حسين خضري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين مقدار 15 ميليارد ريال به صورت نقدي و بقيه آن به صورت كالايي بوده است كه 122 عامل و چهار روحاني، در جمع آوري آن در روستاها و شهرهاي اين شهرستان فعاليت داشته اند.
وي با بيان اينكه در سال گذشته بيش از 420 ميليارد ريال زكات در اين شهرستان جمع آوري شده است، اضافه كرد: اين شهرستان طي چند سال در پرداخت زكات پيشتاز بوده و توانسته است رتبه نخست را در آذربايجان غربي به خود اختصاص دهد.
خضري بيان كرد: امسال در شيوه جمع آوري زكات در اين شهرستان تغييراتي ايجاد شده كه از جمله آنها مي توان به پايلوت قرار گرفتن هفت روستا به عنوان مركز جمع آوري زكات روستاها اشاره كرد.
وي با بيان اينكه اين اقدام براي تسهيل در امر جمع آوري زكات انجام مي گيرد تاكيد كرد: روستاهاي پايلوت به بخشداري ها اعلام مي شود تا همكاري مناسب در اين خصوص در جمع آوري زكات صورت گيرد.
به گزارش ايرنا، زكات در آذربايجان غربي بيشتر به گندم، جو و كشمش و در برخي موارد به دام تعلق مي گيرد.
زكات در لغت به 2 معناي رشد و نمو و پاك آمده است؛ واژه زكات به سهمي اطلاق ميشود كه انسان از مال خود خارج ميكند و به فقرا ميدهد و به اين دليل است كه در پرداخت آن، اميد رشد و افزايش مال همراه با خير و بركت را دارد و موجب تزكيه و پاكي روح پرداخت كننده ميشود.
در قرآن كريم آمدن زكات در كنار نماز نشانه آن است كه رابطه با خداوند متعال از طريق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه اداي زكات برقرار ميشود.
همراهي اين 2 به جهت اهميت ويژه آنهاست زيرا نماز در آيات قرآن كريم و روايات اسلامي از جايگاه خاصي برخوردار است و زكات نيز در دين اسلام در بعد اقتصادي و اجتماعي بسيار اهميت دارد.
گندم، جو، خرما، كشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردي است كه زكات به آنها تعلق مي گيرد.
9903/6185/7129
مهاباد- ايرنا- رييس كميته امداد امام خميني (ره) مهاباد گفت: 430 ميليارد و 617 ميليون ريال زكات طي 9 ماهه امسال در اين شهرستان جمع آوري شده كه نسبت به سال گذشته 30 درصد افزايش داشته است.