۲۴ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۵۸
کد خبر: 83170138
T T
۰ نفر
آب رساني به عشاير قم روزانه دنبال مي شود

قم - ايرنا - رئيس اداره امور عشايري قم گفت: آب رساني به عشاير استان به صورت روزانه دنبال مي شود و در همين رابطه 24 تانكر هزار ليتري جهت تامين آب شرب نيز ميان آنها توزيع شده است.

محمود تندرو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: به منظور آبرساني مطلوب به عشاير استان، از ابتداي مهرماه تاكنون براساس قرارداد با شركت آب و فاضلاب روستايي و اختصاص اعتبارات دولتي، روزانه به طور ميانگين سه تانكر آب رسان به ظرفيت 12 هزار ليتر، به منطقه قمرود اعزام مي شود.
وي همچنين با اشاره به اعطاي تسهيلات ارزان قيمت به عشاير براي تامين زنجيره توليد گوشت قرمز، بيان كرد: در همين راستا 150 تن جو با قيمت دولتي نيز ميان عشاير استان توزيع شد.
وي ادامه داد: تغيير زنجيره غذايي دام عشاير از روش هاي سنتي به شيوه هاي نوين با استفاده از كنسانتره، راهبردي است كه براي افزايش ضريب تبديل توليد گوشت قرمز توسط اداره امور عشاير استان دنبال مي شود.
تندرو با اشاره به اجراي طرح بيمه فراگير دام عشاير براي حفاظت از منبع تامين گوشت قرمز كشور، گفت: دام مولد در اختيار عشاير است و اگر آنان از نظر نهادهاي دامي و مراتع مورد نياز پرورش دام، تقويت شوند مي توانند دام مولد مورد نياز استان و كشور را حفظ كنند و به اين ترتيب ميزان توليد گوشت قرمز افزايش مي يابد.
وي با اشاره به حضور دو ايل شاهسون و كله كوه در مناطق قشلاقي قم، افزود: عشاير تا پايان فروردين ماه در منطقه قمرود و جاده قديم قم – تهران، قشلاق خود را مي گذرانند و سپس براي ييلاق از استان خارج مي شوند.
وي ادامه داد: اجراي طرح هاي فرهنگي و اجتماعي در امور مختلف سواد آموزي، مهارت افزايي و تبليغ ارزش هاي ديني در ميان عشاير استان با همكاري معاونت سواد آموزي آموزش و پرورش و اداره كل تبليغات اسلامي قم در حال پيگيري است.
بر اساس آمار، 305 خانوار عشايري در قم حضور دارند؛ هرخانواده عشاير به طور متوسط 6 عضو دارد، با اين حساب مي توان گفت در اين استان حدود 2 هزار تن از عشاير كشور مشغول زندگي و فعاليت هستند.
علاوه بر ايل كله كوه، شاهسون، ميش مست، زند، عرب و كتي، عشاير ديگري هم در استان قم حضور دارند و براساس منابع تاريخي، قم در پذيرايي از عشاير قدمت بالاتري نسبت به استان هاي همجوار خود دارد.
عشاير حاضر در استان قم بيش از 6 هزار نفر شتر و 22 هزار دام سبك در اختيار دارند و در زمينه توليد گوشت قرمز و محصول هاي لبني فعاليت مي كنند.
اين افراد همچنين در توليد انواع صنايع دستي و قالي بافي داراي سبك و مهارت خاصي هستند.
7405/ 1175