۱۸ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۱۳
کد خبر: 83163553
T T
۰ نفر

قيام 18 دي ساروي ها برگي از انقلاب 57

۱۸ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۱۳
کد خبر: 83163553
قيام 18 دي ساروي ها برگي از انقلاب 57

ساري-ايرنا- قيام 18 دي ساري كه در لبيك به فرمان بنيانگذار جمهوري اسلامي براي اعلام انزجار از كشتار بي رحمانه مردم چند شهر ايران رخ داد برگي از درخت تنومند انقلاب اسلامي بود كه توانست نقش مازني ها را درتاريخ انقلاب به ثبت برساند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، رخداد تاريخي 18 دي ماه ساري با گذشت حدود 40 سال از پيروزي انقلاب اسلامي همچنان با ياد و خاطره شهيدان سيد اسماعيل عابدين پور و محمد عسگري توفيقي كه در اين روز جانشان فدا كردند، همچنان رنگ و بوي تازه دارد و به نظر مي رسد هرگز از ياد نخواهد رفت.
بنا بر اسناد شفاهي تاريخ انقلاب اسلامي حدود 20 هزار نفر از جمعيت مازندران در اين روز از مسجد جامع ساري كه آن زمان كانون انقلابيون معروف بود به سمت ميدان ساعت و خيابان 18 دي ( شاه عباس سابق) و ميدان شهداء ( دروازه گرگان) در حمايت از قيام مردم ايران بر ضد رژيم ستمشاهي به خيابان ها ريختند و با ماموران ارتش و ساواك كه قصد سركوبي اين قيام خياباني مردم ساري را داشتند، درگير شدند كه علاوه بر زخمي شدن چندين نفر 2 نفر از جوانان ساروي نيز به شهادت رسيدند.
*** چرايي قيام 18 دي ساري
حجت الاسلام عباسعلي بهاري يكي از حاضرين در راهپيمايي 18 دي 57 ساري مي گويد: در اين روز مردم ساري به سردستگي عبدالوهاب قاسمي يكي از طلاب مازني به فرمان بنيانگذار جمهوري اسلامي در حمايت از قيام مردم و انزجار از كشتار و سركوب انقلابيون در چند شهر بزرگ ايران به تظاهرات پرداختند.
وي گفت: راهپيمايي مردم ساري از مسجد جامع به سمت ميدان ساعت و از آنجا به خيابان شاه عباس كه بعدها به ياد شهداي 18 دي نام گرفت به سمت ميدان دروازه گرگان ( شهداء فعلي ) انجام شد كه در آستانه ميدان دروازه گرگان مردم كه قصد تخريب مجسمه شاه در اين خيابان را داشتند با ماموران رژيم درگير شدند.
وي افزود : در اين روز فرماندهي شهرباني برعهده سروان 'خلج' يكي از نيروهاي متعصب وفادار به رژيم طاغوت بود كه براي سركوب قيام مردم ساري دستور شليك داد و پس از آن مردمي كه در حال فرار بودند با رگبار ماموران رژيم زخمي شدند كه 2 نفر به نام هاي شهيد اسماعيل عابدين پور و محمد عسكري توفيقي به شهادت رسيدند.
*** حمايت مردم از انقلابيون
بهاري گفت: مردمي كه به دلايلي در راهپيمايي شركت نمي كردند از انقلابيون و تظاهركنندگان حمايت و پشتيباني داشتند به طوري كه پس از حمله ماموران رژيم به تظاهركنندگان برخي از ساكنان خيابان 18 دي و خيابان هاي اطراف با باز كردن درب حياط خانه هاشان مردم را در منازل پناه مي دادند.
وي معتقد است: پس از 18 دي ماه راهپيمايي مردم ايران و به طبع آن مازندران رنگ و بوي ديگري گرفت و تا 22 بهمن سالروز پيروزي انقلاب اسلامي ادامه داشت و قيام 18 دي ماه ساري براي هميشه در تاريخ روز شمار انقلاب ثبت شد.
مازندران در هشت سال دفاع مقدس 10 هزار و 400 شهيد تقديم انقلاب اسلامي كرد.
6982/1899