به گزارش ايرنا ولي الله بني عامري، سه شنبه در كنگره ملي هيدروپونيك و توسعه كشت هاي گلخانه اي در شيراز بيان داشت: در حوزه كشاورزي، روي آوردن به شيوه هايي كه براي توليد محصول به آب كمتري نياز دارند خود بسيار حائز اهميت است و كشت هاي گلخانه اي در اين زمينه بسيار موثر است.
وي افزود: گلخانه ها پاسخگوي نيازهاي مواد غذايي، كاهنده مصرف انرژي و آب هستند و آمارها بيانگر اين است كه صرفه جويي آب در 31 هزار هكتار گلخانه برابر با 4.6 ميليارد متر مكعب برآورد شده است.
بني عامري ادامه داد: 85 درصد گلخانه هاي موجود در ايران به كشت محصول خيار اختصاص يافته و بدون ترديد با انتقال كشت اين محصول و گوجه فرنگي به سطوح كنترل شده و گلخانه ها شاهد ذخيره سه هزار ميليارد متر مكعبي آب در كشور خواهيم بود.
به گفته وي، هم اكنون 15هزار هكتار گلخانه در كشور وجود دارد كه از اين ميزان، معادل 10 درصد آن يعني يك هزار و 540 هكتار گلخانه هيدروپونيك است، 2 درصد گلخانه ها به كشت سبزي و صيفي اختصاص دارد، 33 درصد به كشت گل و 32 درصد به كشت توت فرنگي اختصاص يافته است.
هيدروپونيك، به معناي كاشت گياهان در آب و محلول غذايي بدون استفاده از خاك است. شيوه هيدروپونيك اين امكان را به كشاورز ميدهد كه در زمان كوتاهتر و با زحمت كمتر، محصولي با بازدهي بيشتري كشت كند.
علم هيدروپونيك ثابت كرده است كه براي رشد گياهان به خاك احتياجي نيست اما به عناصري كه در خاك موجود است مانند مواد معدني و مواد آلي احتياج است. هر گياهي را ميتوان به شيوه هيدروپونيك كشت كرد ليكن برخي از آنها بازدهي بهتري دارند مانند، گوجه فرنگي، خيار، فلفل، گياهان برگي همچون كاهو، سبزي و گياهاني كه رشد آنها سريع تر است مناسب براي اين نوع كشت هستند.
بني عامري در بخش ديگري از سخنان خود اظهار داشت: بر اساس طرحي كه به هيات دولت ارايه شده است، توسعه ميوه هاي گرمسيري در مناطق جنوبي كشور و در بندر چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان انجام مي شود.
وي گفت: بر اساس اين طرح، 19هزار هكتار از اراضي با اعتباري بيش از 10هزار ميليارد تومان براي كشت ميوه هاي گرمسيري در چابهار اختصاص خواهد يافت.
ع.پ /6118
يك مسئول:
سيماي كشاورزي كشور از زراعي به باغباني در حال تغيير است
۲ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۰۳
کد خبر:
83180408
شيراز-ايرنا- مجري طرح توسعه گلخانه هاي كشور گفت: سيماي كشاورزي كشور تغيير كرده و باغباني در مقايسه با زراعت، حجم بيشتري را به خود اختصاص داده و مي توان گفت كه باغباني الگوي بهتري براي كشاورزي در ايران است.