۲۹ دی ۱۳۹۷، ۱۲:۵۳
کد خبر: 83176066
T T
۰ نفر
يكهزار و 200 طرح اشتغالزاي روستايي مازندران تسهيلات گرفتند

ساري-ايرنا- دبير شوراي اشتغال مازندران گفت كه در راستاي اجراي طرح اشتغال روستايي حدود يكهزار و 200 طرح در اين استان تسهيلات اشتغال روستايي دريافت كردند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، كامران اصغري روز شنبه در نشست شوراي اشتغال استان مبلغ تسهيلات پرداختي به اين طرح ها را حدود يكهزار و 890 ميليارد ريال اعلام كرد.
وي با اعلام اين كه ميزان پرداخت تسهيلات اشتغالزايي روستايي به كارآفرينان در مازندران نسبت به سهميه مرحله اول 17درصد بيشتر بود، توضيح داد: سهميه استاني يكهزار و 650 ميليارد ريال بود و ميزان پرداختي بانك ها حدود يكهزار و 890 ميليارد ريال است.
اصغري سهم تسهيلات اشتغالزايي روستايي مازندران را در مجموع افزون بر سه هزار ميليارد ريال اعلام كرد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي مازندران گراني اخير و نوسان ارز را چالش اجراي طرح هاي اشتغال روستايي در اين استان بيان كرد.
** اشتغال سه هزار نفري طرح اشتغال روستايي
معاون هماهنگي امور اقتصادي و منابع استاندار مازندران هم در اين نشست گفت: بر اساس آمار با اجراي يكهزار و 200 طرح اشتغالزا براي حدود سه هزار نفر در مازندران ايجاد اشتغال مي شود.
حسن خيريانپور افزود: تاكنون حدود 60 طرح اشتغال روستايي در مازندران به بهره برداري رسيد و حدود 60 طرح نيز در دست اجرا قرار دارد.
وي مجموع اشتغال ناشي از طرح هاي افتتاح شده از محل تسهيلات اشتغال روستايي را حدود 145نفر بيان كرده است.
معاون استاندار مازندران گفت: بر اساس برنامه ملي از 131 طرح اشتغال روستايي در اين استان كه تسهيلات اشتغال دريافت كردند به صورت ميداني راست آزمايي انجام شده است.
خيريانپور افزود: بر اساس اين بررسي صرفا حدود 6 طرح به دلايلي از جمله فوت كارفرما به مرحله اجرايي نرسيد و بقيه در دست اجراست.
** آموزش مهارت در كسب و كار واقعي
مديركل آموزش فني و حرفه اي مازندران هم گفت: حدود 74 درصد از برنامه آموزش مهارت در كسب و كار واقعي آموزشياران در مازندران اجرايي شد.
سيد حسين درويشي افزود : در سال جاري حدود 3 هزار و 400 نفر در حوزه صنعت، كشاورزي، خدمات و فرهنگ و هنر آموزش لازم را در محيط كسب و كار واقعي كسب كردند.
وي ادامه نداد: براي ايجاد انگيزه در كارگاههاي توليدي بخش خصوصي نياز است تا مشوق هايي براي آنها براي مهارت آموزي فراهم شود.
**بيكاري 5 هزار و 800 فرزند ايثارگر مازندران
مديركل بنياد شهيد و ايثارگران مازندران گفت: هم اكنون حدود 5 هزار و 800 فرزند ايثارگر اين استان در سامانه اشتغال ثبت نام كردند.
هدايت مظلومي پيشنهاد كرد تا در واحدهايي توليدي و صنعتي كه از وام اشتغال روستايي استفاده كردند از فرزندان شاهد و ايثارگر نيز استفاده شود.
وي اضافه كرد: در صورت جذب فرزندان شاهد و ايثارگر در واحدهاي توليدي و صنعتي بخش خصوصي اداره كل متبوعش 5 سال حق بيمه فرزندان شاهد و ايثارگر اين واحدها را پرداخت مي كند.
براساس آخرين آمار نرخ بيكاري پاييزي در مازندران حدود10 درصد اعلام شده است كه نسبت به كشور نرخ بيكاري مازندران حدود 2 درصد كمتر بود.
6982/1654