۲۵ دی ۱۳۹۷، ۱۹:۳۶
کد خبر: 83172317
T T
۰ نفر
استخدام در آموزش و پرورش بايد به صورت بومي گزيني باشد

سنندج - ايرنا - نماينده مردم سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي گفت: استخدام نيروهاي غير بومي براي شهرستان ها بخصوص در آموزش و پرورش مشكل ايجاد مي كند لذا جذب ها بايد از ميان نيروهاي تحصيل كرده بومي انجام شود و بومي گزيني به صورت شهرستاني در استخدام ها رعايت شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، محسن بيگلري عصر سه شنبه در نشست با مديران مدارس شهرستان بانه اظهار داشت: منظور از بومي گزيني، انتخاب نيروهاي شهرستاني است چون استخدام غير بومي براي ادارات مشكل ايجاد مي كند.
وي افزود: نيروهاي غير بومي بعد از مدتي درخواست انتقال داده و بار ديگر شهرستان ها با كمبود نيرو بويژه در بخش آموزش و پرورش مواجه مي شوند.
بيگلري تاكيد كرد: در آموزش و پرورش و بيمارستان ها استخدام نيروها اكنون به صورت استاني است و همين باعث شده اين دو بخش با كمبود نيرو مواجه باشند بطوريكه در بيمارستان بانه افراد غير بومي زيادي استخدام شده اند.
رئيس مجمع نمايندگان استان كردستان در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: اعمال نكردن مدرك تحصيلي جديد معلمان در احكام شان ظلم در حق اين قشر زحمتكش است در حاليكه معلمان خود آموزش دهنده و آينده ساز كشور هستند نكته مهم اينكه در وزارتخانه هاي ديگر براي ادامه تحصيل به نيروهاي خود ماموريت تحصيلي هم مي دهند.
بيگلري اضافه كرد: در تذكر به وزير آموزش و پرورش اعمال مدرك فرهنگيان و رتبه بندي معلمان را يادآوري كردم و انتظار داريم در اين زمينه اقداماتي انجام شود.
نماينده مردم شهرستان هاي سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي گفت: حق منطقه جنگي و مرزي نيز براي فرهنگيان بانه و سقز سه سال قبل دريافت شده است و به عنوان رئيس مجمع نمايندگان اعمال حق منطقه جنگي را براي ديگر شهرهاي استان طبق نقشه نيز درخواست كرده ام.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه مقطع ابتدايي مهمترين مقطع تحصيلي است، افزود: دوره ابتدايي مهمترين مقطع تحصيلي است اما در كشور ما كمترين توجه به اين مقطع مي شود در حاليكه اساس آموزش پذيري در اين مقطع شكل مي گيرد.
مدير آموزش و پرورش بانه نيز با بيان اينكه كمبود نيروي انساني و فضاي آموزشي مهمترين دغدغه آموزش و پرورش اين شهرستان مرزي است، گفت: سال آينده در صورتي كه نيروي طرح خدمت و حق التدريس بكارگيري نشود با كمبود 400 معلم مواجه خواهيم بود.
رضا خضري تاكيد كرد: جبران كمبود نيروي انساني خارج از توان آموزش و پرورش شهرستان و استان است و بايد براي اين كمبود راهكاري اساسي بويژه در شهرهاي مرزي از سوي وزارتخانه ارائه و در استخدامي ها به اين شهرها بيشتر توجه شود.
وي با اشاره به كمبود فضاي آموزشي در شهرستان بانه اظهار داشت: بيش از 80 درصد مدارس شهرستان به صورت 2 شيفت است و ضريب بهره وري كلاس ها نيز 1.82 درصد است.
خضري يادآور شد: در دهه فجر امسال 43 كلاس درس كه با همكاري خيرين مدرسه ساز احداث شده افتتاح مي شود اما كمبود فضاي اموزشي همچنان يك مشكل اساسي در اين منطقه است.
وي اضافه كرد: سيستم گرمايشي 80 كلاس درس همچنان بخاري نفتي كاربراتوري ولي استاندارد است و 43 مدرسه نيز به اداره نوسازي معرفي شده اند اما سيستم گرمايشي هيچكدام از اين واحدها هنوز استاندارد سازي نشده است.
مدير آموزش و پرورش بانه گفت: امسال سه ميليارد و 600 ميليون ريال اعتبار براي تجهيزات و سه ميليارد و 700 ميليون ريال از محل اعتبارات تملك دارايي هاي براي تعميرات مدارس بانه با تلاش نماينده مردم در مجلس و كميته برنامه ريزي شهرستان اختصاص يافته است.
وي يادآور شد: 15 سيستم هوشمند نيز توسط نماينده مردم شهرستان هاي سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي تهيه و به مدارس بانه اهدا شد.
به گزارش ايرنا، در شهرستان بانه 32 هزار دانش آموز در مقاطع مختلف مشغول تحصيل هستند كه از اين تعداد، 19 هزار دانش آموز در مقطع تحصيلي ابتدايي هستند.
در اين جلسه همچنين از دانش آموز بانه اي نخبه ذهني در محاسبات رياضي كه در كشور مالزي رتبه نخست جهاني را كسب كرد به صورت ويژه تقدير شد.
شهرستان مرزي بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/9102