۱۹ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۱۱
کد خبر: 83164687
T T
۰ نفر
مديرعامل مجتمع سنگان خواف: سرمايه گذاري در اين مجتمع الگو است

گناباد- ايرنا- مديرعامل مجتمع سنگان خواف گفت: مشاركت بخش دولتي، سازمان توسعه صنايع و معادن ايران(ايميدرو) و مجموعه اپال پارسييان در اين مجتمع الگوي موفق سرمايه گذاري نمونه بسيار خوبي براي ساير نقاط كشور است.

جعفر هاشم پور روز چهارشنبه در گردهمايي ائمه جمعه، اعضاي شوراهاي اسلامي و مسئولان ادارات شهرستانهاي خواف و رشتخوار و مديران شركتهاي مجتمع سنگ آهن سنگان با حضور معاونان وزراي راه و شهرسازي و صنعت، معدن و تجارت در خواف افزود: معادن سنگ آهن سنگان خواف با توجه به موقعيت خاص و هزينه استخراج اندك، در طول 12 ماه سال امكان بهره برداري دارد.
وي امكان باطله برداري كم استخراج سنگ آهن را ديگر مشخصه اين معدن ذكر و بيان كرد: در ديگر معادن مشابه ميزان باطله برداري به 11 مي رسد و يا به ازاي 11 تن باطله برداي يك تن سنگ آهن استخراج مي شود اما اين ميزان در مجتمع سنگان به ازاي هر سه تن باطله برداري، يك تن است.
سرپرست فرمانداري خواف هم در اين نشست به سرمايه گذاري 200 هزار ميليارد ريالي در مجتمع سنگان اشاره و بيان كرد: سرمايه گذاري بايد مبتني بر توسعه متوازن و پايدار و زيرساختهاي فراهم باشد، در غير اين صورت آن سرمايه گذاري متوازن نيست.
عبدالرضا سپهري افزود: شركتهاي معدني بايد براي جلوگيري از آلودگي محيط زيست نسبت به نصب فيلتراسيون و زيرساختهاي لازم اهتمام ورزند.
وي همچنين گفت: جاده هاي ارتباطي خواف و مجتمع سنگان مربوط به 40 سال پيش است و روزانه دو هزار دستگاه تريلي و كاميون سنگ آهن استخراج شده از اين منطقه را به ديگر نقاط كشور حمل مي كنند لذا اين راهها ظرفيت چنين حجمي از تردد را ندارد.
سرپرست فرمانداري خواف همچنين بر لزوم مهار آبهاي مرزي و سرعت بخشي در تامين آب از درياي عمان، استفاده از فناوري آب در بخش كشاورزي و بهره گيري از نيروهاي بومي در مجتمع سنگان خواف تاكيد كرد.
دادستان عمومي و انقلاب خواف هم در اين گردهمايي ايجاد زيرساختها را از ضرورتهاي سرمايه گذاري شركهاي معدني در اين شهرستان ذكر و بيان كرد: فراهم نبودن اين زيرساختها در برخي موارد مشكلات امنيتي به دنبال داشته است.
حجت الاسلام مصطفي مروي افزود: به دليل فقدان نظارتهاي لازم حقوق كارگران شركتهاي مجتمع سنگان خواف با تاخير پرداخت مي شود و كارگران يكي از شركتها 10 ماه از حقوق خود را دريافت نكرده اند.
امام جمعه خواف هم گفت: با وجود اشتغال به كار چند هزار نفر در معادن مجتمع سنگان خواف باز هم 10 هزار جوان بيكار در اين شهرستان وجود دارند و بيكاري ازمشكلات مهم منطقه است.
حجت الاسلام ذبيح الله شمسيان ادامه داد: با توجه به تخريب عرصه هاي منابع طبيعي به واسطه فعاليت اين معادن تا پشت ديوار سنگان بيابانها تخريب شده اند و گرد و خاك آن براي مردم مشكلات زيادي به دنبال داشته لذا احياء اين عرصه ها خواسته هاي مردم منطقه است.
امام جمعه اهل سنت خواف نيز در اين گردهمايي گفت: زيرساختهاي مورد نياز مبتني بر ايجاد شركتهاي معدني در اين شهرستان توسعه نيافته است.
مولوي صدرالدين احراري افزود: مصوبه اخير هيات دولت مبني بر انتقال آب كشاورزي خواف به صنعت و شركتهاي معدني در شرايط كمبود منابع آب كنوني اعتراض مردم را به دنبال داشته است.
معادن سنگ آهن سنگان خواف در مجموع با ذخيره يك ميليارد تن يكي از 10 معدن بزرگ سنگ آهن جهان است كه تامين كننده خوراك اوليه براي توليد 17.5 ميليون تن كنسانتره، 15 ميليون تن گندله و پنج ميليون تن سنگ آهن مي باشد.
مجموعه كانسارهاي سنگ آهن سنگان در وسعتي به طول تقريبي 22 كيلومتر و عرض 10 كيلومتر در 300 كيلومتري جنوب شرقي مشهد واقع است.
2095/1858