۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۸
کد خبر: 83181052
T T
۰ نفر

ايران زمين اولين چراغ روشن مرز

۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۱:۴۸
کد خبر: 83181052
ايران زمين اولين چراغ روشن مرز

سنندج - ايرنا - كارآفريني با سرمايه شخصي اقدام به ايجاد كارخانه توليد لامپ هاي كم مصرف در شهر مرزي بانه كرده تا با روشن كردن چراغ اشتغال در خانه 90 مرزنشين با كمك آنان صادرات توليد داخلي به ديگر كشورها را در مركز هدف فعاليت هاي خود قرار بدهد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، ايجاد فرصت هاي شغلي و تشويق سرمايه گذاران در زمينه هاي توليد در كنار صادرات و واردات از مهمترين اهداف دولت در شهرستان هاي مرزي است.
شهر مرزي بانه در سال هاي اخير به قطب اقتصادي و تجاري استان كردستان تبديل شده و فعالان اقتصادي زيادي در زمينه هاي مختلف در اين منطقه سرمايه گذاري كرده اند.
در شهرك صنعتي شهر مرزي بانه يك كارخانه توليد انواع لامپ هاي كم مصرف با اشتغال بيش از 90 نفر شروع به فعاليت كرده و 2 كارخانه ديگر نيز با سرمايه گذاري بخش خصوصي در حال احداث است كه سال آينده به بهره برداري مي رسد.
بانه اي بيشتر وارد كننده محصولات خارجي بود اين روزها شاهد فراهم شدن زيرساخت هاي سرمايه گذاري بوده و چشم به حضور فعالان اقتصادي براي توليد و صادرات دوخته است.
اين زيرساخت در منطقه ويژه اقتصادي بانه نيز در حال فراهم شدن است تا سال آينده به سرمايه گذران با مشوق هاي ويژه واگذار شود و زمينه را براي سرمايه گذاران در بخش توليد و مونتاژ لامپ هاي كم مصرف فراهم كند.
مدير و سرمايه گذار كارخانه لامپ كم مصرف ايران زمين گفت: كارخانه لامپ كم مصرف ايران زمين بانه براي 90 نفر در قالب كارمند و كارگر به صورت مستقيم اشتغال ايجاد كرده كه همه آنها بيمه هستند.
فرهاد سعيدي افزود: بخشي از لامپ هاي توليد شده به اقليم كردستان عمدتا به شهرهاي اربيل و سليمانيه صادر مي شود و در سال گذشته نيز به كشور جمهوري آذربايجان نيز صادرات مي كرديم اما امسال بدليل مشكلات خاص فقط به اقليم كردستان عراق محصولات خود را صادر مي كنيم.
وي با بيان اينكه كل محصولات روشنايي كه شامل پنل هاي سقفي روكار، توكار و نور افكن و انواع لامپ هاي كم مصرف، ال اي دي و پرژكتور در اين كارخانه توليد مي شود، اظهار داشت: به دليل افزايش قيمت مواد اوليه و قطعات مورد نيز امسال تا حدودي توليد كاهش يافت و در بخش فروش نيز كاهش داشتيم.
سعيدي تاكيد كرد: شرايط موجود تا حدودي در توليد و فروش محصولات ما تاثير گذاشته و به تبع آن قيمت محصولات توليدي نيز افزايش داشته است.
مدير كارخانه لامپ كم مصرف ايران زمين گفت: توليدات اين كارخانه به كل استان هاي كشور صادر مي شود و در همه استان ها نمايندگي فروش داريم.
وي با اشاره به اينكه اوايل امسال حدود 20 ميليارد ريال كالاي توليد شده به اقليم كردستان صادر شده است، يادآور شد: بخشي از مشكلات ما در زمينه عدم شفافيت در قوانين گمركي و تغييرات مديريتي و تاخير در ارسال قطعات است كه اين امر باعث كاهش توليد مي شود.
يكي ديگر از سرمايه گذاراني كه در زمينه توليد لامپ هاي كم مصرف در شهرك صنعتي بانه سرمايه گذاري كرده است، گفت: كارخانه اش سال آينده به بهره برداري مي رسد.
هيوا عثماني در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: پيش بيني مي شود سالانه 15 ميليون انواع لامپ كم مصرف در اين كارخانه توليد شود و در فاز اول براي 50 نفر به صورت مستقيم اشتغال ايجاد مي كند.
وي با بيان اينكه اين كارخانه در پنج هزار و 300 متر مربع احداث شده است، افزود: لامپ هاي توليد شده در داخل كشور به فروش مي رسد و در همه شهرها نمايندگي داريم اما تاكنون براي صادرات اقدام نشده است.
عثماني مهمترين هدف خود را ايجاد اشتغال براي جوانان بانه اي اعلام كرد و گفت: با وجود وعده مسئولين براي بهره مندي از تسهيلات اشتغالزايي تاكنون بدليل قوانين دست پاگير بانك ها نتوانسته ايم از اين امكان استفاده كنيم.
اين سرمايه گذار بانه اي يادآور شد: سرمايه گذاران بانه در زمينه واردات، صادرات و توليد لامپ هاي كم مصرف در كشور جايگاه خاصي دارند و اميدواريم با رونق توليد اين جايگاه براي سرمايه گذاران اين منطقه حفظ شود.
رئيس صنعت، معدن و تجارت شهرستان بانه نيز گفت: بسياري از سرمايه گذاراني كه در زمينه توليد لامپ هاي كم مصرف در شهرهاي ديگر كشور سرمايه گذاري كرده اند بانه اي هستند و به همين دليل با حمايت آنان صنعت توليد و مونتاژ لامپ هاي كم مصرف در بانه نيز رونق گرفته است.
احمد رحماني افزود: هم اكنون يك كارخانه توليد لامپ هاي كم مصرف با اشتغالزايي 90 نفر شهرستان فعال است و 2 كارخانه ديگر نيز در آينده احداث مي شوند تا روند ايجاد كارخانه هاي توليد لامپ كم مصرف در بانه همچنان رو به افزايش باشد.
وي اظهار داشت: يكي از اهداف ما تبديل شدن بانه به عنوان قطب توليد لامپ هاي كم مصرف است كه با تلاش سرمايه گذاران اين امر محقق مي شود تا توليد اين محصول از مونتاژ به سمت توليد كامل حركت كند.
رحماني با اشاره به اينكه براي تبديل بانه به قطب توليد لامپ كم مصرف، ابتدا بايد زيرساخت هاي آن فراهم شود، اضافه كرد: منطقه ويژه اقتصادي بانه يكي از زيرساخت هاي مهم براي جذب سرمايه گذاران بوده كه بخشي از امكانات اين منطقه فراهم شده است.
رئيس صنعت، معدن و تجارت بانه اظهار داشت: اميدواريم در اوايل سال آينده با به بهره برداري رسيدن منطقه ويژه اقتصادي زمينه حضور سرمايه گذاراناين شهرستان فراهم شود.
به گزارش ايرنا در شهرستان بانه 2 شهرك صنعتي، منطقه ويژه اقتصادي بانه براي ايجاد واحدهاي توليد با مشوق هاي ويژه براي جذب سرمايه گذاران فراهم است و همچنين طرح ايجاد منطقه آزاد بانه- مريوان نيز با انجام اصلاحات به مجلس شوراي اسلامي باز گشت داده شده در صورت تصويب اين طرح رونق اقتصادي در زمينه اشتغال، توليد و صادرات كالا براي مرزنشينان بانه فراهم مي شود.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعيت در 270 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
7469/9102