۱۵ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۰۸
کد خبر: 83158937
T T
۰ نفر
20 تن در قم دچار مسموميت با گاز مونوكسيد كربن شدند

قم- ايرنا- سخنگوي مركز مديريت حوادث و فوريت هاي پزشكي قم گفت: از آغاز فصل سرما تاكنون 20 تَن در اين استان دچار مسموميت با گاز مونوكسيدكربن شده اند.

مهدي فراهاني روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: 2 تن از اين افراد جان باخته، 16 تَن در محل حادثه به صورت سرپايي درمان و 2 تَن ديگر نيز براي ادامه روند درمان به بيمارستان منتقل شده اند.
وي با اشاره به حادثه فوت 2 تَن، گفت: به دليل عدم رعايت اصول ايمني در استفاده از وسايل گرمايشي(بخاري) آقا حدود 40 ساله و خانم حدود 35 ساله در يكي از روستاهاي بخش كهك قم با گاز مونوكسيدكربن مسموم شدند و جان خود از دست دادند.
فراهاني با بيان اين كه سال گذشته، 139 تَن در قم با گاز مونوكسيدكربن مسموم شدند، بيان كرد: از اين تعداد هشت تَن جان خود را از دست دادند و 131 تَن نيز دچار كاهش سطح هوشياري با درجه هاي مختلف شدند.
وي ادامه داد: 75 تَن از بيماران براي تكميل روند درماني به بيمارستان منتقل و 56 تَن نيز در محل حادثه توسط اورژانس 115 به صورت سرپايي درمان شدند.
وي با اشاره به اين كه بيشترين موارد مسموميت با گاز مونوكسيد كربن مربوط به وسايل گرمايش خانگي است، گفت: ذغال سنگ و پيك نيك از ديگر مواردي است كه عدم رعايت اصول ايمني در هنگام استفاده منجر به مسموميت با گاز مونوكسيدكربن مي شود.
سخنگوي اورژانس 115 قم خاطرنشان كرد: يك مورد از فوتي هاي سال گذشته مربوط به استفاده از گاز پيك نيك براي گرم كردن فضاي داخل كابين خودرو بود.
وي گفت: ريشه مسموميت با گاز مونوكسيد كربن، عدم رعايت نكات ايمني و استفاده از وسايل گرمايشي غيرمتعارف براي گرم كردن فضاست.
وي افزود: افرادي كه در بخش ها و روستاهاي استان همچنان از ذغال چوب و كودهاي حيواني براي گرم كردن استفاده مي كنند بايد موارد ايمني را رعايت نمايند و در محيط بسته از اين مواد استفاده نكنند.
فراهاني گفت: اگر لوله بخاري گرم باشد يعني مواد سوختي درست عمل مي كند و اگر سرد باشد ناشي از ناقص سوختن مواد، و خطرناك است كه بايد مبادي ورودي و خروجي لوله بخاري چك شود.
وي افزود: در اين هنگام بايد از مسدود نبودن مبادي ورودي و خروجي لوله بخاري اطمينان حاصل شود كه يكي از مهمترين موارد مسدود شدن، آشيانه گزيني پرنده ها روي لوله بخاري و آبگرمكن مي باشد.
به گفته وي، روشن ماندن طولاني مدت خودرو در فضاي بسته مانند پاركينگ هاي مسقف نيز از ديگر مواردي است كه منجر به مسموميت با گاز مونوكسيد كربن مي شود.
فراهاني با اشاره به اين كه رساندن اكسيژن به فرد مسموم مهم ترين اقدام است، گفت: بايد فرد را از محل آلودگي دور نمود و ضمن تماس با مركز اورژانس 115 اطلاعات صحيحي از نشاني محل حادثه ارائه نمود.
/2085/ 1175