به گزارش ايرنا، باب الله فتحي روز يكشنبه در بازديد از بازار تاريخي ملاير و عمارت منصوري اين شهر بيان كرد: اين در حاليست كه يكي از ضرورت هاي ما حفظ اين ارزش ها و بناهاي تاريخي و مراقبت از سلامت كالبدي و معماري آنها است.
وي افزود: به همين منظور بازسازي و مرمت مجموعه تاريخي بازار ملاير و عمارت منصوري در قالب طرح هاي بازآفريني پايدار شهري ملاير قرار گرفت.
فرماندار ويژه ملاير مرمت و نگهداري اماكن و ابنيه را مساوي با حفظ ارزش هاي تاريخي و فرهنگي اين شهرستان برشمرد و اظهار داشت: اين آثار تاريخي به عنوان اسناد هويتي ملاير، علاوه بر كاركرد هاي موجود مي توانند در زمينه توسعه گردشگري و جذب مسافران اثرگذار باشند.
فتحي بازار را پديده اي پويا و محل تبادلات اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي مردم عنوان و بيان كرد: اين بناي تاريخي بايد بيشتر از گذشته و با همكاري كسبه بازار و تلاش مسئولان مربوطه حفظ و نگهداري شود.
وي يادآور شد: بسياري از مسايل اجتماعي و فرهنگي مردم در گذشته درون بازار و از طريق تشكل هاي پوياي موجود در آن مرتفع مي شد كه گوياي اهميت و نقش بازار در حيات مردم بوده است.
معاون استاندار همدان همچنين تداوم حيات و حفظ ارزش هاي بازار همچون اخلاق مداري، فتوت، امانتداري و صداقت را از مهمترين اهداف فرهنگي و اجتماعي مجموعه مديريت اين شهرستان عنوان كرد.
فتحي با بيان اينكه بازار ملاير و عمارت منصوري يك ميراث ملي و متعلق به تمام ايرانيان است افزود: اين آثار هويت ساز بايد به شكل موجود حفظ و حراست شوند.
وي تاكيد كرد: تداوم روند موجود كه به آسيب ديدن بيشتر اين آثار منجر مي شود، لطمه اي جبران ناپذير بر فرهنگ و زندگي جمعي مردم ملاير وارد مي كند و بايد همه نسبت به حفظ اين آثار مسئوليت داشته باشيم.
فرماندار ويژه ملاير همچنين مرمت و حفاظت از بازار بزرگ ملاير و عمارت منصوري در قالب طرح هاي بازآفريني پايدار شهري را فرصتي مغتنم براي اين شهرستان برشمرد.
فتحي ادامه داد: طرح بازآفريني بافت هاي فرسوده و حفاظت از آثار و بناهاي تاريخي، از اقدامات شاخص و آثار ماندگار دولت تدبير و اميد است كه به طور قطع در ذهن عموم مردم ايران ماندگار است.
به گزارش ايرنا، بازار سنتي ملاير حدود 150 سال قدمت دارد و در سال 1355 با شماره 3.1286 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
عمارت منصوري نيز در 2 طبقه متعلق به «عبدالصمد منصوري» با مساحت حدود 2 هزار و ۸۵۰ مترمربع است كه در اواخر دوران قاجار و عصر پهلوي ساخته شد.
اين خانه قديمي، سال 1380 در فهرست آثار ملي ثبت شد كه پس از يك دهه در سال 1391 به درخواست ورثه براي اجازه خريد و فروش از اين فهرست خارج شد.
7528/2090
همدان- ايرنا- معاون استاندار همدان و فرماندار ويژه ملاير گفت: مداخله هاي غير كارشناسانه و نامسئولانه برخي از كسبه و بي توجهي متوليان امر، معماري تاريخي بازار ملاير را دچار آسيب هاي جدي كرده است.