۱۱ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۲۳
کد خبر: 83154710
T T
۰ نفر

افزایش امید به زندگی با درمان جدید سرطان ریه

۱۱ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۲۳
کد خبر: 83154710
افزایش امید به زندگی با درمان جدید سرطان ریه

تهران– ایرنا- محققان آمریكایی روش جدیدی را برای درمان سرطان ریه سلول غیر كوچك NSCLC ابداع كردند كه امید به زندگی را در بیماران مبتلا به این نوع سرطان افزایش می دهد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، سرطان ریه سلول غیر كوچك بیشتر در میان افراد سیگاری رواج دارد و حدود ۸۵٪ از انواع سرطان‎های ریه را شامل می‌شود و نسبت به شیمی‌درمانی مقاوم است.
محققان دانشگاه كلرادو با آزمایش داروی جدیدی روی 110 بیمار كه 83 درصد آنها هرگز دخانیات مصرف نكرده بودند، اما نتیجه آزمایش سرطان ریه سلول غیركوچك در آن ها مثبت بود، دریافتند حدود نیمی از این بیماران بین سال 2009 تا 2017 میلادی بیش از 6.8 سال به زندگی خود ادامه داده اند. این مدت بیش از میانگین مدت زمان امید به زندگی در بیماران مبتلا به این نوع سرطان است.
در واقع بین سال های 1994 تا 2001 میلادی، تنها 15 درصد از بیماران مبتلا به سرطان ریه سلول غیركوچك شانس زندگی بیش از 5 سال را داشتند.
در این تحقیقات محققان از داروی crizotinib كه در مرحله آزمایشات كلینیكی است، برای درمان بیماران استفاده كردند. اما بیماران به همراه داروی crizotinib، داروهای جدیدی مسدود كننده ژن ALK را كه عامل ابتلا به سرطان ریه سلول غیر كوچك است، مصرف كردند. در نتیجه استفاده از این شیوه درمانی حتی بیماران مبتلا سرطان ریه سلول غیركوچك با درجه 4 نیز توانستند به مدت 6.8 سال به حیات خود ادامه دهند.
این در حالی است كه در آزمایش های پیشین داروی crizotinib امید به زندگی بیماران بسیار كمتر از این مدت بوده است.
این شیوه جدید، كارآیی روش های درمانی هدفمند و اثرگذاری این روش ها را بر میزان افزایش امید به زندگی در بیمارن نشان می دهد.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Journal of Thoracic Oncology منتشر شده است.
علمی (6)**9259
۰ نفر