۹ دی ۱۳۹۷، ۱۹:۲۲
کد خبر: 83152936
T T
۰ نفر
خصوصی سازی پرسپولیس و استقلال با كم نقص ترین روش

تهران- ایرنا- نشست بررسی ابعاد واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس امروز یكشنبه با حضور نمایندگانی از ارگان های مختلف برگزار شد و شركت كنندگان بر خصوصی سازی این 2 باشگاه با كم نقص ترین روش تاكید كردند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نشست بررسی ابعاد واگذاری 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس امروز یكشنبه با حضور «حسین سلاح‌ورزی» نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران در محل این نهاد برگزار شد.
علی اشرف پوری حسینی رئیس سازمان خصوصی سازی، محمود اسلامیان عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، ایرج عرب سرپرست باشگاه پرسپولیس، اصغر حاجیلو سرپرست تیم استقلال، افشین پیروانی پیشكسوت پرسپولیس، علی خطیر معاون باشگاه استقلال، كاظم اولیایی مدیرعامل اسبق استقلال، افشین داوری رئیس فدراسیون والیبال، صادق درودگر رئیس كمیته بازاریابی سازمان لیگ و رضا افتخاری مدیرعامل سابق باشگاه استقلال و نمایندگانی از سازمان لیگ، وزارت ورزش و جوانان و مجلس شورای اسلامی از جمله حاضران در این نشست بودند.
حسین سلاح ورزی در ابتدای این نشست مقدمه ای بر اینكه راه های مختلفی برای واگذاری 2 باشگاه وجود دارد عنوان كرد و گفت بهتر است روش های نوین در واگذاری ارائه شود.
پوری حسینی رییس سازمان خصوصی سازی در جریان این نشست گفت: از چهار عضو صاحب رای، یك رای مربوط به اتاق بازرگانی است و به موازات این جلسه، جلسات دیگری هم كه برگزار می شود كه موازی كاری نیست بلكه جمع آوری پیشنهادها به هیات واگذاری است.
رییس سازمان خصوصی سازی اضافه كرد: ابهامات مالی و صورت های مالی، افشاگری و غیره از جمله موارد بحث در این خصوص است. فروش سهام 2 باشگاه استقلال و پرسپولیس از سال 87 مورد بررسی قرار گرفت و در سال 93 و اول سال 94 مزایده برگزاری كردیم كه در نوبت چهارم رقابت خوبی بین درخواست كننده ها همراه با پخش زنده تلویزیونی انجام شد اما تفاوت آن واگذاری با این دوره در شفاف سازی صورت های مالی بود.
وی ادامه داد: براین اساس تصمیم گرفته شد برند باشگاه و یك ساختمان و ورزشگاه فروخته شود.
رییس سازمان خصوصی سازی اظهار داشت: در دوره جدید سهام دو شركت باشگاه و استقلال فروخته می شود. البته در دو باشگاه با كمك های وزارت ورزش و جوانان صورت های مالی مشروط وجود دارد كه توسط سازمان حسابرسی بررسی شده و مصوبه مجمع نیز برای آنها موجود است.
پوری حسینی تاكید كرد: شرط واگذاری این 2 باشگاه هواداری یا پیشكسوتی نیست.
در ادامه نمایندگان دانشگاه تهران راه هایی را در واگذاری ارائه و تاكید كردند ماهیت باشگاه های فوتبال هواداری و فرهنگی است و هر چه قدر حالت اقتصادی آن بیشتر شود، وضعیت هوادار گم می شود.

** 75 درصد درآمد فوتبال از حق پخش است
محمود اسلامیان عضو هیات رئیسه فدراسیون فوتبال هم در این نشست گفت: آمار و ارقام در دنیا نشان می دهد كه 75 درصد در آمد باشگاه ها از حق پخش تلویزیونی است و متاسفانه این مهم در ایران اجرا نمی شود. این مبلغ 175 میلیون دلار است كه به باشگاه ها داده نمی شود و اگر این مسائل كه در دنیا اجرا می شود در فوتبال كشور اجرا نشود، قطعا واگذاری شكست خواهد خورد.
وی ادامه داد: اگر خریدارها تضمینی ارائه دهند كه درآمد دارند و به اهل آن واگذار می شود و در صورت نبود حق پخش تلویزیونی راه های دیگری برای جای خالی این مهم است، آن وقت می توان درباره واگذاری صحبت كرد.
