۲۴ دی ۱۳۹۷، ۱۶:۴۰
کد خبر: 83170588
T T
۰ نفر
عدالت در رسیدگی به بیماران از شاخص های مهم پرستاری است

زاهدان - ایرنا - رئیس هیات مدیره نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشكی زاهدان پرستاری را هنر و عبادت توصیف كرد و گفت: عدالت در رسیدگی به وضعیت بیماران از شاخص های مهم پرستاران بشمار می رود.

علیرضا سندگل روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تبریك هفته پرستار اظهار داشت: پرستاران در كنار خدمات حساس خود سیره و صفات الهی حضرت زینب(س) را در زندگی و خدمت جاری و ساری می كنند.
وی افزود: بزرگترین افتخار پرستاران به عنوان تلاشگران عرصه سلامت پیروی از بانوی صبر و استقامت حضرت زینب كبری (س) است كه با تاسی از آموزه های الهی همواره در تلاش برای كاهش درد و رنج بیماران هستند.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشكی زاهدان گفت: پرستاران بزرگترین، موثرترین و كلیدی ترین گروه در نظام سلامت به شمار می روند و در بهبود حال بیماران نقش بسیار موثری دارند.
وی با اشاره به مشكلات حوزه پرستاری گفت: كمبود تعداد پرستاران یكی از معضلات این حوزه بشمار می رود به طوری كه در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه به شدت این كمبود احساس می شود.
سندگل افزود: هم اینك در 9 بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی زاهدان هزار و 852 كادر پرستاری به صورت شبانه روز درحال ارائه خدمت به بیماران هستند.
وی تاكید كرد: از آنجایی كه ضریب تخت به نسبت پرستار در این دانشگاه بسیار پایین است به شدت نیازمند افزایش تعداد پرستار هستیم.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشكی زاهدان ادامه داد: بر اساس میانگین كشوری باید برای هر تخت 2 پرستار در بیمارستان ها حضور داشته باشند كه این آمار در حوزه این دانشگاه با توجه به كمبود این كادر زحمت كش بسیار كمتر است.
سندگل گفت: كمبود پرستار ضمن تحت تاثیر قرار دادن خدمات به بیماران سبب ایجاد فرسودگی شغلی در این كادر مهم درمانی می شود.
وی افزود: همچنین در كنار كمبود پرستاران در مراكز بهداشتی و درمانی سیستان و بلوچستان دچار كمبود دانش آموخته رشته پرستاری در سیستان و بلوچستان هستیم كه ضروری است تعداد این دانشجویان افزایش یابد.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشكی زاهدان افزود: از آنجایی كه جامعه در حال پیش رفت به سمت سالمندی است زمینه برای ایجاد كلنیك های ویژه این قشر و مراقبت در منزل در آینده نزدیك به شدت احساس می شود.
وی افزود: این در حالیست كه در سیستان و بلوچستان همزمان با افزایش سالمندی شاهد رشد جمعیت جوان هستیم كه همین مساله زمینه وقوع حوادث مختلف از جمله آمار تصادف های جاده ای و پر ریسك را افزایش داده و در این میان لزوم افزایش تعداد پرستاران بشدت احساس می شود.
سندگل اضافه كرد: ضروری است معماری مجدد در نظام سلامت در حوزه پرستاری انجام شود.
وی بر اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری برای بهبود معیشت پرستاران تاكید كرد.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشكی زاهدان گفت: با اجرای طرح سلامت تحول عظیمی در حوزه زیر ساخت های بهداشتی و درمانی كشور و به تبع آن سیستان و بلوچستان ایجاد شد كه این امر حجم فعالیت را برای پرستاران بیشتر اما تغییری در معیشت آنان ایجاد نكرده است.
وی با بیان اینكه زبان تشكر و قدردانی از پرستاران در جامعه ما كمتر دیده می شود گفت: چه زیباست از پرستارانی كه در مدت مریضی بیماران با صبر و حوصله، برخورد مناسب و حسن خلق و دلسوزی تمام تلاش خود را برای بهبود حال بیماران بكار می گیرند پس از بازیافت سلامت به صورت لفظی از این فرشتگان سفید پوش قدردانی شود.
رئیس هیات مدیره نظام پرستاری دانشگاه علوم پزشكی زاهدان از آغاز طرح غربالگری سلامت در سیستان و بلوچستان خبر داد و افزود: در این طرح تمام افراد بالای 30 سال می توانند با مراجعه به بیمارستان ها از لحاظ پرفشاری خون و حجم توده بدنی غربالگری شده و آموزش های سبك زندگی سالم را فرا گیرند.
وی افزود: چاقی و فشار خون 2عامل مهم ابتلاء مردم به بیماری های مزمن است كه باید در راستای پیشگیری از آن اقدام شود.
سندگل با تاكید بر نقش موثر پرستاران در ارائه آموزش های مرتبط با سبك زندگی سالم تصریح كرد: در این هفته جامعه پرستاری برای ارتقاء سواد سلامت مردم تلاش می كنند.
وی افزود: شهروندان می توانند تا 26 دی صبح ها از ساعت 8 تا 12 و عصرها از ساعت 14 تا 16 به بیمارستان ها برای غربالگری سلامت مراجعه كنند.
7316 **6081
۰ نفر