به گزارش ايرنا، 'ويل پاركس' روز چهارشنبه در آيين افتتاح نخستين كنفرانس ملي شهر دوستدار كودك در هتلي در اصفهان افزود: بدون ايجاد تغيير در رويكرد شهرنشيني،حقوق كودكان ضايع شده و به دنبال آن توسعه ملي كشورها تضعيف مي شود.
وي اظهارداشت : در اين برهه بي سابقه و روند رو به افزايش شهرنشيني در دنيا به نقطه حساسي رسيديم و مديريت صحيح، ابزار قدرتمندي براي توسعه پايدار كشورهاست.
پاركس با بيان اين كه رشد جمعيت در شهرها به مسائل و مشكلات آنها دامن زده است ، تصريح كرد: بسياري از مديران شهري در ايران و همه دنيا با مشكلات مشتركي از جمله افزايش ترافيك، تخريب محيط زيست، انواع آسيب هاي اجتماعي، بهرهبرداري بيش از حد از زيرساختهاي شهري و چالش در ارايه خدمات شهري از جمله تأمين برق، آب، امكانات بهداشتي و مديريت پسماند روبرو هستند .
نماينده يونيسف در ايران بيان كرد : برآوردها نشان مي دهد كه ۷۰ درصد كودكان جهان تا سال ۲۰۵۰ ميلادي در شهرهاي مختلف زندگي خواهند كرد.
پاركس ادامه داد : بيشتر جمعيت كره زمين در طول تاريخ در شهرها و مراكز شهرنشين زندگي كرده اند و از چهار ميليارد سكنه شهري در نقاط مختلف جهان يك سوم آن ها كودك هستند.
وي با بيان اينكه شهرها فرصتهاي بسيار بزرگ و اميد فراواني براي بهبود زندگي ايجاد ميكنند، تأكيد كرد: بيش از ۸۰ درصد جي دي پي (توليد ناخالص ملي داخلي) جهان مرهون شهرهاست.
وي با بيان اين كه شهرها موتوري براي رسيدن به توسعه هستند، گفت: شهرهاي كوچك و بزرگ مراكز بزرگ رشد ارتباط در دنيا هستند و مي توانند فرصت هاي خارق العاده اي براي زندگي و شكوفايي استعداد كودكان ايجاد كنند.
پاركس با بيان اينكه دستور كار جديد مربوط به شهرنشيني يونيسف داراي ديدگاه مشتركي است كه در آن تمام آحاد بشر امكان دسترسي به امكانات را دارند، خاطرنشان كرد: اين امكانات بر مبناي علم شهرهاست كه اين اصول را براي برنامههاي عمراني، توسعه، مديريت، بهبود حوزه شهري و مديريت شهرها تبيين كرده است.
وي بيان كرد : دستور كار جديد شهرنشيني ارتباط جديدي بين شهرنشيني خوب، اشتغال زايي و بهبود كيفيت زندگي به وجود آورده است.
نماينده يونيسف در ايران با بيان اينكه ۷۱ درصد جمعيت بالاي ۸۰ ميليون نفري ايران در مناطق شهري زندگي ميكنند، گفت: كودكان زير ۱۸ سال ۲۸ درصد جمعيت ايران را تشكيل ميدهد كه ۶۸ درصد در شهرها زندگي ميكنند.
به گفته وي طبق آمارها ۷۱ درصد جوانان ايران شهرنشين هستند و از هر ۶ نفر يك نفر در تهران زندگي ميكند.
پاركس گفت: شهر دوستدار كودك، در يك تعريف ساده، شهر، جامعه محلي يا نظام حكمراني ملي است كه معتقد به بهبود فضاي زندگي كودكان است و اين بهبود با چارچوب قوانين آن كشور محقق ميشود.
وي اضافه كرد : مهم ترين ويژگي شهر دوستدار كودك اين است كه به نيازهاي شهري كودكان پاسخ داده و كودكان و نوجوانان را جزو رئوس كار در ارايه راه حل قرار دهند و به آراء كودكان كه نقش پررنگي در تصميمات شهرها خواهند داشت، اطمينان كنند.
نماينده يونيسف در ايران با اشاره به سخني از حضرت علي (ع) كه فرمودند 'با كودكان به گونه اي رفتار كنيد كه احساس تكريم و شخصيت كنند' گفت: مسووليت اصلي تأمين حقوق كودكان در اختيار دولت ها است اما ساير ذينفعان از جمله سازمان هاي جامعه مدني، بخش خصوصي، دانشگاهها، رسانهها و البته خود كودكان نقش مهمي در تبديل كردن شهرها به فضاي دوستدار كودك ايفا مي كنند.
وي خاطرنشان كرد: برنامه ابتكاري شهرهاي دوستدار كودك، همه ذينفعان را گردهم مي آورد تا شهر هايي ايمن و مسوول نسبت به كودكان ايجاد كنند و بتواند به مفاهيمي همچون شهرهاي پايدار، هوشمند، تاب آور، سبز، سالم و غيره بپردازند.
نخستين همايش ملي شهر دوستدار كودك با شعار «قلب شهر براي كودكان مي تپد» با حضور نمايندگاني از شوراهاي شهر و مسوولان فرهنگي شهرداريهاي 31 استان كشور ، از چهارشنبه به مدت 2 روز در اصفهان برگزار مي شود.
اين رويداد ملي با مشاركت يونيسف، وزارت كشور و شهرداري اصفهان در اصفهان برگزار مي شود.
در اين كنفرانس سه كارگاه آموزشي با موضوع مفاهيم اساسي شهر دوستدار كودك ، نگاهي به روند شهر دوستدار كودك و برنامه هايي با هدف تحقق شهر دوستدار كودك برپا شد.
7150/6026/
اصفهان- ايرنا - نماينده صندوق كودكان ملل متحد در ايران (يونيسف)گفت: رويكرد شهرنشيني خود را بايد تغيير دهيم، در غير اين صورت بسياري از كودكان در فضايي مملو از محروميت و عاري از حقوق زندگي خواهند كرد.