بابك زمانی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اظهار داشت: سكته مغزی دومین عامل مرگ و میر در كشور و پنجمین عامل مرگ و میر در كشورهای پیشرفته است؛ به طوری كه سالانه حدود 160 هزار نفر در ایران دچار این بیماری می شوند و 30 درصد آنها زیر 50 سال قرار دارند.
وی با تاكید بر اینكه چاقی و كم تحركی خطر ابتلا به سكته مغزی را افزایش می دهد، ادامه داد: ضعف ناگهانی یا بی حس شدن صورت، پاها یا یك طرف بدن، اختلال در دید، سردرد شدید ناگهانی، از دست دادن قدرت تكلم یا اشكال در حرف زدن و فهمیدن، سرگیجه بدون علت و از دست دادن تعادل از علایم سكته مغزی است.
این پزشك اضافه كرد: بیمارانی كه تجربه سكته مغزی داشتهاند، دچار نقص و ناتوانی دائم در فعالیتهای خود میشوند كه این ناتوانی بر عملكرد اجتماعی، شغلی، خانوادگی و روحی آنها تاثیر منفی میگذارد.
زمانی خاطرنشان كرد: هر اختلال عصبی كه به صورت ناگهانی ایجاد و مانع از رسیدن خون به سلولهای مغزی شود، سكته مغزی است و رسیدگی به آن باید در كمتر از هشت ساعت انجام شود.
وی اظهار داشت: هر چه زمان رسیدن به مركز درمانی و اقدامات درمانی طولانیتر باشد، اختلال در عملكرد مغز نیز بیشتر می شود؛ به طوری كه بیماران دچار نقص تكلم ناشی از سكته مغزی می شوند، توانایی صحبت و برقراری ارتباط را از دست میدهند یا دچار فلج اندامها و اختلال در راه رفتن و نوشتن می شوند و باید از طرف خانواده و جامعه حمایت شوند.
به گفته زمانی، با انجام فعالیت های بدنی روزانه و تغذیه سالم می توان تا حدود زیادی از سكته مغزی جلوگیری كرد؛ در مقابل مصرف بیش از اندازه چربی و كلسترول می تواند سبب ضخیم شدن رگ های خونی و استفاده بیش از اندازه نمك ممكن است سبب بروز بیماری فشار خون و در نهایت سكته شود.
رئیس انجمن سكته مغزی افزود: با رعایت رژیم غذایی حاوی سبزی، میوه، غلات و ماهی می توان از بروز سكته مغزی جلوگیری كرد.
اجتمام*9022*1834
تهران- ایرنا- رئیس انجمن سكته مغزی كم تحركی را یكی از عوامل بروز سكته مغزی دانست و گفت: افزایش كم تحركی و چاقی در بین ایرانی ها باعث شده سكته مغزی در هر گروه سنی رخ دهد؛ به طوری كه اكنون شاهد بروز این بیماری حتی در سنین 20 تا 40 سالگی هستیم.