به گزارش ايرنا، رضا رحماني عصر سه شنبه در نشست با فعالان اقتصادي استان كرمان افزود : بايد ببينيم چه كمكي مي توانيم انجام دهيم تا توليد حفظ شود و اين تعارف نيست و انتظار است.
وي تصريح كرد: اين روش ابلاغ و بخشنامه نمي خواهد و بايد آن را باور كنيم و راه حل مشكلات اساسي كشور توليد است.
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: توليد ملزومات اساسي مي خواهد و نقدينگي، مواد اوليه و بازار از شاخص هاي اساسي توليد است.
وي با بيان اينكه استان كرمان قطب صنايع معدني و صادرات كشور است اظهار داشت: عمده ترين مشكل فعالان اقتصادي اين استان در رابطه با صادرات، بازگشت ارز صادراتي و بانك ها است و مشكل لاينحلي وجود ندارد.
رحماني تاكيد كرد: ثبت سفارش را به استان ها تفويض كرده ايم و مديران بايد تفويض اختيار كنند و فقط مديريت انجام دهند.
وي افزود: استان كرمان در طرح رونق توليد منابع خود را جذب نكرده و بانك ها همكاري لازم را نداشته اند و استانداري بايد پيگير موضوع باشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد: نبايد بنگاه ها به دليل موجود نبودن سرمايه در گردش، توليد آنها متوقف و يا كاهش پيدا كند.
وي تصريح كرد: وزارت صمت (صنعت ، معدن و تجارت ) نزديكترين رابطه با وزارت كشور و استانداري ها دارد و توليد كنندگان اگر چك برگشتي دارند بانك ها آنها را جزو مستثنيات قرار دهند.
رحماني با اشاره به مشكل برخي صادركنندگان در رابطه با پيمان سپاري ارزي افزود: در خصوص پيمان سپاري كارگروه مشترك با اتاق بازرگاني تشكيل شده تا موانع صادارت بررسي و حل شود.
وي با اشاره به اينكه سال آينده پيشران و موتور اقتصاد كشور فقط مي تواند صادرات باشد تاكيد كرد: قسمتي از بخشنامه هاي مربوط به صادارت را اصلاح كرديم و دنبال حفظ صادارت در سال آينده هستيم.
رحماني با بيان اينكه پتروشيمي و مس بيشترين بازگشت ارز صادارتي را داشته اند افزود: دولت ارز برگشتي از صادرات را به توليد بر مي گرداند.
وي گفت: هيچ مانع و محدوديتي براي فعاليت و مشاركت در تصميم گيري ها بخش خصوصي در فعاليت هاي اقتصادي نيست و هر كجا تفويض اختيار لازم باشد از آن استقبال مي كنيم.
وزير صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد: سعي مي كنيم كه بخشنامه ها كم شود و تشكل هاي تخصصي بايد از ظرفيت هاي اتاق بازرگاني و كارگروه ها استفاده كنند تا تاثير گذاري خود را داشته باشند.
** نگاه قاچاقچي به تجار بايد تغيير يابد
رئيس اتاق بازرگاني، صنعت، معدن، تجارت استان كرمان گفت: با وضع فعلي صنعت در انتهاي خط است اگر تا بحال دوام آورده به دليل انرژيي بوده كه از قبل در آن وجود داشته است.
سيد مهدي طبيب زاده با بيان اينكه كشور از بديهي ترين مسائل رنج مي برد افزود: نبايد نگاه قاچاقچي به صادر كننده و تجار داشته باشيم.
وي تصريح كرد: اگرمي خواهيم از بحران در حوزه صنعت، معدن وتجارت عبور كنيم بايد نهضت همه جانبه ايجاد كنيم.
رئيس اتاق بازرگاني، صنعت، معدن و تجارت استان كرمان اظهار داشت: ما به عنوان بخش خصوصي مشاور صديق، امين و مطلع از كف بازار هستيم و آمادگي كمك به دولت را داريم.
وي با بيان اينكه امروزدر مقطع حساسي قرار داريم تاكيد كرد: بايد همه براي كمك بياييم مراودات با همسايگان را افزايش دهيم.
