ياسر رهبر دين روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين حجم آب ورودي از آب پشت سدهاي مهاباد، بوكان، شهرچاي و زولا سرازير شده است.
وي ادامه داد: با توجه به انتقال آب از طريق رودخانه ها و انسداد انهار در مجموع تا به اين لحظه 380 ميليون مترمكعب آب به درياچه اروميه انتقال يافته است.
وي با اشاره به تاثير بالاي پنج طرح مهم شركت آب منطقه اي آذربايجان غربي در احياي درياچه اروميه اظهار داشت: لايروبي رودخانه هاي اصلي حوضه آبريز درياچه اروميه، رهاسازي آب پشت سدهاي استان، پر يا مسلوب المنفعه كردن چاه هاي غيرمجاز و كنترل، پايش سردهنه انهار رودخانه هاي اصلي حوضه آبريز درياچه اروميه و انتقال آب از سامانه انتقال سيلوه، چپرآباد، كاني رش و گدار تاثير به سزايي در تثبيت تراز درياچه اروميه و افزايش آن دارد.
وي اضافه كرد: 110 كيلومتر لايروبي رودخانه هاي نازلو، زولا، روضه چاي، گدار، مهاباد و باراندوز به همراه لايروبي و اتصال 25 كيلومتري زرينه رود به سيمينه رود و همچنين رودخانه كاني رش در كنار 390 كيلومتر لايروبي انهار و زهكش هاي حوضه آبريز درياچه اروميه تاثير بسزايي در تسهيل انتقال آب به پيكره اصلي درياچه اروميه و تثبيت تراز آن داشته است.
به گزارش ايرنا درياچه اروميه در قالب طرح هاي ستاد احيا قرار است ظرف مدت 10 سال /از 1394/ به تراز اكولوژيك خود برسد؛ اين درياچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشك شدن كرد و بنا بر آمار بين المللي تا سال 2015 ميلادي حدود 80 درصد از مساحت آن خشك شد.
همه كارشناسان داخلي و خارجي بر اين عقيده هستند كه مشاركت جوامع محلي در كنار اجراي طرح هاي مختلف، نقش مهمي در احياي نگين آبي آذربايجان دارد.
8137/3072
اروميه - ايرنا - معاون حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي آذربايجان غربي با اشاره به ورود آب با دبي 96 مترمكعب به درياچه اروميه، گفت: در سال جاري 156 ميليون مترمكعب آب از چهار سد استان به اين درياچه رهاسازي شده است.