به گزارش ايرنا، «بولات سرسنبايف» در مصاحبه اي با روزنامه فايننشال تايمز در دهلي نو گفت كه با توجه به نقش بندر چابهار در محور اتصال كريدورهاي اقتصادي در منطقه ، قزاقستان به دنبال برقراري ارتباط راه آهن خود با اين بندر است.
سفير قزاقستان ياد آور شد ، پيش از اين نيز در سال 2015 شبكه ريلي ايران - تركمنستان - قزاقستان راه اندازي شد كه با برقراري اين شبكه ريلي ، حجم تبادلات تجاري منطقه افزايش يافته است.
سرسنبايف در ادامه افزود كه بر اساس طرح پيشنويس شده، قرار است ائتلافي ميان كشورهاي هند ؛ ايران؛ قزاقستان و روسيه براي برقراري خط ريلي و رسيدن كالاها به بندر چابهار صورت بگيرد.
پيش از اين روزنامه فايننشال تايمز هند عنوان كرده بود كه از طريق تلاشهاي مشترك هند، ايران و افغانستان ، توسعه بندر چابهار در جنوب شرقي ايران به عنوان يك راه قابل قبول براي اتصال به افغانستان و به طور بالقوه به كشورهاي آسياي ميانه در نظر گرفته شده است.
دولت هند همچنين در نشست اخير خود با كشورهاي آسياي ميانه كه در شهر سمرقند در ازبكستان انجام شد ، خواستار توسعه همكاري تجاري با كشورهاي اين منطقه از طريق طرح هاي مشخص در منطقه از جمله توسعه بندر چابهار شد.
به گزارش ايرنا، قزاقستان با راه اندازي خطوط ريلي در صدد است صادرات ساليانه غله خود را به واسطه بازار ايران تا دو و نيم برابر افزايش دهد.
بنا بر پيش بينيهاي كارشناسان قزاقستاني، توان بالقوه مجتمعهاي كشت و صنعت اين جمهوري توجه زياد امارات متحده عربي را به خود جلب كرده است و ساخت راه آهن امكان صدور غله قزاقستان به كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس را نيز فراهم خواهد كرد.
كشورهاي آسياي مركزي به ايجاد سامانه جديد حمل و نقل منطقهاي علاقه زيادي دارند، زيرا از اين طريق ميتوانند بر محدوديت دسترسي خود به مسيرهاي دريايي غلبه كنند.
از طرف ديگر جمهوري اسلامي ايران به نوبه خود به ايجاد قالبهاي حفظ امنيت در منطقه خزر و فقط به همت كشورهاي ساحلي نيز علاقهمند است.
آساق**9473**1104**
تهران - ايرنا - سفير قزاقستان در هند گفت كه دولت آستانه در حال تهيه پيشنويس طرحي براي اتصال شبكه ريلي اين كشور به بندر چابهار در ايران است.