به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، فرید ایمان زاده روز چهارشنبه در چهاردهمین همایش تغذیه كودكان و نوجوانان كه در انستیتو تغذیه برگزار شد، افزود: مصرف بیرویه آنتیبیوتیك در كشور سبب مقاومت در مقابل میكروبها و از بین رفتن پاسخ به مقابله با بیماری شده و كنترل این مسئله امری ضروری به شمار میرود.
وی اظهار داشت: بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای ویروسی سالانه كودكان بسیاری را در جهان تهدید میكند. در كشور ما تلاش شده اقدامات مؤثری جهت مقابله با این بیماریها انجام گیرد و موفقیتهای زیادی نیز در این زمینه حاصل شده است.
رئیس انجمن تغذیه با شیر مادر ایران با اشاره به اینكه شیر مادر كودك را در برابر بسیاری از بیماریها واكسینه میكند، ادامه داد: تجویز بیرویه آنتی بیوتیك به ویژه در كودكان میتواند با عوارض مختلفی همراه باشد.
ایمان زاده تصریح كرد: تجویز آنتیبیوتیك برای مقابله با بیماریهای باكتریال است و از هر سنی میتوان آنتیبیوتیك را تجویز كرد البته این مسئله باید با لحاظ شرایط خاص در نظر گرفته شود چرا كه تجویز بیرویه آن به ویژه در كودكان میتواند با عوارض مختلفی همراه باشد.
وی گفت: شیوع آنفلوآنزا نسبت به گذشته بیشتر شده است. رعایت مسائل بهداشتی و اقدام به موقع برای درمان از راهكارهای موثر برای جلوگیری از این بیماری است البته تزریق به موقع واكسن آنفلوآنزا نیز در مقابله با این بیماری حائز اهمیت است.
ایمانزاده ادامه داد: شیر مادر حاوی مواد دفاعی یا آنتیبادی است و سبب میشود كودك یا دچار بیماری نشود یا اگر شود شدت آن اندك باشد.
وی گفت: مرگ و میر در كودكانی كه از شیر مادر استفاده میكنند كمتر است و بر اساس مطالعات سازمان بهداشت جهانی همه مزایای شیر مادر مورد تاكید قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، بررسی ها نشان می دهد، میزان مصرف آنتی بیوتیك در ایران ١٦ برابر استاندارد جهانی است و ٥٠ درصد مصرف آنتی بیوتیك ها غیرضروری است.
مصرف آنتی بیوتیك در ایران آن قدر زیاد است كه گفته می شود به اندازه كل قاره اروپا در ایران آنتی بیوتیك مصرف می شود.
اجتمام * 9022 * 3063
تهران- ایرنا- رئیس انجمن تغذیه با شیر مادر ایران گفت: مصرف بی رویه آنتی بیوتیك در كودكان ایرانی باعث افزایش بیماریهایی ویروسی و ابتلای آنها به این بیماریها شده است.