۹ دی ۱۳۹۷، ۱۵:۳۰
کد خبر: 83152648
T T
۰ نفر
پارچه مورد نياز توليدكنندگان پوشاك تهران تامين شد

تهران- ايرنا- مرحله دوم توزيع پارچه موردنياز توليدكنندگان پوشاك در كارگروه تامين مواد اوليه پوشاك اجرايي و انواع پارچه هاي پيراهني و مانتويي در اختيار توليدكنندگان قرار گرفت.

به گزارش ايرنا، كارگروه تامين پارچه موردنياز توليدكنندگان پوشاك با همكاري كارگروه تامين مواد اوليه پوشاك و با همراهي و مشاركت وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و هيات امناي بازار تهران از 24 آبان سال جاري آغاز به كار كرد.
در مرحله اول اين كارگروه حواله تامين پارچه جين با قيمت مناسب (20 هزار تومان زير نرخ بازار) به توليدكنندگان تحويل داده شد و در جلسه اين كارگروه، توليدكنندگان پوشاك بيش از 105 هزار متر پارچه پيراهني و مانتويي را به قيمت هر متر 23هزار و 500 تومان دريافت كردند، اين درحاليست كه قيمت آن در بازار متري 30 هزار و 500 هزارتومان است.
ابراهيم درستي، رئيس كارگروه تامين موارد اوليه پوشاك در تهران روز يكشنبه در حاشيه دومين مرحله از تشكيل اين كارگروه و توزيع پارچه موردنياز توليدكنندگان به خبرنگار ايرنا گفت: اكنون اين كارگروه با حضور اتحاديه هاي ذي ربط و به منظور ايجاد يك فضاي شيشه اي در حال توزيع مواد اوليه به توليدكنندگان است.
وي افزود: هدف اصلي از ايجاد اين كارگروه حذف واسطه ها، دلالان و ايجاد يك رابطه مستقيم بين توليدكننده و واحدهاي صنفي است كه تاكنون فعاليت اين كارگروه با موفقيت همراه بوده است.
درستي به گسترش فعاليت اين كارگروه در سطح كشور اشاره و بيان كرد: در پي كشوري كردن اين كارگروه هستيم چون برخي از مشتريان مواد اوليه از شهرستان ها براي دريافت پارچه به اين كارگروه مراجعه كرده اند.
وي تصريح كرد: برخي از افراد سودجو كه به دنبال عدم شفافيت معاملات هستند بر سر فعاليت اين كارگروه موانع ايجاد مي كنند.
درستي اظهار اميدواري كرد: با گسترش فعاليت اين كارگروه، مواد اوليه بدون واسطه در اختيار توليد كننده قرار بگيرد تا ضمن تنظيم بازار شب عيد، اجحافي در حق مصرف كنندگان نشود.
رئيس كارگروه تامين موارد اوليه پوشاك در تهران خاطرنشان كرد: در مرحله اول مقداري پارچه شلواري در بين توليدكنندگان توزيع شد و امروز بيش از 105 هزار متر پارچه پيراهني و مانتويي نيز در اختيار آنان قرار گرفت.
وي ادامه داد: در تلاش هستيم تا هر چه زودتر نخ در اين كارگروه عرضه و بين توليدكنندگان توزيع شود تا بتوان از اين طريق دست واسطه ها را از بازار كوتاه كنيم.
درستي با تاكيد بر نوسان نرخ ارز بر قيمت كالاها در بازار گفت: طبق گفته وزير صمت تنظيم قيمت ها در بازار متناسب با نرخ ارز نيازمند زمان است تا بتوان شاهد كاهش قيمت ها در بازار همسو با قيمت ارز باشيم كه در حال حاضر اين كارگروه تا حدودي قادر به جلوگيري از جهش چشمگير قيمت ها در بازار پوشاك بوده است.
رئيس كارگروه تامين موارد اوليه پوشاك در تهران ايجاد آرامش در بازار را از جمله اهداف اين كارگروه برشمرد و اظهار داشت: زماني كه توليدكننده از آرامش برخوردار باشد به مراتب مصرف كننده هم آرامش خاطر خواهند داشت كه اميدواريم با حمايت وزير، اتاق اصناف تهران، اتاق اصناف كشور و نيز اتحاديه هاي ذي ربط موفقيت حاصل فعاليت اين كارگروه شود و به مراتب شاهد ايجاد نظم در بازار پايان سال باشيم.
محمد توكلي، دبير كارگروه تامين مواد اوليه پوشاك در تهران نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه قيمت پارچه در بازار همزمان با تشكيل كارگروه با كاهش 10 هزار توماني همراه شد، گفت: پارچه هاي چيني كه در كارگروه با قيمت 23 هزار و 500 در اختيار توليدكنندگان قرار مي گيرد در بيرون از بازار با نرخ 31 هزار و 500 تومان فروخته مي شود.
