به گزارش یكشنبه ایرنا از وزارت جهاد كشاورزی، «حسن قاسمی» اضافه كرد: این رشد 18.6 درصدی اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای ملی بدون احتساب اعتبارات از محل صندوق توسعه ملی است كه در سال 97 در اختیار بخش كشاورزی قرار گرفت.
به گفته وی، نیاز بخش كشاورزی در حوزه اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای با توجه به اهداف و تكلیف برنامه ششم توسعه برای سال 98 بسیار بیش از این مبلغ است.
قاسمی اضافه كرد: اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای ملی پیوست شماره یك لایحه بودجه سال 98 وزارت جهاد كشاورزی و دستگاه های تابعه در قالب 10 فصل، 31 برنامه و 116 طرح با اعتبار 2 هزار و 174 میلیارد و 500 میلیون تومان است كه نسبت به اعتبار مشابه قانون بودجه سال 97 در قالب 10 فصل، 31 برنامه و 117 طرح برابر با 2 هزار و 342 میلیارد و 300 میلیون تومان، معادل 7.2 درصد كاهش نشان میدهد.
مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: به رغم محدودیتهای بودجه سال 98 برخی از ردیف ها با نگاه مثبتی دیده شده به طوری كه برای بازسازی و نوسازی قنوات 140 میلیارد تومان اعتبار لحاظ شده كه نسبت به رقم 90 میلیارد تومانی سال 97 حدود 56 درصد رشد نشان میدهد.
وی ادامه داد: در لایحه بودجه 98 همچنین برای نخستین بار 145 میلیارد تومان برای بهسازی آب بندان ها در استان های گیلان، مازندران و گلستان اعتبارات ملی و معادل همین رقم 145 میلیارد تومانی نیز اعتبارات استانی دیده شده است.
قاسمی افزود: از 145 میلیارد تومان اعتبار استانی برای بهسازی آب بندان در سه استان مذكور حدود 15 درصد این مبلغ سهم بهره برداران است و این طرح 2ساله به منظور كاهش تنش آبی در فصل گرما و در راستای پایداری تولید اجرا خواهد شد.
وی از پیشنهاد اعتبار 45 میلیارد تومانی به كشت دانههای روغنی در لایحه بودجه 98 خبر داد و گفت: این رقم در قالب اعتبارات مستقل پیشنهاد شده كه 25 میلیارد تومان آن هزینهای و 20 میلیارد تومان از محل تملك دارایی های سرمایه ای است.
وی درباره اعتبارات مرغ لاین تصریح كرد: با توجه به شرایط خاص كشور و اهمیت مرغ لاین، بودجهای برابر با 13.8 میلیارد تومان برای مركز مرغ لاین به منظور تحقیق و توسعه پیش بینی شده در حالی كه این رقم در سال 97 حدود چهار میلیارد تومان بوده است.
وی اختصاص 30 میلیارد تومان برای حمایت از افزایش بهره وری و توسعه زیرساخت های برنج در گیلان و مازندران و كشت های جایگزین در سایر استانهای كشور را از جمله موارد جدید در لایحه بودجه 98 عنوان كرد.
** افزایش 16.1 درصدی اعتبارات هزینه ای
مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد كشاورزی درباره اعتبارات هزینه ای كه شامل یارانه ها و اعتبارات جاری می شود، گفت: كل اعتبارات هزینهای در كشور 9 درصد در لایحه پیشنهادی بودجه 98 افزایش داشته و در بخش كشاورزی در سطح ملی اعتبارات هزینهای 16.1 درصد نسبت به سال 97 رشد نشان میدهد.
وی اعتبارات یارانهای برای نهادهها،عوامل تولید،خرید تضمینی محصولات به غیر از گندم و تنظیم بازار بخش كشاورزی را 750 میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آینده عنوان كرد.
قاسمی پیشبینی كرد كه بیشترین میزان اعتبارات یارانهای به نهادهها و عوامل تولید مانند بذر، كود، نهال، واكسن و مبارزه بیولوژیك با آفات پرداخت شود.
وی افزود: پس از تصویب قانون بودجه،سهم بندی اعتبارات یارانه ای توسط وزارت جهاد كشاورزی انجام خواهد شد.
وی با بیان این كه در لایحه بودجه سال 98 در مجموع 8 هزار و 145 میلیارد تومان برای خرید تضمینی گندم پیشبینی شده است، تصریح كرد: 2 هزار میلیارد تومان یارانه خرید تضمینی گندم از محل درآمدهای عمومی و 6 هزار و 145 میلیارد تومان دیگر نیز از محل اعتبارات هدفمندكردن یارانه ها تامین می شود.
وی گفت: چنانچه این منابع برای خرید تضمینی گندم پاسخگو نباشد از جابجایی منابع یا سایر مكانیزم ها كه در قانون بودجه پیش بینی شده برای تامین اعتبارات اقدام خواهیم كرد.
این مقام مسئول اختصاص ردیف خاص برای سازمان دامپزشكی را یكی از موفقیت ها در حوزه یارانهها دانست و اظهارداشت: به منظور تقویت خرید واكسن و واكسیناسیون دام رقم 126.8 میلیارد تومان در بودجه سال 98 پیشنهاد شده كه رشد معنی دار 42 درصدی نسبت به سال 97 نشان میدهد.
وی رقم مربوط به خرید واكسن و واكسیناسیون در سال جاری را 89.5 میلیارد تومان عنوان كرد.
