به گزارش خبرنگار ایرنا؛ نیره پیروزبخت روز چهارشنبه در جلسه شورای استاندارد استان كرمانشاه با حضور استاندار در سرسرای تدبیر استانداری كرمانشاه افزود: در قدم اول سوابق كاری 15 شركت معتبر و خوشنام را به دولت عراق دادیم كه آنها در مرحله گزینش هستند و احتمالا از میان این شركت ها سه مورد را گزینش نهایی می كنند.
او گفت: در سایه توافقات و مذاكرات زیادی كه با دولت عراق داشتیم، موضوع استاندارد ایران و میزان كنترل و نظارت دقیق ما بر روی كالاها و خدمات را برای آنها تشریح كردیم و در نهایت به این موضوع رسیدیم كه علامت استاندارد ایران را پذیرفتند.
وی از همه تولیدكنندگان و ارائه دهندگان خدمات خواست از این فرصت خوب استفاده كنند و محصولات با كیفیت را به خارج از كشور صادر كنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به تاكید استاندار كرمانشاه برای استقرار اداره استاندارد در مرز سومار گفت: باتوجه به اینكه سومار گمرك رسمی ندارد و در قالب بازارچه مرزی فعالیت می كند سازمان ملی استاندارد مجوز استقرار اداره در این بازارچه را ندارد.
پیروزبخت با بیان اینكه سومار یكی از بازارچه های فعال در زمینه صادرات كالا است، افزود: باتوجه به فعال بودن و اهمیت این بازارچه می توانیم یك شركت بازرسی معتبر و خوشنام در این بازارچه مستقر كنیم تا امور مربوط به استاندارد را به صورت موقت انجام دهد و در زمانی كه به گمرك رسمی ارتقا یافت می توانیم اداره استاندارد در آنجا دایر كنیم .
معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه این جلسه با تاكید بر اینكه قوانین استاندارد باید در همه بخش های كشور اجرایی شود، گفت: در راستای قوانین همه دستگاه های دولتی و خصوصی باید قوانین استقرار را رعایت و اجرایی كنند.
پیروزبخت با بیان اینكه امروز در دنیا مقوله استاندارد از كالا و خدمات عبور كرده و وارد مباحث جدیدی از جمله جلوگیری از جنگ و خشونت، حقوق بشر، مسئولیت های اجتماعی شده است.
وی به ورود سازمان ملی استاندارد ایران با همكاری ایزو به مقوله مبارزه با رشوه اشاره كرد و گفت: با كمك دادستانی و ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به این مقوله ورود كرده ایم.
پیروز بخت با اعلام آمادگی سازمان ملی استاندارد برای ورود به همه بخش ها، گفت: از دستگاه های اجرایی دولتی و بخش خصوصی هم می خواهیم در هر موضوعی كه نیاز به كمك دارند به ما اطلاع دهند.
او با اشاره به اینكه رابطه بین سازمان ملی استاندارد و دستگاه ها توسط قانون مشخص شده است، گفت: این سازمان وظیفه اجرایی ندارد و كارهای اجرایی را باید هر دستگاه مربوطه انجام دهد.
پیروز بخت به پیشنهاد استاندار كرمانشاه در مورد لزوم بازنگری آئین نامه 2800 ساختمان نیز گفت: با شرایط جدیدی كه داریم این بازنگری لازم است كه باید با هماهنگی سازمان نظام مهندسی انجام دهیم.
وی با اشاره به اینكه ما نظارت جدی بر مصالح ساختمانی داریم، گفت: در برخی موارد مشكل از استاندارد مصالح نیست بلكه مشكل اصلی در عدم رعایت اخلاق حرفه ای در استفاده از این مصالح است كه منجر به خسارت می شود.
معاون رئیس جمهوری یادآوری كرد كه كشور ما در برخی موارد از تقلب بیشتر رنج می برد تا از بی كیفیتی محصولات كه باید جلو این تقلب ها را گرفت.
وی با بیان اینكه امروز در دنیا شاهد كاهش استانداردهای اجباری و افزایش استانداردهای اختیاری و تشویقی هستیم، گفت: ما هم باید در ایران به این سمت حركت كنیم كه تولیدكنندگان و ارائه دهندگان خدمات به صورت اختیاری محصولات و خدمات خود را استاندارد كنند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به وقوع زلزله در استان كرمانشاه از تلاش های استاندار در مدیریت این بحران قدردانی كرد و گفت: ما كرمانشاه را به صورت ویژه می بینیم و از ظرفیت های استان در راستای تحقق اهداف خود استفاده می كنیم.
پیروزبخت افزود: در زمینه اعتبارات و تجهیزات و امكانات به استان كرمانشاه دریغ نمی كنیم و انتظار داریم از طرف استان نیز نگاه ویژه ای به سازمان استاندارد شود.
3033/8066
معاون رئیس جمهوری:
ایران جایگزین اروپاییها در ارزیابی استاندارد كالا در عراق شد
۱۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۰۰
کد خبر:
83189901
كرمانشاه - ایرنا - معاون رئیس جمهوری با اشاره به مذاكرات گسترده با دولت عراق در رابطه با پذیرفتن استاندارد ایران، گفت: در توافقات اخیر توانستیم عراق را راضی كنیم كه به جای استفاده از شركت های اروپایی از شركت های ایرانی استفاده كنند.