**صنايع كوچك نيازمند بانك تخصصي
رئيس كميسيون معدن اتاق بازرگاني استان كرمان گفت: براي صنايع كوچك نياز به بانك تخصصي داريم و بنگاه هاي كوچك 40 درصد استغال كشور را تشكيل مي دهند.
عباس جبالبارزي افزود: در جنگ اقصادي با آمريكا قرار داريم و قوانين، مقررات اقدامات ما بايد متناسب با تحريم ها باشند.
وي تاكيد كرد: بخش خصوصي بايد در شوراهاي اقتصادي و تصميمات اقتصادي به صورت فعال شركت داشته باشند.
رئيس كميسيون معدن اتاق بازرگاني استان كرمان بيان كرد: طبق آمارسازمان تامين اجتماعي تا پايان سال 96 فقط 10 هزار شغل ايجاد شده، كه تنها 2 درصد از اهداف محقق شده است.
**جلوگيري از بخشنامه هاي مشكل آفرين
رئيس كميسيون كسب و كار اتاق بازرگاني استان كرمان گفت: استان كرمان صادارت زيادي دارد كه اغلب صادارت كوچك و متوسط است و اغلب خصوصي هستند اما صدور برخي بخشنامه ها براي آنها مشكلاتي بوجود آورده است.
آرش علوي افزود: بخشنامه ها بر اساس صادركنندگان بزرگ صادر مي شود و جلسات نيز با صادركنندگان عمده است و تبعات منفي آن به صادركنندگان كوچك بر مي گردد.
وي تصريح كرد: بانك مركزي بدعت هايي در رابطه با معافيت هاي مالياتي تصويب كرده است وروش برگشت ارز مورد توافق صادركنندگان و بانك مركزي نيست.
**وزرات صمت با بخش خصوصي مهربانتر باشد
عضو هيات مديره خانه صنعت و تجارت استان كرمان با اشاره به سوابق اتاق بازرگاني گفت: وزارت صمت نظرش را با بخش خصوصي وسيع تر، جدي تر و قابل تحمل تر كند.
سيد حسين مهاجراني افزود: تشكل هاي بخش خصوصي آمادگي دادن خوراك به وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت دارند و براي ثبت سفارش ها كارشناس كافي نداريم و در اين مهم مي توانيم ياري رسان وزارت خانه باشيم.
وي گفت: تقاضاي ما اين است كه اتاق بازرگاني را مجاب كنيم تابلويي براي مبادله حاصل از ارز صادارت براي صادرگنندگاني كه در اين شرايط به كشور ارز وارد مي كنند راه اندازي كند.
**تاكيد بر لغو پيمان سپاري پسته
دبير انجمن پسته ايران گفت: فعالان پسته تا 2 ميليارد ارز آوري براي كشور داشته اند و 2 ميليون اشتغال در استان در اين بخش وجود دارد.
محمد ابراهيم علوي افزود: صادركنندگان ارز حاصل از پسته و مغز پسته رادر طول اين سالها به صورت خالصانه به كشو ربرگردانند تا بازار بتوانند به حيات خود ادامه دهند اين جمعيت خواهان لغو پيمان سپاري پسته هستند.
وي با بيان اينكه 80 درصد محصول پسته صادراتي است اظهار داشت: صادركنندگان پسته در طول 70 سال گذشته بازارهاي بين المللي را حفظ كرده اند، اما مقررات اخير ارزي مشكلات عديده اي ايجاد كرده است.
دبير انجمن پسته ايران تصريح كرد: در خارج از كشور تبليغات منفي عليه پسته ايران مي شود و انتظار داريم در جهت حمايت از اين محصول صادارتي به خواسته هاي انجمن پاسخ مثبتي داده شود.
اين نشست همزمان با سفر دو روزه معاون اول رييس جمهوري به استان كرمان و با حضور جمعي از مسئولان و فعالان اقتصادي در محل تالار اتاق بازرگاني استان كرمان برگزار شد.
7437/ 5054
كرمان - ايرنا - وزير صنعت، معدن و تجارت گفت : سياست اصلي دولت حفظ توليد فعلي است و اين كار جهادي راه مقابله با جنگ اقتصادي است.