سید رضا حسینی ظفر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، فرار مالیاتی را مهمترین عامل استقبال اندك فعالان صنف خیاطی برای دریافت پروانه كسب و زمینه ای برای گسترش فعالیت های زیرزمینی ارزیابی كرد.
به گفته رییس اتحادیه خیاطان و تولید كنندگان پوشاك همدان، هزینه های بالای بیمه، عوارض و مالیات، فعالیت های زیرزمینی را افزایش داده است.
وی بیان كرد: در همین ارتباط تاكنون 20 واحد خیاطی فاقد مجوز شناسایی و پلمپ شدند و برای چند واحد دیگر نیز اخطاریه صادر شده است.
حسینی ظفر ادامه داد: پس از صدور اخطاریه مهلت 10 روزه ای برای مراجعه و دریافت مجوز پیش بینی می شود كه در صورت بی توجهی فرد، با هماهنگی اتاق اصناف و اماكن، واحد یاد شده پلمب می شود.
وی گفت: بیشتر واحدهای خیاطی زیرزمینی در منازل مسكونی فعالیت دارند كه شناسایی آنها برای بازرسان سخت و دشوار است.
رییس اتحادیه خیاطان و تولید كنندگان پوشاك همدان ادامه داد: هر چند برخی از همسایه ها به علت به ستوه آمدن از سرو صدای ناشی از فعالیت چرخ های خیاطی، موضوع را به اصناف اطلاع رسانی می كنند.
حسینی ظفر تاكید كرد: خیاطان فاقد مجوز در بیشتر مواقع پارچه های بُرش خورده را از تهران دریافت كرده و اقدام به دوخت آن در استان می كنند.
وی اضافه كرد: فعالیت خیاطان زیر زمینی آن هم با قیمت نازل موجب كسادی بازار برای شاغلان دارای مجوز در این صنف شده است.
رییس اتحادیه خیاطان و تولید كنندگان پوشاك همدان یكی از آسیب های فعالیت های زیرزمینی را متوجه خود فرد دانست و گفت: 50 درصد خیاطان نمی توانند پول خود را به موقع از صاحب كالا دریافت كنند یا در بهترین حالت بخشی از دستمزد در اقساط بلند مدت به آنها پرداخت می شود.
حسینی ظفر اضافه كرد: چنانچه شاغلان در این حرفه دارای پروانه كسب باشند هنگام بروز مشكل در پرداخت دستمزد، می توانند موضوع از طریق اتحادیه پیگیری كنند.
وی یكی از پیش نیازهای اصلی برای ترغیب فعالان در واحدهای زیرزمینی به دریافت مجوز را ارائه تسهیلات به شاغلان در حرفه خیاطی دانست.
رییس اتحادیه خیاطان و تولید كنندگان پوشاك همدان بیان كرد: وقتی فرد فاقد مجوز متوجه پرداخت تسهیلات كم بهره و ارائه دیگر بسته های حمایتی به افراد دارای جواز كسب می شود آنها خودجوش و بدون نیاز به استفاده از اهرم قانونی برای دریافت مجوز اقدام می كنند.
حسینی ظفر با اشاره به دشواری ادامه فعالیت در حرفه خیاطی، از دیگر معضلات پیش روی این صنف را فراهم نبودن امكان خرید غیرنقدی دانست.
وی یادآوری كرد: پیشتر بخشی از هزینه مواد اولیه و پوشاك به صورت نقدی و بخش زیادی از آن در قالب چك به فروشنده ارائه می شد.
رییس اتحادیه خیاطان و تولید كنندگان پوشاك همدان اضافه كرد: وضعیت بازار به گونه ای است كه هم اینك فروشندگان از دریافت چك امتناع می كنند و فقط در صورت پرداخت نقدی جنس را تحویل می دهند.
حسینی ظفر گفت: بیشتر فعالان این صنف از نظر مالی شرایط مناسبی ندارند و نمی توانند به صورت نقدی كل هزینه كالا را پرداخت كنند.
وی افزود: علاوه بر این قیمت مواد اولیه مورد نیاز برای دوخت یك لباس چند برابر شده و در مقابل قدرت و توان خرید مشتری نیز كاهش یافته است.
رییس اتحادیه خیاطان و تولید كنندگان پوشاك همدان با بیان اینكه قیمت دوك خیاطی از 24 هزار به 150 هزار ریال رسیده است، بیان كرد: پیشتر قیمت نخ خیاطی، لایه چسب، زیپ و دكمه هنگام دوخت لباس محاسبه نمی شد اما هم اینك این اقلام چند برابر گران شده اند.
وی درباره لباس های نامتعارف موجود در بازار بیان كرد: این قبیل لباس ها در همدان تولید نمی شود بلكه از مركز كشور و استان هایی نظیر تبریز و یا كشور تركیه وارد این استان می شود.
850 واحد در 21 رسته خیاطی و پوشاك در شهر همدان مشغول به فعالیت هستند كه شامل شاخه هایی همچون جوراب بافی، خشكشویی، تولیدی پیراهن، مانتو دوز، شلوار دوز و تریكو دوز است.
7526/2090
همدان- ایرنا- رییس اتحادیه خیاطان و تولید كنندگان پوشاك همدان گفت: حدود 100 واحد خیاطی زیرزمینی در این شهر شناسایی شده است و ساماندهی این واحدها به عنوان یكی از اولویت های این اتحادیه با جدیت دنبال می شود.