وي از مذاكره با برخي از كارخانه هاي نساجي ايراني جهت عرضه پارچه ايراني به اين كارگروه خبر داد و افزود: پارچه هاي ايراني در بازار با قيمت 28 هزار تومان فروخته مي شود و اكنون به دنبال آن هستيم تا پارچه هاي ايراني هم در كنار پارچه هاي خارجي جهت فروش به اين كارگروه عرضه شود كه در صورت موفقيت براي ورود پارچه هاي ايراني به اين كارگروه بايد با نرخ 20 هزار تومان توزيع و به دست توليدكنندگان برسد.
توكلي به هدف ايجاد اين كارگروه اشاره و بيان كرد: هدف ما از اين ايجاد اين كارگروه حذف واسطه و دلالان است تا بتوان از اين طريق كارخانه داران نساجي و واردكنندگان مواد اوليه با توليدكنندگان ارتباط نزديك و بدون واسطه را برقرار كنند كه رضا رحماني وزير صمت و محمد امامي امين استاندار تهران نقش برجسته اي را در بهبود عملكرد اين كارگروه ايفا كردند.
دبير كارگروه تامين مواد اوليه پوشاك در تهران ادامه داد: بازار پوشاك چند وقت اخير به دليل كمبود مواد اوليه با افزايش قيمت روبرو شد كه اگر اين مشكلات رفع نشود بسياري از توليدكنندگان و به تبع آن انبوهي از كارگران بيكار خواهند شد.
وي اظهار داشت: تنها 30 درصد از پارچه هايي كه براي توليد مانتو و كت و شلوار مورد استفاده قرار مي گيرند در داخل كشور توليد و باقي آن از طريق واردات تامين مي شود كه اميدواريم تدابير لازم در زمينه توليد پارچه توسط كارخانه هاي ايراني اتخاذ و ديگر نيازي به واردات پارچه هاي خارجي نداشته باشيم.
به گفته توكلي، در صورتي كه مواد اوليه توليد كنندگان تامين شود، محصولات با كاهش 30 درصدي قيمت به دست مصرف كننده مي رسد.
دبير كارگروه تامين مواد اوليه پوشاك در تهران به نقش چشمگير وزير صمت در پيشرفت صنعت توليد اشاره كرد و افزود: متاسفانه در آمد برخي افراد كه از طريق تشكيل اين كارگروه به خطر افتاده است به شدت مخالف اين كارگروه هستند و باعث ايجاد موانع در بهبود عملكرد اين كارگروه شده اند.
وي در پايان گفت: در حال حاضر 6 اتحاديه كه همگن پوشاك در اين كارگروه حضور دارند و تا هفته آينده پارچه آستري و لاي چسبي جهت توزيع به توليدكنندگان به اين كارگروه عرضه مي شود.
همچنين علي عوض پور، دبير كل اتاق اصناف ايران در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه بخش پوشاك به عنوان يكي از توانمندي هاي كشور در توليد صنفي تلقي مي شود، گفت: در تهران بيش از 10 هزار واحد توليدي صنفي وجود دارد كه با توجه به ايجاد تغييرات اقتصادي به خصوص در تامين ارز كه از ابتداي سال با آن مواجه بوديم بحث تامين مواد اوليه در حوزه پوشاك مورد بررسي قرار گرفت.
دبير كل اتاق اصناف ايران لازمه تحقق شعار حمايت از توليد داخلي را ايجاد زيرساخت هاي لازم دانست و افزود: بحث تامين مواد اوليه متناسب با سياست هاي جديد پولي و بانكي يكي از گلايه هايي بود كه اخيرا واحدهاي توليدي صنفي با آن مواجه بودند و دولت اتخاذ تدابير لازم در اين زمينه را در دستور كار خود قرار داده است.
به گفته عوض پور با توجه به تشكيل كارگروه براي تامين مواد اوليه و نيز اعتماد و پشتيباني وزير صنعت از اين كارگروه وضعيت بازار در حوزه پوشاك تاحدودي بهبود يافته است.
وي با بيان اينكه امروز دومين مرحله از توزيع مواد اوليه واحدهاي توليدي پوشاك كليد خورد كه با استقبال بسيار زيادي همراه شد، خاطرنشان كرد: توليدكنندگان استان اصفهان به اين كارگروه مراجعه كردند كه اميدواريم با توجه به تلاش مسئولين و حمايت وزات صمت بتوان اين كارگروه را به سطح ملي كشوري گسترش داد.
دبير كل اتاق اصناف ايران معتقد است كه هدف اتاق اصناف ايران ايجاد بازار آرام و نيز تامين كالا جهت رفاه شهروندان در بازار پايان سال است.
وي در پايان تاكيد كرد كه با توجه به موفقيت هاي اين كارگروه پيشنهاداتي به وزارت صمت در راستاي تشكيل اين كارگروه جهت تامين مواد اوليه ساير واحدهاي توليدي در قالب نرخ مصوب ارزي داده شد.
تهرام/9206//1539