به دارالعلم شهره بوده و به دلیل اهمیت دانشگاه‌های آن در طول قرون، جایگاه تجمع عالمان و دانش‌پژوهان بسیاری بوده است.
فلاسفه و شیوخ تصوف، ادیبان و دانشمندان از این خطه برخاستند و تحولات علمی با پستی‌ها و بلندی‌ها شیراز و فارس را همچنان در قله علم قرار داده است.
امروز نیز وجود قریب به ۵۰ دانشگاه و مركز آموزش عالی در این استان، اعم از مراكز دولتی و آزاد و غیرانتفاعی همچنان جایگاه فارس در میان مراكز دانشگاهی برجسته است و دو دانشگاه شیراز و علوم پزشكی كه دانشگاه‌های مادر به شمار می‌روند، جایگاه تربیت نخبگانی ملی و بین‌المللی هستند.
دانشگاه‌های شیراز با محوریت دانشگاه شیراز كه قریب به ۷۰۰ عضو هیات علمی و افزون بر هفت هزار دانشجو در رشته‌های گوناگون دارد، به عنوان مركز ثقل هدایت افكار جوان جامعه و تربیت نسل جدید شناخته می‌شوند و از همین رو مطالبات بسیاری در زمینه‌های بسیاری متوجه آن است.
عملكرد دانشگاه‌ها در ارتباط با رسانه‌ها از آن رو اهمیت می‌یابد كه رسانه به مثابه پلی میان مردم و مسئولان می‌تواند منتقل‌كننده خواست‌های كف جامعه به طبقه تحصیل‌كرده و كاردان و روشنفكر باشد.
برگزاری تعداد نشست‌های خبری، پاسخگویی به نیاز‌های دانشجویان و ارائه عملكرد با توجه به تاكید دولت تدبیر و امید برای ایجاد اتاق شیشه‌ای و دسترسی آزاد به اطلاعات برای تحقق عدالت، از سوی دانشگاه‌ها در شهری‌همچون شیراز بسیار حیاتی است و می‌توان از آن به مثابه عاملی برای پیشرفت همه‌جانبه استان نام برد.
در یك سال گذشته تغییر و تحولات در گزینش مدیران دانشگاه‌ها، جامعه خبری را چشم‌به‌راه برگزاری نشست‌ها و تعاملات دوسویه‌ای گذاشت كه از سوی برخی دانشگاه‌ها جز به جاده‌ای یك‌طرفه ختم نشده است، جاده‌ای كه در یك سوی آن رسانه‌ها به عنوان پرسش‌گران حضور می‌یابند؛ اما پاسخگویی در دسترس نیست.
** آخرین دیدار اصحاب رسانه با روسای دانشگاه‌ها
بررسی تاریخ برگزاری آخرین نشست‌های خبری با اصحاب رسانه گویای تعاملات دانشگاهیان با مردم است.
در این میان،‌ حمید نادگران رئیس دانشگاه شیراز در سال جاری تاكنون هیچ نشستی با اصحاب رسانه برگزار نكرده است و مراسم روز خبرنگار نیز درحالی در غیاب وی برگزار شد كه خبرنگاران به حضور نیافتن وی اعتراض كردند.
دعوت‌های مكرر خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از رئیس دانشگاه شیراز طی ماه‌ها به واسطه‌های گوناگون صورت گرفت اما پاسخی دریافت نشد و مسئولان دانشگاه تنها به وعده‌ دیداری در روز‌ها و ماه‌های آینده اكتفا كردند.
علی بهادر كه با فاصله چند روز از برگزیده شدن حمید نادگران به ریاست دانشگاه شیراز، سكاندار دانشگاه علوم پزشكی شیراز شد، رویكردی مطلوب‌تر در تعامل با رسانه ها داشته است. آخرین نشست خبری وی مربوط به ۷ آبان‌ماه است. وی در تاریخ ۲۴ مردادماه به مناسبت روز خبرنگار با حضور در خبرگزاری ایرنا، از مركز خبرگزاری جمهوری اسلامی در فارس نیز دیدن كرد.
رئیس دانشگاه آزاد فارس، محمدكاظم كاوه پیشقدم نیز در سال جاری تا به امروز نشستی با اصحاب رسانه برگزار نكرده است؛‌ هرچند در اسفندماه ۹۶ در بازدیدی كه از خبرگزاری جمهوری اسلامی در شیراز داشت، بر تعامل بین دانشگاه‌ و رسانه تاكید كرد.
