خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۳ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۰۸
کد خبر: 83157707
T T
۰ نفر
45 هزار میلیارد ریال تسهیلات بازآفرینی شهری پرداخت می شود

گناباد - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: از مجموع 60 هزار میلیارد ریال اعتبار بازآفرینی شهری طی سال جاری 45 هزار میلیارد ریال به صورت تسهیلات برای ساخت و ساز در محله های هدف شامل حاشیه شهرها و بافتهای فرسوده كشور پرداخت می شود.

به گزارش ایرنا، هوشنگ عشایری روز پنجشنبه در نشست ستاد بازآفرینی شهری گناباد افزود: مهمترین رویكرد دولت تدبیر و امید حمایت از بخش خصوصی و توسعه گران در نوسازی محلات فرسوده است كه در این راستا در كلان شهرها و مراكز استانها 500 میلیون ریال و سایر شهرها 400 میلیون ریال تسهیلات دو ساله با سود 9 درصد پرداخت می شود.
وی اظهار داشت: دولت، شهرداریها، توسعه گران، تسهیلگران و بخش خصوصی به صورت مشترك به نقش خود در نوسازی و مقاوم سازی مسكن، ارتقای خدمات زیربنایی و روبنایی، فضاهای عمومی شهری و توان افزایی اقتصادی و اجتماعی ساكنان محله ها با محوریت مردم عمل می كنند.
وی گفت: تسهیلات طرحهای بازآفرینی شهری در دو قالب اجرای طرحهای عمرانی و احداث واحدهای مسكونی در بافت فرسوده و ناكارآمد شهری پرداخت می شود و از مجموع اعتبارات این طرح در سالجاری دو هزار و 100 میلیارد ریال به استان خراسان رضوی اختصاص یافته است.
مدیر عامل شركت بازآفرینی شهری ایران افزود: طرح بازآفرینی شهری به دنبال تاكیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توجه به ساكنان محلات حاشیه شهرها و بافتهای فرسوده مورد توجه خاص دولت قرار گرفت و در چارچوب قانون برنامه ششم توسعه دولت و شهرداریها باید برای اجرای آن سالانه 270 محله تعیین كنند.
وی با تاكید بر استفاده از زمین های ادارات راه و شهرسازی در كشور برای اجرای طرحهای بازآفرینی شهری اظهار داشت: رئیس جمهوری به صورت خاص پیگیر اجرای این طرح در كشور هستند و اگر مدیری در این زمینه همكاری نكرد، باید استانداران و فرمانداران به این موضوع رسیدگی كنند.
وی گفت: برای نخستین بار در كشور تمام اختیارات در حوزه تصمیم گیری در اجرای این طرح و نوسازی بافتهای فرسوده به استانداران و فرمانداران و مدیران راه و شهرسازی واگذار شده و هر استان متناسب با مسائل و مشكلات و موقعیت مناطق نیازمند بازآفرینی شهری این اعتبارات را هزینه می كند.
عضور كمیسیون عمران و رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه كشور باید سالانه 900 هزار واحد مسكونی در كشور ساخته شود كه یكصد هزار واحد از این تعداد مربوط به طرح بازآفرینی شهری است.
حمید بنایی افزود: حدود 90 درصد شهرداری ها در كشور با مشكلات مالی در پرداخت معوقات پیمانكاران و حقوق كاركنان مواجه هستند و با تصویب مجلس شورای اسلامی قرار شده دولت 32 هزار میلیارد ریال به شهرداریها مساعدت كند كه این طرح از سوی شورای نگهبان برای انجام اصلاحات برگشت داده شد.
فرماندار گناباد هم گفت: این شهرستان از مناطق كهن كشور است و سابقه ارتقای آن به شهرستان به سال 1316 برمی گردد.
حامد قربانی افزود: هفت نقطه شهری در گناباد برای اجرای طرحهای بازآفرینی و بازسازی مشخص شده است.
وی با اشاره به خسارتهای خشكسالی دو دهه گذشته و كمبود منابع آب زیرزمینی ناشی از آن در گناباد اظهار داشت: دولت تدبیر و امید با اجرای طرحهای اقتصادی، لایروبی قنوات و آبرسانی برای جلوگیری از مهاجرت از این شهرستان به سایر نقاط تلاش می كند.
بر اساس برنامه ملی بازآفرینی شهری كه اجرای رسمی آن از بهمن ماه 1396 آغاز شده سالانه 10 درصد بافت فرسوده و ناكارآمد شهری در كشور بازسازی می شود.
هم اكنون هزار محله در 465 شهر كشور به وسعت 55 هزار و 104 هكتار جزو بافت ناكارآمد شهری است.
كاهش فقر شهری، ارتقای تاب آوری شهری، ارتقای هویت و منزلت مكانی از اهداف كلان این طرح است و در این راستا قرار است تا پایان اجرای برنامه ششم توسعه نیمی از محله های هدف طرح بازآفرینی شهری مشتمل بر هزار و 334 محله كه در مجموع 9 میلیون نفر را در خود جای داده اند با اختصاص سالانه 250 هزار میلیارد ریال بازسازی شود.
شهرستان 89 هزار نفری گناباد در 287 كیلومتری جنوب مشهد واقع است.
2095/ 6053