به گزارش این روزنامه ، عربستان با این اقدام سومین كشور عرب حوزه خلیج فارس خواهد بود كه پس از امارات و بحرین اقدام به بازگشایی سفارت خود در سوریه خواهد كرد.
پایگاه خبری العهد به نقل از مطلبی در روزنامه تلگراف با عنوان 'تمامی راه ها به دمشق ختم می شود'، نوشت: این اقدام عربستان كه به شدت با 'بشار اسد' مخالفت می كرد و از اهمیت خروج وی از قدرت سخن می گفت، به رئیس جمهوری سوریه مشروعیت بی سابقه ای خواهد بخشید كه پس از گذشت تقریبا هشت سال جنگ برای اسد دوره جدیدی به شمار خواهد رفت.
تلگراف به نقل از 'دانی مكی' تحلیل گر انگلیسی - سوری نوشت : همه چیز از سفر 'عمر البشیر' رییس جمهوری سودان به دمشق در ماه گذشته میلادی و به دنبال آن بازگشایی سفارت خانه های امارات و بحرین، برنامه ریزی شده بود.
مكی افزود: منابع من در عربستان تاكید كردند كه ریاض در اوایل و یا اواسط سال جاری میلادی اقدام به بازگشایی سفارتش در دمشق خواهد كرد.
وی پیش بینی كرد كه برخی از كشورهای اروپایی رویكرد كشورهای عربی در قبال سوریه را در پیش خواهند گرفت كه هم اكنون بر سر ازسرگیری روابط با دولت اسد با یكدیگر رقابت می كنند، اما این امر نیازمند آن است كه مدت زمان خاصی سپری شود.
به نوشته تلگراف، بادهای سیاسی بار دیگر به سوی سوریه وزیدن گرفته و در همین راستا 'جرمی هانت' وزیر خارجه انگلیس چند روز پیش تصریح كرد كه اسد تا مدت زمان دیگری در قدرت باقی خواهد ماند.
تلگراف از این سخنان هانت در مقایسه با موضع ثابت انگلیس كه بر لزوم خروج اسد از قدرت تاكید می كرد، به عنوان 'یك موضع دراماتیك' نام برد.
این روزنامه به نقل از یك دیپلمات انگلیسی نوشت كه سخنان هانت به وضوح از تغییر موضع لندن حكایت دارد كه در گذشته بر غیرقانونی بودن حاكمیت دولت سوریه تاكید می كرد.
این روزنامه انگلیسی توضیح داد كه سوریه در نهایت دارای جایگاه خاص و حساسی در خاورمیانه و در بردارنده ذخایر انرژی زیادی است و به همین دلیل یكی از مهم ترین مراكز ژئوسیاسی و اقتصادی در معادلات بین الملل به شمار می رود و در همین رابطه به سخنان 'هنری كسینجر' وزیر خارجه پیشین آمریكا استناد كرده كه گفته است، ' در خاورمیانه بدون مصر نمی توانی وارد جنگ شوی و بدون سوریه نمی توان به صلح دست یافت'.
به نوشته تلگراف، در ارتباط با اتحادیه اروپا باید گفت، هر چند این اتحادیه حاضر نیست به تلاش های روسیه در جهت مشاركت كشورهای اروپایی در بازسازی سوریه پاسخ مثبت دهد، اما در نهایت مجبور خواهد شد بدون گرفتن تضمین هایی وارد این فرآیند شود، زیرا رهبران اروپا سعی دارند تا شمار مهاجران سوری در كشورهای خود را كاهش دهند.
بازگشایی سفارت عربستان در دمشق در سایر رسانه های و سایتهای اینترنتی عربی بازتاب گسترده ای داشته است. این رسانه بر اهمیت برقراری روابط دیپلماتیك كشورهای عربی با دمشق در دوران جدید سوریه تاكید كرده اند .
خاورم ** 1487 **1651
تهران - ایرنا - روزنامه انگلیسی 'تلگراف' اعلام كرد كه عربستان روابط دیپلماتیك را با دولت سوریه از سرخواهد گرفت و سفارتش در دمشق را حداكثر تا اواسط سال 2019 بازگشایی خواهد كرد.