«عباس صالحي» روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: با تجهيز اين اراضي تاكنون 63 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان مركزي به سامانه آبياري نوين تجهيز شده است.
وي ادامه داد: 200 ميليارد ريال اعتبار در سال جاري براي اجراي سامانه آبياري نوين در استان مركزي اختصاص يافته است و پيش بيني مي شود تاپايان سال جاري چهار هزار هكتار اراضي به اين سامانه تجهيز شوند.
مدير آب و خاك جهاد كشاورزي استان مركزي خاطرنشان كرد: اجراي طرح هاي آبياري نوين سالانه به طور متوسط تا چهار هزار 500 متر مكعب صرفه جويي آب در هر هكتار از اراضي كشاورزي به همراه دارد.
صالحي افزود: تجهيز چاه هاي كشاورزي به كنتورهاي حجمي در كنار اجراي سامانه هاي آبياري نوين در اراضي كشاورزي نقش مهمي در صرفه جويي و جلوگيري از هدر رفت آب در اين بخش دارد.
وي، از آغاز عمليات اجرايي لايروبي و مرمت 80 رشته قنات استان مركزي در سال جاري خبر داد و گفت: لايروبي اين قنوات با اعتباري بالغ بر 35 ميليارد ريال از محل اعتبارات ملي در حال انجام است.
مدير آب و خاك جهاد كشاورزي استان مركزي يادآور شد: سه هزار و 600 رشته قنات در اين استان وجود دارد كه 2 هزار و 400 رشته آن داير است و سالانه 150 رشته از محل اعتبارات ملي و استاني لايروبي و مرمت مي شوند.
صالحي ادامه داد: لايروبي قنوات علاوه بر حفظ شرايط موجود و جلوگيري از كاهش آبدهي قنات ها، افزايش 10 تا 20 درصدي آبدهي آن ها را به همراه دارد.
وي افزود: به منظور جلوگيري از كاهش آبدهي قنوات كشاورزان نياز است كه در زمينه مرمت و نگهداري اين سازه هاي همراهي و همكاري لازم را با بخش دولتي و جهاد كشاورزي صورت گيرد.
مدير آب و خاك جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: 20 كيلومتر شبكه گذاري در زير دست سدهاي و 10 كيلومتر لوله گذاري در اراضي تعاوني توليد استان از ابتداي سال جاري تا كنون به بهره برداري رسيده است.
صالحي خاطر نشان كرد: اجراي طرح هاي لوله گذاري انتقال آب كشاورزي كاهش 30 درصدي هدر رفت آب در اين بخش را موجب مي شود.
سه هزار و 600 رشته قنات در استان مركزي وجود دارد.
1955/6013/
اراك - ايرنا - مدير آب و خاك جهاد كشاورزي استان مركزي گفت: سه هزار هكتار از اراضي كشاورزي اين استان امسال به سامانه آبياري نوين تجهيز شد.