رحيم حب نقي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: با پيگيري هاي دانشگاه اروميه و استاندار آذربايجان غربي، ستاد احياي درياچه اروميه با تخصيص آب مورد نياز براي اجراي اين طرح در 200 هكتار از اراضي دشت «فسندوز» مياندوآب موافقت كرد.
وي با بيان اينكه پرورش آرتميا در استخرها و زه آب ها، روشي جايگزين براي احياي آرتمياي درياچه اروميه به شمار مي رود، اضافه كرد: با اجراي اين طرح اميد به ايجاد اشتغال دانش بنيان و جايگزين كشاورزي با استفاده از ظرفيت هاي عظيم درياچه افزايش پيدا مي كند.
رييس دانشگاه اروميه با اشاره به اينكه «آرتميا اورميانا» يكي از هفت گونه شناخته شده آرتمياي دو جنسي در جهان و شاخص ترين موجو زنده درياچه اروميه است، افزود: با پرورش اين گونه سخت پوست ميتوان زمينه اشتغالزايي، توليد درآمد و تامين نيازهاي كشور در صنعت آبزي پروري را ايجاد كرد.
به گزارش ايرنا اولين بار در كشور از سال 1378 تا 1380 برداشت صنعتي آرتميا از درياچه اروميه انجام شد كه اين برداشت به دليل كاهش شديد آب درياچه اروميه، افزايش ميزان شوري آن و به صفر رسيدن آرتمياي زنده موجود در درياچه به صفر رسيد.
صنعت آبزي پروري جهان سالانه بيش از 100 ميليارد دلار درآمد دارد و نزديك به 30 ميليون نفر در اين صنعت در كل جهان مشغول به كار هستند كه همگي وابسته به توليد و پرورش آرتمياست كه در همين راستا ايران مي تواند در توليد اين جانور دريايي و ايجاد اشتغال نقش بسزايي ايفا كند.
آرتميا موجود كوچكي است كه به عنوان غذاي زنده در تغذيه آغازين ميگو، ماهيان دريايي، ماهيان خاوياري و ماهيان زينتي كاربرد وسيعي دارد و چهار گروه آبزيان در مراحل اول رشد وابسته به اين موجود پرانرژي و مقوي هستند.
آرتميا اورميانا در شوري حداكثر 220 گرم در ليتر مي تواند زيست كند ولي اكنون وضعيت شوري درياچه اروميه به دليل عبور از فصل گرما و كاهش بارندگي بيشتر از اين ميزان بوده است و امكان حيات براي اين گونه جانوري وجود ندارد.
سالانه نزديك به 100 كيلوگرم سيست آرتميا در كشور توليد مي شود و 10 تا 30 تن سيست آرتميا براي مصرف داخلي آبزيان از مبادي رسمي و غير رسمي وارد كشور مي شود.
3072/3214
رييس دانشگاه اروميه:
طرح پرورش آرتميا در حوضه درياچه اروميه پذيرفته شد
۲۳ دی ۱۳۹۷، ۱۰:۳۸
کد خبر:
83168513
اروميه - ايرنا - رييس دانشگاه اروميه گفت: طرح اين دانشگاه در زمينه پرورش آرتميا در حوضه آبريز درياچه اروميه پذيرفته شد و سد مقاومت برخي از مسوولان در اين زمينه شكست.