آخرین دیدار سرپرست دانشگاه پیام نور فارس، محمد حسن صیف نیز در ۱۶ مرداد ماه به مناسبت روز خبرنگار رخ داده است.
رئیس دانشگاه علمی و كاربردی فارس در ۳۰ مهرماه جاری با خبرنگاران دیدار كرد و پیش از آن نیز در مرداد‌ماه با دعوت از خبرنگاران در محفلی صمیمانه با آنها شركت كرد.
دیگر دانشگاه‌های شیراز همچون دانشگاه صنعتی شیراز، جز در برخی مراسم علمی و انتصاب‌ها و تودیع‌ها از اصحاب رسانه دعوت نكرده است و مدیران پیشین و كنونی این دانشگاه تاكنون با اصحاب رسانه بر سر یك میز ننشسته‌اند و دو دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه هنر نیز رابطه‌ای با رسانه‌ها ندارند.

** بی‌مهری مدیران، مطالبات دانشجویان و سوال‌های بی‌پاسخ
بی‌مهری برخی مدیران دانشگاهی به رسانه‌ها در حالی رخ می‌دهد كه برخی فعالان دانشجویی در روز دانشجو از مطالبات خود سخن گفتند.
در میزگردی كه با حضور برخی تشكل‌های دانشجویی دانشگاه شیراز به مناسبت ۱۷ آذر، روز دانشجو برگزار شد و با تبادل نظر صریح فعالان دانشجویی همراه بود، نمایندگان این تشكل‌ها به نبود تعامل لازم و كافی با مدیریت دانشگاه اشاره كردند. آنها با پذیرش تغییر ارزش‌ها و نبود ایده‌پردازی در سطح كلان در میان دانشجویان، جنبش‌های دانشجویی را جداشده از بدنه جامعه دانستند و راهكار پیشگامی دوباره و تعامل با جامعه را بازگشت به سوی مردم و پاسخگویی مسئولان در فضای دانشگاهی و نیز شفاف‌سازی درباره عملكرد 40 ساله انقلاب اسلامی عنوان كردند.
آنان همچنین از فهرست ممنوعه‌ سخنرانی یاد كردند كه مانع دعوت از برخی چهره‌های سیاسی و اجتماعی در این دانشگاه می‌شود؛ هرچند رئیس دانشگاه شیراز در حاشیه نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه‌های فارس كه ۲۶ آذرماه برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درخصوص فهرست ممنوعه یادشده، تنها به گفتن این جمله كه 'الان نمی‌توانم به این سوال پاسخ دهم و مشغول كار دیگری هستم' خواستار ارتباط با روابط عمومی شد و تاكنون نیز هیچ برنامه‌ای برای پرسش درباره معضلات و مشكلات دانشجویان، خواسته تشكل‌های دانشجویی و ارائه گزارش عملكرد از فعالیت‌های این دانشگاه دیده نشده است.
عدم تعامل كافی برخی دانشگاه ها با اصحاب رسانه در حالی رخ می‌دهد كه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری كه در تاریخ ۷ مرداد ماه در دیدار با مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ابراز امیدواری كرد كه دانشگاه‌ها از ظرفیت رسانه های كشور حداكثر بهره مندی را داشته باشد.
منصور غلامی تاكید كرد: به طور حتم مبحث اطلاع رسانی و از سویی دریافت بازخورد نظرات شهروندان و دانشگاهیان كمك شایانی به دستگاه های اجرایی دولت می كند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: امیدواریم ارتباطات رسانه ای را با واسطه های بسیار اندك برقرار كنیم تا از این طریق بتوان در مورد عملكرد دستگاه های اجرایی گزارش های مستقیم را به مردم داد. این روند به ویژه در حوزه اخبار دانشگاه ها كه همیشه مورد توجه افكار عمومی نیز است، باید بیش از گذشته تداوم یابد.
تقویت ارتباط با رسانه ها از مطالبات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از دانشگاه ها است، باید دید در فرصت باقیمانده تا پایان سال 97، دانشگاه های فارس در مسیر تحقق ابلاغ مقام عالی این وزارتخانه تا چه حد ممارست و اهتمام از خود نشان می دهند.
۷۳۷۵/ 2027