به گزارش خبرنگار ايرنا، اردشير رستمي روز چهارشنبه در نشست خبري با جمعي از خبرنگاران استان كرمانشاه با اشاره به روند جمع آوري اموال تمليكي گفت: يگان هاي كاشف (نيروهاي نظامي، انتظامي، امنيتي و بازرسان اصناف) پس از كشف كالاهاي قاچاق گزارش آن را به محاكم قضايي ارائه مي كنند.
به گفته او، تنها كالاهايي در اختيار سازمان اموال تمليكي قرار مي گيرد كه صاحب مشخصي داشته باشند و تنها در صورتي قابل فروش است كه قاضي، قاچاق بودن آنها را تاييد كند اما اگر كالاي مكشوفه ايراني باشد و قاضي هم آن را از اتهام قاچاق تبرئه كند، به مالك كالا مسترد ميشود.
رستمي همچنين گفت: اموالي كه بدون صاحب هستند پس از رسيدگي در محاكم قضايي يا تعزيرات در اختيار ستاد اجرايي فرمان امام (ره) قرار مي گيرد.
** روش هاي فروش كالاي قاچاق
او كالاهاي قاچاق مكشوفه را به 2 دسته سريع الفساد و بادوام تقسيم كرد و گفت: كالاهاي فاسدشدني هم به 2 دسته درجه يك مانند ميوه و احشام و درجه 2 مانند برنج و چاي تقسيم مي شوند كه عرضه آنها با حكم قاضي و با قيمت كارشناسي از طريق تعاونيهاي مربوطه در بازار داخلي صورت مي گيرد.
رستمي در عين حال گفت: سلامت كالاهاي فاسدشدني پيش از عرضه بايد به تاييد معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي استان برسد اما با توجه به ناشناخته بودن توليد كننده و نبود برگه آناليز كالا، اين معاونت معمولاً اجازه عرضه در بازار داخل را نمي دهد.
او درباره درباره فروش كالاهاي قاچاق بادوام نيز گفت: اين كالاها از طريق مزايده سراسري الكترونيكي به فروش مي رسد بدين صورت كه متقاضيان بايد به دفاتر پيشخوان دولتي مراجعه و پس از ثبت نام يك توكن (سختافزاري كوچك است كه براي ورود كاربريك سرويس رايانهاي به سامانه بهكار ميرود) دريافت كنند تا با مراجعه به سايت www.tamliki.ir امكان شركت در همه مزايده ها را داشته باشند.
آنچنان كه رستمي بيان كرد، اگر متقاضي خواستار مشاهده حضوري اموال مزايدهاي هم باشد با نامه سازمان اين امكان براي او فراهم است.
او اظهار كرد: در گذشته كالاهايي كه معيارهاي سلامت را نداشت و در بازار داخل عرضه نميشد، آتش زده و منهدم مي شد اما مدتي است كه اين كالاها شامل كيف، كفش، لباس، مواد دخاني، مواد آرايشي و بهداشتي و... به شرط صادرات به فروش مي رسد.
به گفته رستمي ، كالاهايي كه به شرط صادرات به فروش مي رسند، با يك سوم قيمت واقعي عرضه مي شوند تا خريدار امكان عرضه آن در بازار خارج را داشته باشد.
واگذاري به شيوه مذاكره يكي ديگر از روش هاي فروش سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليكي است كه رستمي به آن اشاره كرد و گفت: كالاهايي كه نياز به تاييديه سلامت ندارند و در عين حال امكان عرضه آنها در بازار داخل هم وجود ندارد، به شيوه مذاكره به نهادها و دستگاههاي مصرف كننده آن واگذار مي شود؛ مثلا فروش خودروهاي خاص به دستگاه هاي امنيتي.
رستمي تأكيد كرد: تمام كالاهايي كه سازمان اموال تمليكي به فروش مي رساند با اجازه قاضي و براساس نرخ كارشناسي است و امكان فروش هيچ كالايي خارج از اين مسير وجود ندارد.
** كاهش ميزان قاچاق در سال 97
مدير سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليكي استان كرمانشاه با اشاره به تعيين تكليف 709 پرونده قاچاق در 10 ماه گذشته در اين سازمان گفت: ارزش فروش كالاهاي تعيين تكليف شده طي اين مدت چهار ميليارد و 700 ميليون تومان بوده است.
وي افزود: 89 فقره از اين پرونده ها به صورت استرداد، 104 پرونده انهدام، 280 پرونده به صورت مذاكره، 133 پرونده به روش مزايده و 95 پرونده هم به صورت واگذاري تعيين تكليف شده است.
رستمي تعداد پروندههاي تشكيل شده در سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليكي استان را در 10 ماه ابتدايي سال گذشته 846 فقره عنوان كرد و گفت: به دليل افزايش قيمت ارز ميزان قاچاق در استان در سال 97 كاهشي بوده است.
** در انبارهاي سازمان چه خبر است؟
رستمي عملكرد مسئولان استان در مبارزه با قاچاق كالا را مثبت ارزيابي كرد و گفت: قاچاق كالا محدود به نقطه خاصي از استان نيست و ممكن است در هر جاي آن اتفاق بيفتد چنانچه كالاهاي زيادي توسط بازرسان اتحاديه اصناف از خرده فروشها كشف مي شود.
او در عين حال گفت كه به دليل وجود مرزهاي مختلف در استان كرمانشاه وجود پديده قاچاق اجتناب ناپذير است و اين موضوع قابل انكار نيست.
مدير سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليكي استان كرمانشاه در ادامه درباره بيشترين كالاهايي كه در انبارهاي اين سازمان وجود دارد گفت: اين كالاها بيشتر جز اموال بادوام مانند يخچال، لباسشويي، ظرفشويي، تلويزيون، كولرگازي، كود شيميايي، منسوجات، مواد آرايشي و بهداشتي و مقداري هم آشاميدني است.
سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليكي استان كرمانشاه عضو اصلي كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان است.
استان كرمانشاه با 2 ميليون نفر جمعيت 371 كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق دارد.
7444/8066
كرمانشاه - ايرنا - مدير سازمان جمع آوري و فروش اموال تمليكي استان كرمانشاه ، با اشاره به تعيين تكليف 709 پرونده قاچاق در 10 ماه سپري شده از سال جاري، شيوه جمعآوري و فروش كالاهاي قاچاق توسط اين سازمان را تشريح كرد.