** پیشنهاد یك هزار و 20 میلیارد تومان اعتبار برای جلوگیری از ریزگردها
مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد كشاورزی درباره تبصرههای لایحه بودجه 98 نیز گفت: در بند (ه) تبصره (1) كه به موضوع مالچ پاشی برای جلوگیری از ریزگردها میپردازد، اعتبارات این حوزه با 162 درصد رشد نسبت به امسال، 1020 میلیارد تومان لحاظ شده است.
وی ادامه داد: دربند (ب) تبصره (6) لایحه بودجه سال آینده، آمده كه 20 درصد فروش آب بهای شهری برای آبرسانی شرب عشایر لحاظ شود كه این رقم معادل 19.3 میلیارد تومان می باشد.
قاسمی افزود: این رقم نسبت به سال 97 كه 15 میلیارد تومان بوده 29 درصد رشد نشان میدهد.
وی تصریح كرد: در بند (د) تبصره (6) عوارض ماده (5) قانون حمایت برق كشور با اولویت مناطق دامداری و عشایری در نظر گرفته شده كه به این ترتیب اولویت این حمایت منجر به توسعه شبكه برق در حوزه دامداری و عشایری میشود.
مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد كشاورزی با اشاره به تبصره (8) لایحه بودجه 98 گفت: در این تبصره، 85 درصد اعتبارات اجرایی سامانه های نوین آبیاری، شبكه های آبیاری و زهكشی كشاورزی و طرح های آب و خاك در اجرای بند (ب) ماده (35) برنامه قانون ششم توسعه بلاعوض است.
وی با اشاره به اعتبارات صندوق بیمه كشاورزی تصریح كرد: در تبصره (13) لایحه سال آینده،بابت صندوق بیمه كشاورزی یك هزار میلیارد تومان لحاظ شده كه نسبت به سال جاری تغییری نشان نمی دهد.
قاسمی افزود: در سال جاری نیز تا كنون 70 درصد اعتبارات صندوق بیمه كشاورزی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: در بند (د) تبصره (13) برای پیشگیری و مهار بیماری های واگیر دامی، بیماری های مشترك انسان و دام، مایه كوبی دام ها و بهداشت فرآورده های دامی 100 میلیارد تومان پیشبینی شده كه نسبت به سال قبل تغییر نشان نمی دهد.
قاسمی با اشاره به بودجه تحقیقات گفت: اعتبارات تملك دارایی سرمایه ای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و زیر موسسه های تحقیقات وابسته به آن از حدود 70.7 میلیارد تومان در بودجه سال 97 به حدود 91 میلیارد تومان رسیده كه از رشد 28.7 درصدی برخوردار بوده است.
وی اضافه كرد: اعتبارات هزینه ای سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج كشاورزی در لایحه بودجه 98 به یك هزار و 35 میلیارد تومان رسیده است كه رشد 14.5 درصدی را نشان می دهد.
در لایحه بودجه پیشنهادی سال 98 وزارت جهاد كشاورزی شامل 21 هزار و 573 میلیارد و 447 میلیون ریال است كه از این رقم 16 هزار و 189 میلیارد و 549 میلیون ریال آن مربوط به تملك دارایی های سرمایه ای (بودجه عمرانی) بوده و بقیه به مبلغ 5 هزارو 383 میلیارد و 898 میلیون ریال به بودجه هزینه ای این وزارتخانه اختصاص دارد.
هرچند بودجه بخش هزینه ای این وزارتخانه نسبت به قانون بودجه امسال افزایش نشان می دهد اما در بخش بودجه های عمرانی شاهد كاهش ارقام بودجه هستیم به طوری كه یك هزار و 726 میلیارد و 340 میلیون ریال از بودجه عمرانی آن در مقایسه با امسال كم شده است.
سازمان های امور عشایری، موسسه پژوهش و برنامه ریزی كشاورزی، سازمان حفظ نباتات، سازمان چای كشور، نهاد نماینده ولی فقیه، موسسه جهاد نصر، سازمان امور اراضی كشور، شركت سهامی پشتیبانی امور دام كشور، شركت مادر تخصصی خدمات كشاورزی، شركت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران از جمله نهادهایی هستند كه در ذیل ردیف بودجه وزارت جهاد كشاورزی قرار می گیرند.
با این حال سازمان شیلات ایران، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، موسسه واكسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی و سازمان دامپزشكی كشور، سازمان مركزی تعاون روستایی ایران و شركت شهرك های كشاورزی دارای ردیف های جداگانه در لایحه بودجه هستند.
دولت برای سال آینده یك هزار و 460 میلیارد و 255 میلیون ریال برای بخش شیلات، 13 هزارو 227 میلیارد و 145 میلیون ریال برای بخش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی، هفت هزار و 476 میلیارد و 200 میلیون ریال برای بخش سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، سه هزار و 718 میلیارد و 873 میلیون ریال برای بخش موسسه رازی، سه هزارو 40 مییلیارد و 622 میلیون ریال برای بخش دامپزشكی، یك هزار و 522 میلیارد و 764 میلیون ریال برای سازمان مركزی تعاون روستایی و 228 میلیارد و 529 میلیون ریال برای شركت شهرك های كشاورزی بودجه پیش بینی كرده است.
اقتصام**9186**9189
تهران- ایرنا- مدیركل دفتر برنامه و بودجه وزارت جهاد كشاورزی گفت: مجموع اعتبارات تملك دارایی های سرمایه ای وزارت جهاد كشاورزی در لایحه پیشنهادی بودجه 98 با احتساب كل ردیف های اصلی و متفرقه، سه هزار و 833 میلیارد تومان است كه رشد 18.6 درصدی را نسبت به سال 97 نشان می دهد.