به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدی تاكامی روز پنجشنبه در نشست كارگروه راهبردی مدیریت پسماند مازندران كه با حضور معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست كشور در ساری برگزار شد، افزود: روزانه افزون بر 3 هزار تن زباله در این خطه شمال كشور تولید می شود كه بخش زیادی از این زباله ها در حاشیه دریا و داخل جنگل ها دپو می شود و تاكنون اقدامات برای مدیریت پسماند به نتیجه نرسیده است.
وی اضافه كرد: هم اكنون نیروگاه زباله سوز در شهرستان های نوشهر و ساری به طور میانگین با پیشرفت فیزیكی 70 درصد در حال اجرا است و برای تكمیل این دو نیروگاه زباله سوز حدود یك هزار و 300 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
به گفته وی، نیروگاه زباله سوز شهر ساری كه حدود 450 تن از زباله های استانی را فراوری می كند حدود یك هزار و 150 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
**** تكمیل نیروگاه زباله سوز ساری و نوشهر در سال 98
مدیركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران گفت: در صورت تامین اعتبار مورد نیاز این دو پروژه در سال آینده بهره برداری می رسد.
محمدی معضل زباله در شهر آمل كه در حاشیه جاده هراز دپو می شود را بحرانی اعلام كرد و خواهان ساماندهی پسماند این شهر با تخصیص اعتبار لازم دانست.
**** انتقاد از اختصاص نیافتن اعتبار مدیریت پسماند
نماینده مردم بهشهر و نكاء و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی مشكل پسماند مازندران را در حد بحران دانست و خواستار اختصاص اعتبار مصوب پسماند در بودجه به استان ها شد.
علی محمد شاعری در این نشست افزود: در قانون بودجه حدود 10 هزار میلیارد ریال اعتبار مصوب شد كه هیچ اعتباری از این بخش به استان ها اختصاص داده نشد.
وی اضافه كرد: در لایحه بودجه سال آینده نیز این اعتبار گنجانده می شود و تلاش نمایندگان این است به گونه این اعتبار را مصوب كنند كه دولت را مجاب به پرداخت كند.
وی از خشك شدن بخشی از تالاب میانكاله در استان مازندران نیز انتقاد كرد و خواهان توجه بیشتر محیط زیست به این حوزه ها شد.
**** مخالفت با طرح انتقال آب خزر به فلات مركزی
نماینده مردم قائمشهر، سوادكوه، سوادكوه شمالی، جویبار و سیمرغ مخالفت مردم و نمایندگان این خطه شمال كشور را از مطرح شدن طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مركزی اعلام كرد.
عبدالله رضیان از رئیس سازمان محیط زیست كشور خواست تا اجرای این طرح را از دستور كار سازمان متبوعش خارج كند.
** ساماندهی شكار
مدیركل دادگستری استان مازندران با انتقاد از شكار بی رویه پرندگان در برخی نقاط این خطه شمال كشور خواهان ساماندهی شكار شد.
حجت الاسلام محمدعلی تقوی فر گفت: دستگاه قضا با شكار غیرمجاز پرندگان برای حفاظت از محیط زیست برخورد می كند.
عیسی كلانتری معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست كشور صبح امروز به منظور شركت در نشست راهبردی مدیریت پسماند و جشنواره میانكاله یكی از ذخیرگاه زیست كره جهان در استان مازندران به این خطه شمال كشور سفر كرد.
این نخستین سفر عیسی كلانتری به استان مازندران پس از حضور در كابینه دولت دوازدهم است.
/1899/6982
ساری-ایرنا- مدیركل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران گفت: مدیریت پسماند در این خطه شمال كشور نیازمند 2 هزار میلیارد ریال اعتبار است.