به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ساجد جاوید وزیر كشور انگلیس تعطیلات سال نو خود را نیمهكاره رها كرده و برای مدیریت بحران مهاجران دیروز (شنبه) با «كریستوف كستنر» همتای فرانسوی خود رایزنی كرد.
در این تماس تلفنی دو طرف توافق كردند تا از طریق ایجاد یك گروه كاری مشترك نظارت بیشتری را برای جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران به انگلیس صورت دهند.
آنها همچنین درباره منابع اطلاعاتی مهاجران، مقابله با قاچاق انسان و افزایش آگاهی مهاجران نسبت به خطرات ناشی از سفرهای غیرقانونی گفت وگو كردند.
وزارت كشور انگلیس تاكنون آمار دقیقی از میزان ورود مهاجران در طول ماههای گذشته ارائه نداده اما گزارشها حاكی است كه ظرف یك ماه گذشته دستكم 250 نفر در كانال مانش رهگیری شدهاند كه از این میزان 65 ایرانی بودهاند.
در آخرین تحول صورت گرفته، گفته میشود كه مأموران مرزی انگلیس دیروز، شش ایرانی دیگر را كه با قایق از كانال مانش گذشته بودند، در سواحل جنوب شرقی این كشور شناسایی و به مراكز مهاجرتی منتقل كردهاند.
وزیر كشور انگلیس در یادداشتی كه امروز دوشنبه در روزنامه دیلی تلگراف منتشر شد، مهاجرت افراد به این كشور را موضوعی پیچیده توصیف كرد كه راهحل سادهای ندارد.
وی افزود: دلیل افزایش عبور از كانال مانش پیچیده است و در بسیاری از موارد، خارج از كنترل است.
جاوید، این تحولات را ناشی از تشدید بیثباتی در خاورمیانه و تدابیر امنیتی در بندر كاله فرانسه توصیف كرد.
او با این حال تصریح كرد كه ادامه این وضع را نمیپذیرد و اجازه نخواهد داد كه قاچاقچیان از افراد آسیبپذیر، سوء استفاده كنند.
همزمان گاوین ویلیامسون وزیر دفاع انگلیس از آمادگی ارتش برای حفاظت از مرزهای كشور و جلوگیری از ورود غیرقانونی مهاجران خبر داد و آژانس ملی جرائم انگلیس نیز عنوان كرد كه مهاجران به تلاشهای خود برای عبور از كانال مانش و رسیدن به خاك انگلیس ادامه خواهند داد.
مهاجران، كه عمدتاً از كشورهای جنگزده هستند، سالهاست تلاش میكنند از طریق بنادر جنوبی انگلیس وارد این كشور شوند. بسیاری از آنها خود را در خودروهای باربری و یا زیر كامیون پنهان كرده و پس از آن كه به مرز انگلیس میرسند، فرار میكنند. با این حال، گزارشها حاكی است كه این افراد اغلب در دام مأموران مرزی افتاده و یا بر اثر سوانح رانندگی جان خود را از دست میدهند.
پس از آن كه دولت فرانسه اردوگاه آوارگان در بندر كاله (موسوم به جنگل) را كه روزگاری هزاران پناهجو با قصد مهاجرت به انگلیس در آن مستقر بودند در سال 2016 از بین برد، لندن میلیونها پوند به پاریس كمك كرد تا از تشكیل مجدد اردوگاه مهاجران در نزدیكی مرزهای دو كشور جلوگیری كند.
گزارشها حاكی است كه این كمك مالی برای مواردی همچون نصب فنس و دوربینهای مداربسته و بهكارگیری دستگاههای فوق پیشرفته برای شناسایی مهاجران استفاده شده است.
مؤسسات كمك های انسان دوستانه میگویند كه این سیاست تا حد زیادی از ورود غیرقانونی مهاجران به روش های معمول جلوگیری كرده است. با اینحال، وضع مالی مهاجران همچنان از عوامل تأثیرگذاری است كه نقش تعیینكنندهای در سفر آنها به انگلیس ایفا میكند.
در واقع، آنهایی كه استطاعت پرداخت هزینه سفر با قایق را دارند اینك با نزدیك شدن به مهلت خروج لندن از اتحادیه اروپا، جان خود را به مخاطره انداخته و تلاش میكنند تا به خاك انگلیس برسند.
یك مهاجر ایرانی كه خواست نامش فاش نشود در گفت وگو با ایرنا توضیح داد كه چگونه از بندر كاله خود را به صورت قاچاق به خاك انگلیس رسانده است.
وی عنوان كرد كه با معرفی خود به عنوان آواره سوری، به بندر كاله راهیافته و ماهها در اردوگاه جنگل اقامت داشته است.
او، این اردوگاه را جهنمی توصیف كرد كه تعدادی از مهاجران بر اثر ابتلا به بیماری جان خود را از دست داده اند.
این ایرانی مهاجر عنوان كرد كه دولت فرانسه جیره آنها را یك وعده غذا در روز تعیین كرده بود و به همین خاطر او وزن زیادی را در این مدت از دست داده است.
هرچند اردوگاه جنگل از سوی مقامهای فرانسوی از بین رفت اما منابع محلی میگویند كه هنوز یك تا دو هزار مهاجر در اردوگاههای بندر كاله و «گراند سنت» فرانسه ساكن هستند.
وزارت كشور انگلیس روز یكشنبه در بیانیهای اعلام كرد كه مأموران گارد ساحلی، كشتیهای گشتی را برای مقابله با ورود غیرقانونی مهاجران افزایش داده اند.
با اینحال، برخی سیاستمداران انگلیسی نگرانند كه وجود كشتیهای زیاد در دریا، انگیزه بیشتری را برای سفر مهاجران ایجاد و خیال آنها را برای نجات از غرق شدن راحت میكند.
در واقع، چالش اصلی دولت انگلیس پیدا كردن راهی برای انگیزه ندادن به پناهجویان و جلوگیری از بروز فاجعه در دریاست كه در این ارتباط كارشناسان توصیه میكنند لندن بایستی از طریق همكاری با پاریس، مشكل را در مبداء یعنی فرانسه حل كند.
در زمان حاضر انگلیس در چارچوب توافق موسوم به «له توكت» با دولت فرانسه، نیروهای مرزی خود را در این كشور مستقر كرده تا از ورود غیرقانونی مهاجران به خاك انگلیس در مبدأ جلوگیری كند.
چنانچه انگلیس بدون دستیابی به توافق از اتحادیه اروپا خارج شود، توافق «له توكت» نیز تحت شعاع قرار گرفته و این امر به تشدید بحران مهاجران در این منطقه دامن خواهد زد.
شبس**اروپام**هـ ن**1917
لندن- ایرنا- دولت انگلیس در ادامه حركت بیسابقه مهاجران از بنادر شمالی فرانسه به سمت سواحل جنوب شرقی این كشور، تدابیر ویژه ای را برای حفاظت از مرزهای خود به اجرا گذاشته است.