پيام آزاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ايرنا افزود: با توجه به اينكه سبك زندگي مردم تغيير يافته و برخي از خانواده ها به دلايلي مختلف به خود زحمت نمي دهند غذاهاي سنتي تهيه كنند، مصرف فست فودها افزايش يافته است.
وي اظهار داشت: افرادي كه از دوران كودكي غذاهاي آماده زياد مصرف مي كنند، به بيماري هاي خطرناك مانند سرطان معده
در سنين 40 تا 50 سالگي مبتلا مي شوند.
آزاده ادامه داد: سرطان معده كشنده ترين بيماري در كشور است و مصرف غذاهاي آماده احتمال بروز اين بيماري در سيستم بدن را تشديد مي كند.
اين آنكولوژيست اضافه كرد: علاوه بر اين، مشكلات گوارشي مانند نفخ، سوءهاضمه، رفلاكس و ابتلا به سرطان روده بزرگ از عوارض خطرناك مصرف زياد غذاهاي آماده و فراوري شده است.
آزاده تصريح كرد: بيشتر غذاهاي آماده از نظر ميزان نمك بسيار بالاتر از حد استاندارد هستند و نه تنها ذائقه افراد را به مصرف غذاهاي شور عادت مي دهند، بلكه مصرف بي رويه آنها زمينه ابتلا به بيماري فشار خون را هم فراهم مي كند.
به گفته اين دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، فست فودها برخلاف ظاهر زيبا و گول زننده اي كه دارند داراي ارزش غذايي پاييني هستند و نه تنها ويتامين و املاح مورد نياز بدن را تامين نمي كنند، بلكه مصرف مداوم آنها باعث بروز اختلالات رشد در كودكان و نوجوانان به ويژه در سنين بلوغ مي شود.
آزاده افزود: ارزش غذايي پايين يكي از مهمترين مشكلاتي است كه كودكان و نوجوانان را در سن رشد تهديد مي كند و كودكان و نوجواناني كه زياد از اين غذاها استفاده ميكنند، دچار كمبود كلسيم و ويتامين دي هستند.
وي تصريح كرد: اگر عادت هاي خوب غذايي مانند مصرف غذاهاي كم نمك، كم چرب و تنوع غذايي در بچه ها شكل بگيرد، به حفظ سلامت آنها و پيشگيري از بيماري هاي غيرواگير از جمله بيماري هاي قلبي عروقي و فشار خون بالا در بزرگسالي كمك زيادي كرده ايم.
آزاده اظهار داشت: به جاي استفاده از اين غذاهاي چرب و پرادويه از فست فودهاي سالم و سنتي استفاده كنيم؛ مخلوط ميوه ها و سبزي ها، تخمه ها، تنقلات سنتي و ميوه هاي خشك شده از جمله مواد غذايي سنتي هستند. اين مواد غذايي عوارض بسيار كمي دارند و چربي هايي كه در اين دانه هاي خوراكي وجود دارد، برخلاف چربي هايي كه در فست فودها استفاده مي شود، چربي هاي بسيار مفيدي هستند كه نه تنها باعث بيماري نمي شوند، بلكه چربي بد خون را كاهش داده و باعث افزايش چربي خوب بدن مي شوند.
وي خاطرنشان كرد: غذاي خانگي را مي توان جايگزين فست فودها كرد و مقدار گوشت كمتر و سبزيجات بيشتري در تهيه غذا به كار برد.
به گفته آزاده، پيشگيري هزينه اي ندارد اما درمان بسيار پرهزينه است و علاوه بر درد و رنج بيمار، خسارات سنگيني را بر نظام سلامت كشور وارد مي كند.
اجتمام *9022*1834
تهران- ايرنا- دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، غذاهاي آماده (فست فودها) را داراي ارزش غذايي پايين دانست و گفت: مطالعات نشان مي دهد احتمال بروز سرطان معده در افراد به ويژه آنهايي كه از دوران كودكي فست فود زياد مصرف مي كنند، نسبت به ساير افراد بيشتر است.