۱۱ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83155222
T T
۰ نفر
منابع خطی فارسی جهان فهرست نگاری می شوند

تهران- ایرنا- رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی گفت: یكی از طرح های بزرگ در جهت ارزش گذاری به زبان و ادب فارسی، كه مراحلی از انجام آن نیز صورت گرفته، فهرست نگاری همه منابع خطی فارسی سراسر جهان است كه در ادامه پایان فهرست نگاری همه منابع داخل ایران در حال انجام است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا اشرف بروجردی، روز سه شنبه در دیدار با فاطمه مهاجرانی، رییس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان گفت: سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران دارای ظرفیت‌های گسترده و متنوعی است كه از جمله آن می توان به وجود تالارهای تخصصی ایران شناسی و اسلام شناسی اشاره كرد.
وی افزود: علاوه بر این، حضور اعضای هیات علمی در این سازمان و وجود بستر مناسب پژوهشی دو مزیت مهم برای پژوهش در حوزه ادبیات است.
رئیس سازمان اسناد و كتابخانه ملی ایران به فعالیت های سازمان اسناد و كتابخانه ملی در حوزه بین الملل اشاره كرد و گفت: در زمینه توسعه مناسبات با كشورهای فارسی زبان تا حدی كه اختیارات اجازه می دهد فعالیت هایی را انجام داده ایم.
وی افزود: با انعقاد تفاهم‌نامه می توانیم در حوزه پژوهش فعالیت‌های مشترك بسیار خوبی ایجاد كنیم.
بروجردی با بیان اینكه كرسی‌های زبان و ادبیات فارسی در بیش از 40 درصد دانشگاه‌های دنیا وجود دارد كه باید از آن‌ها استفاده كرد،گفت: زبان و ادبیات فارسی می تواند زمینه ساز توسعه فرهنگ ایرانی به دیگر كشورها باشد.
مشاور رییس جمهوری افزود: یكی از طرح های بزرگی كه مراحلی از انجام آن نیز صورت گرفته، فهرست نگاری همه منابع خطی فارسی سراسر جهان است كه در ادامه پایان فهرست نگاری همه منابع داخل ایران است.
رئیس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان نیز در این دیدار گفت: خواهان همكاری سازمان اسناد و كتابخانه ملی در برگزار المپیاد منطقه ای زبان و ادبیات فارسی هستیم.
فاطمه مهاجرانی افزود: نزدیك به 20 سال است كه المپیاد زبان فارسی در ایران برگزار می شود.بنابراین در یك برنامه ریزی بلندمدت می خواهیم در حوزه توسعه همكاری های زبان و ادبیات فارسی در كشورهای فارسی زبان موثر واقع شویم.
رئیس مركز ملی پرورش استعدادهای درخشان ادامه داد: برای تحقق هرچه بیشتر این برنامه ریزی، امسال قصد داریم با كشورهای همسایه، برنامه ای در حوزه زبان و ادبیات فارسی برگزار كنیم.
وی افزود: اگر در حوزه زبان و ادبیات فارسی اقدامی نكنیم، این بیم وجود دارد كه سهم خودمان را از دست دهیم، از مجموعه سازمان اسناد و كتابخانه ملی می خواهیم به ما در زمینه برگزاری المپیاد ادبی در منطقه كمك كند تا برای اولین بار چنین برنامه ای برگزار شود.
مهاجرانی با استقبال از انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان اسناد و كتابخانه ملی ابراز امیدواری كرد: در سایه همكاری‌های فی‌مابین و براساس یك برنامه بلندمدت، برگزاری المپیاد زبان فارسی در سطح جهان گسترش می یابد.
فراهنگ**9211**3009
۰ نفر