جواد آقازاده روز سه شنبه در سومين جلسه كارگروه سلامت و امنيت غذايي شهرستان سلماس افزود: امسال 13 دي كلينيك در شهرستانهاي مختلف استان مورد بهره برداري قرار گرفته كه دي كلينيك سلماس نيز در دهه فجر افتتاح مي شود.
وي اضافه كرد: براي اين مركز درماني 32 ميليارد ريال هزينه شده است.
وي بيان كرد: همزمان با اين طرح، مركز جامع سلامت مرحوم صمدزاده و مركز خيريه بهداشتي و درماني روستاي سلطان احمد نيز افتتاح مي شود.
آقازاده بيان كرد: براي تكميل بيمارستان جديد اين شهرستان در سفر اخير رييس جمهوري و هيات دولت 200 ميليارد ريال اعتبار تصويب شده و بقيه طرحهاي درماني و بهداشتي نيمه تمام اين شهرستان نيز تا نيمه اول سال آينده به بهره برداري مي رسد.
وي افزود: اين دانشگاه با انجام اقدامات زيرساختي طي پنج سال گذشته در جمع 9 دانشگاه علوم پزشكي برتر كشور قرار گرفته است.
وي بيان كرد: در شروع فعاليت دولت تدبير و اميد دراستان، مشكلات زيرساختي بسياري در حوزههاي بهداشتي و درماني وجود داشت كه در اين مدت، اقدامات قابل توجهي براي رفع آنها انجام شده است.
وي اضافه كرد: در دولت تدبير و اميد در شاخص هاي مرگ و مير مادران باردار، مرگ و مير كودكان زير يك سال، توسعه خدمات در مناطق محروم و حواشي شهر و ارائه خدمات بهداشتي در روستاها رتبه آذربايجان غربي بهبود يافته است.
فرماندار سلماس نيز در اين جلسه با اشاره به نبود دستگاه سي تي اسكن در بيمارستان خاتم الانبياي اين شهرستان گفت: مهمترين و حادترين مشكل اين شهرستان در حوزه درمان نبود اين دستگاه تشخيصي بوده كه باعث بروز مشكلات زيادي براي شهروندان و مراجعان شده است.
مرتضي اصغري افزود: اين شهرستان مشكلات و كمبودهاي فراواني در حوزه بهداشت و درمان دارد كه تسريع و شروع پروژه بيمارستان جديد الاحداث، اتمام و تجهيز و راه اندازي كلينيك تخصصي بيمارستان خاتم الانبيا، تعيين تكليف ساختمان دياليز بيمارستان، خريد و نصب دستگاه CT-SCAN بيمارستان، جايگزين كردن دستگاههاي مستهلك و قديمي بيمارستان با توجه به قدمت و كاركرد دستگاههاي موجود، كمبود كادر پزشك متخصص در رشتههاي چشم، راديولوژي، ارولوژي از عمده مشكلات حوزه درماني سلماس است.
امام جمعه سلماس نيز در اين جلسه گفت: در كنار امنيت در هر جامعه اي، توجه به حوزه بهداشت، درمان و سلامت از ضرورت هاي آن جامعه به شمار مي رود.
حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد موسوي افزود: اولويت خدمت در هر جامعه و حكومتي، خدمات رساني در اين حوزه است.
به گزارش ايرنا تا پيش از فعاليت دولت تدبير و اميد شاخص تخت بيمارستاني براي هر يكهزار نفر در اين استان نزديك به يك تخت بود؛ اين شاخص با افتتاح چندين طرح در سفر رييس جمهوري به 1.3 ارتقا يافت و به زودي و با افتتاح چندين طرح بزرگ درماني نيمه تمام به 1.7 به ازاي هر هزار نفر مي رسد.
آذربايجان غربي در شاخص هاي مختلف بهداشتي نيز تا پيش از فعاليت دولت تدبير و اميد در رده هاي پايين كشوري قرار داشت ولي در حال حاضر به رتبه هفتم كشوري ارتقا يافته است تا مردم اين سرزمين زرخير پذيراي هديه اي از جنس اميد باشند.
534 طرح بهداشتي درماني در مدت فعاليت دولت تدبير و اميد در استان اجرايي شده كه تاكنون 270 طرح به بهره برداري رسيده است و 80 طرح ديگر نيز در مراحل پاياني اجرا قرار دارد.
سيتي اِسكَن، روشي نوين است كه در علوم تشخيصي در فيزيك پزشكي كاربرد تحقيقاتي و درماني فراواني دارد.
در اين روش، كالبد انسان يا ديگر جانوران به صورت لايه به لايه برانداز (اسكن) ميشود و براين اساس بخش هاي دروني بدن نيز براي پزشكان قابل رويت مي شود.
8137/7129
اروميه - ايرنا - رييس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي آذربايجان غربي گفت: خريد و راه اندازي دستگاه تشخيصي سي تي اسكن در سلماس اولويت اين دانشگاه است و به محض تحويل دستگاه به استان، نسبت به راه اندازي آن اقدام مي شود.