غلامعلي قنبري روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه امسال با تمهيدات انديشيده شده تاكنون نصف مطالبات كشاورزان پرداخت شده و مابقي مطالبات آنان به تدريج پرداخت مي شود، اظهار داشت: تمام مطالبات سال گذشته چغندركاران نيز پرداخت شده و از اين بابت بدهي وجود ندارد.
وي ادامه داد: كارخانه قند مياندوآب براساس برنامه ابلاغي و با رويكرد جذب حداكثري چغندرقند از بهره برداران، پيش بيني جذب حدود 280 هزار تُن چغندرقند را براي امسال برنامه ريزي كرده است.
وي اضافه كرد: با توجه به فراواني محصول و به منظور مساعدت لازم به چغندركاران، جذب حدود 300 هزار تُن چغندر در اين كارخانه برنامه ريزي شده كه روند دريافت با قوت تداوم دارد.
قنبري با اشاره به بازسازي و نوسازي اين كارخانه به رغم مشكلات نقدينگي آن بيان كرد: در حال حاضر با تجهيز اين كارخانه، روزانه به طور متوسط قابليت جذب حدود 2 هزار و 400 تُن چغندر در اين واحد فراهم شده است.
وي افزود: همچنين با توجه به برنامه هاي در دست اجرا در اين كارخانه در آينده نزديك پيش بيني مي شود ميزان جذب چغندرقند، 25 درصد افزايش يابد.
قنبري در خصوص ميزان توليد قند و شكر در اين كارخانه طي سال جاري نيز گفت: با توجه به دريافت محصول بيش از ظرفيت اين كارخانه در سال جاري و تمهيدات پيش بيني شده به منظور جذب حداكثري، توليد بيش از 37 هزار تُن شكر در اين كارخانه امسال پيش بيني مي شود.
وي بيان كرد: همچنين امسال اين كارخانه به منظور پرداخت جوايز تشويقي به چغندركاران به عنوان تنها كارخانه قند كشور تحويل قند به چغندركاران را جايگزين شكر كرده است.
رييس كارخانه قند مياندوآب اظهار داشت: برنامه بازسازي و نوسازي اين واحد توليدي در جهت تكميل ظرفيت و ارتقاي كيفي محصولات آن به عنوان هدف راهبردي تعيين و اقدامات گسترده اي در اين راستا صورت گرفته است كه بهسازي خطوط توليدي از طريق خريد و جايگزيني ماشين آلات اصلي كارخانه از قبيل كوره آهك، تجهيزات سانتريفيوژ، فيلترهاي دكانتور، بدنه هاي آپارات پخت با استفاده از تكنولوژي روز در دست اقدام است.
وي اضافه كرد: با توجه به اينكه بخشي از محصولات توليدي كارخانه قند مياندوآب در سطح فروشگاه هاي زنجيره اي اتكا و براي خانواده هاي نيروهاي مسلح عرضه مي شود، موضوع كيفيت محصولات توليدي كارخانه قند مياندوآب از اهميت خاصي برخوردار است.
قنبري گفت: به همين منظور تلاش شده است ضمن ارتقاي كيفيت محصولات توليدي، برند شكر توليدي اين كارخانه همچنان در سطح كشور به عنوان برند برتر حفظ و سهم بالايي از بازار شكر كشور را كسب كند.
به گزارش ايرنا صنعت توليد قند و حتي كشت محصول چغندرقند در شمال غرب كشور براي نخستين بار توسط كارخانه قند مياندوآب در منطقه بنا گذاشته شد؛ اين واحد توليدي كه يكي از قديمي ترين كارخانه هاي قند كشور است در سال 1313 با ظرفيت جذب 350 تن چغندر در روز تاسيس شد و در سال 1349 ظرفيت آن به يكهزار و 800 تن ارتقا پيدا كرد و هم اكنون با ظرفيت جذب 2 هزار و 400 تن چغندرقند در روز به عنوان يكي از بزرگترين كارخانه هاي قند كشور محسوب مي شود.
9871/6185/2093
مهاباد - ايرنا - رييس كارخانه قند مياندوآب گفت: تاكنون 430 ميليارد ريال از مطالبات چغندركاراني كه محصول خود را در سال زراعي گذشته تحويل اين كارخانه داده بودند، به آنان پرداخت شده است.