ماشاالله عظیمی دبیر كل اتاق تعاون تهران در این نشست گفت: اعضای هیات واگذاری به دنبال كم نقص ترین روش برای این مهم هستند و مهمترین امر در این باره مبلغ برای خرید است.
وی گفت: جمع سپاری الگویی كه دانشگاه تهران كه ارائه شد، سال هاست در دیگر كشورها دنیا انجام می شود و سهامداری مورد تایید است.
محمد صادق درودگر رئیس كمیته بازاریابی سازمان لیگ فوتبال نیز در این نشست اظهار داشت: خصوصی سازی با شرایط حال حاضر در كشور امكان پذیر نیست.
مهدی روغنی عضو هیات مدیر باشگاه پرسپولیس از دیگر افراد حاضر در این نشست بود كه در سخنانی گفت: زیر ساخت های لازم برای واگذاری سرخآبی ها وجود ندارد و به دلیل نگاه امنیتی و نبود صورت حساب های شفاف مالی نمی توان این كار را انجام داد. بهترین روش این است كه عمومی سازی برای این مهم در نظر گرفته شود.
كاظم اولیایی مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال نیز اظهار داشت: ابتدا باید مالكیت این باشگاه مشخص شود زیرا پنج شركت به نام تاج و استقلال وجود دارد.
افشین پیروانی گفت: به دلیل هواداران زیاد این 2 باشگاه، باید با وسواس زیاد و پله به پله برای خصوصی سازی آنها اقدام كرد و به نظر من باید از طریق بورس عمل كنیم.
وی گفت: باید خودمان را با خودمان مقایسه كنیم و نمی توانیم فوتبال ایران را با دیگر كشور ها مقایسه كنیم. ضرب العجل ممكن است به واگذاری این 2 باشگاه صدمه بزند و بهتر است با آرامش در این باره عمل كرد.
خوشبخت مدیر امور مالیاتی شمال تهران از دیگر افراد حاضر در این نشست بود كه گفت: قطعا مشكل این 2 باشگاه بدهی های مالیاتی است و تعهدات های معوقعه مربوط به قراردادهای بازیكنان است. همچنین عدم رعایت موازین و مقرارت در قانون مالیات های مستقیم و نبود اظهارنامه مالیاتی سبب شده سرخآبی ها و بعضی از فدراسیون ها با آن دست به گریبان شوند.
كامران منزوی سرپرست اسبق باشگاه استقلال گفت: مداخله دولت در باشگاه و بعضی پیچیدگی ها در این دو باشگاه كار را سخت می كند. اما آیا اگر برند باشگاه استقلال فروخته شود، قانون مالكیت آن رعایت شده است؟ 55 راه بر ای درآمدزایی در فوتبال وجود دارد و فقط یك راه آن حق پخش است ولی هم اكنون پیراهن استقلال در فروشگاه های ورزشی فروخته می شود.
وی گفت: در صورتی كه این دو باشگاه واگذار شود، سهامدار از هیات مدیره چه توقعی دارد؟
رضا افتخاری مدیرعامل سابق استقلال نیز گفت: فردی كه باشگاه را می خرد، باید از درآمد هم برخوردار شود. وقتی حق پخش تلویزیونی داده نمی شود و از تبلیغات محیطی برخوردار نیستیم، نمی توان به شكل خوبی این واگذاری را انجام داد.
وی ادامه داد: البته كلیت واگذاری خوب است و در صورتی كه ازطریق سهام این مهم انجام شود، شاید بتوان به آن خوشبین بود زیرا باشگاه ها هم اكنون هیچ دارایی ندارند و فقط برند آنها مانده است.
كاظم دلخوش نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو فراكسیون ورزش نیز در سخنانی اظهار داشت: در سال 86 و 87 این 2 باشگاه را در ردیف شركت هایی قرار دادیم كه باید واگذار شود.
وی گفت: در حال حاضر سرمایه گذار جدی برای این موضوع نداریم و فقط باید روی نحوه واگذاری كار كرد. به عبارتی می توان مردم را مشاركت داد زیرا عاقبت این تیم ها با دولت ختم به خیر نمی شود.
وی گفت: بورس ایران نوپا است و نمی توان روی این مدل برای واگذاری مانور داد بلكه باید به مشاركت مردم و تعاونی كردن آن فكر كرد.
نماینده مجلس افزود: مجلس قانون استفاده از تبصره 27 صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده برای ورزش كشور را وضع كرده است ولی به خوبی اجرایی نشده است.
ورزشی**9029**9463**9129
۰ نفر