«جواد نظري» روز پنجشنبه به مناسبت پويش ملي مبارزه با سرطان (يكم تا هفتم بهمن ماه) در گفت و گو با ايرنا افزود: 939 مورد جديد شناسايي شده سرطان استان مربوط به مردان و بقيه مربوط به سرطان هاي زنان بوده است.
وي اظهار داشت: اين گزارش كه آخرين داده هاي گردآوري شده وزارت بهداشت و درمان است، 112 هزار و 60 مورد جديد سرطان در سال 1393 در سطح كشور به ثبت رسيده كه 60 هزار و 432 مورد آن مربوط به سرطان هاي مردان و 51 هزار و 628 مورد در سرطان هاي زنان بوده است.
رئيس مركز بهداشت استان مركزي توضيح داد: شايع ترين سرطان هاي كشور در آخرين داده هاي آماري سينه، پروستات، پوست(غيرملانوما)، معده و كولوركتال بوده كه فراواني سرطان ها در جمعيت مردان كشور به ترتيب معده، پوست (غيرملانوما)، پروستات، كولوركتال و مثانه و در زنان شامل سينه، كولوركتال، پوست (غيرملانوما)، معده و تيروئيد است.
وي بيان كرد: شايع ترين سرطان ها در كل جمعيت استان مركزي نيز به ترتيب معده با 203، سينه با 164، پوست (غيرملانوما) با 157، كولوركتال با145 مورد فراواني بوده و محل اوليه 125 مورد سرطان نيز نامشخص بوده است.
دكتر نظري گفت: شيوع سرطان ها با نحوه زيست ارتباط تنگاتنگي دارد و از اين منظر در هفته ملي پويش سرطان تلاش شده با برنامه هاي فرهنگ سازي و آموزش در اطلاح رفتاري، تغذيه و سبك زندگي مردم مداخلاتي صورت گيرد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: مهم ترين اقدامات پويش سرطان استان امسال با تشكيل كميته درون بخشي استاني و 9 كميته درون بخشي شهرستاني، تدوين بسته خدمتي در قالب برنامه ها واقدامات اجرايي و استفاده از تبليغات محيطي و دستگاه ها و همراهي شبكه استاني و رسانه ها در دست اقدام است.
دكتر نظري تاكيد كرد: در اين راستا اقلام آموزشي و تبليغي در ميادين شهري و محيط هاي پرتردد و سطح بيمارستان ها، كلينيك هاي تخصصي و دانشكده هاي علوم پزشكي استان نصب شده است.
وي افزود: حضور پزشكان متخصص هماتولوژي وآنكولوژي و كارشناسان حوزه بهداشتي در برنامه هاي تلويزيوني، سخنراني در نماز جمعه و ارايه راهبردهاي آموزشي در سطح مدارس استان از ديگر برنامه هاي پويس ملي مبارزه با سرطان است.
رئيس مركز بهداشت استان مركزي توضيح داد: در هفته پويش سرطان همچنين با بهره گيري از گروه دانش آموزي و دانشجويي، رابطان سلامت و كارشناسان تغذيه تلاش شده موضوعات مهم به همه لايه هاي جمعيتي استان منتقل شود و انجام برنامه غربالگري و تشخيص زودهنگام سرطان هاي سينه براي رابطان و سفيران سلامت درمراكز خدمات جامع سلامت شهري و روستايي و پايگاه ها و خانه هاي بهداشت تحت پوشش محقق شود.
دكتر نظري از اجراي تفاهم نامه همكاري آموزشي مركز بهداشت استان با انجمن تبسم خبر داد و گفت: در اين تفاهم نامه اجراي مداخله هاي منطقه اي سرطان در آموزش كاركنان سازمان ها وادارات شهرستان اراك در راستاي افزايش سواد سلامت در پيشگيري وكنترل سرطان دنبال مي شود.
استان مركزي واقع در قلب ايران به عنوان يكي از قطب هاي مهم درمان سرطان غرب كشور مطرح است و بيمارستان آيت الله خوانساري اراك به صورت تخصصي تنها به بيماران سرطاني ارايه خدمات مي دهد.
6013/3075
اراك - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي اراك گفت: يك هزار و 742 مورد جديد ابتلا به سرطان در قالب آخرين آمار ثبتي و تاييد شده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در استان مركزي شناسايي شد.