۱۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴
کد خبر: 83193051
T T
۰ نفر

برق به چادر عشایر رسید

۱۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۰:۱۴
کد خبر: 83193051
برق به چادر عشایر رسید

بیرجند - ایرنا - خورشید روشنایی به همت مسئولان و جهادگران بر شب عشایر می تابد و تامین برق چادرهای عشایری نیز با كمك انرژی خورشیدی فراهم شده است.

به گزارش ایرنا، امسال 30 دستگاه پنل خورشیدی در محلات عشایری خراسان جنوبی نصب شد تا عشایر به عنوان قشر زحمتكش جامعه در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از نعمت برق برخوردار شوند.
ورود پنل های خورشیدی برای تولید انرژی برق به سیاه چادرهای عشایری یك نیاز جدی برای حفظ و احیای زندگی كوچ نشینی است، نیازی كه زمینه افزایش امنیت، حفظ محیط زیست و در نهایت رفاه این قشر زحمتكش را فراهم كرده است.
در خراسان جنوبی 2 هزار و 195 خانوار عشایری فاقد برق شناسایی شده اند كه امید است با مساعدت فرمانداران در تخصیص اعتبار شهرستانی و تلاش شركت توزیع برق استان در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عشایر هم طعم روشنایی و برق را با استفاده از فناوری جدید بچشند.

**80 خانوار عشایری برق دار شدند
مدیركل امور عشایری خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تاكنون 30 دستگاه پنل خورشیدی با اعتبار 175میلیون تومان برای تامین برق روشنایی و لوازم خانگی 80 خانوار عشایری استان نصب شده است.
حسین حسین پور افزود: پنل های خورشیدی در مناطق عشایری به منظور استفاده از روشنایی، شارژ گوشی های تلفن همراه، شارژ چراغ قوه، استفاده از رادیو و تلویزیون و مشك برقی به كار گرفته می شود.
وی یادآور شد: استفاده از انرژی های نو به جای سوخت فسیلی در مناطق سخت گذر و دور دست گام مهمی در حفاظت از منابع طبیعی و آسایش عشایر است.
حسین پور با بیان اینكه در مجموع 2 هزار و 195خانوار عشایری فاقد برق در استان شناسایی شده اند، گفت: از این تعداد 370 خانوار هم در ییلاق و هم در قشلاق فاقد برق هستند و مابقی عشایر در یكی از مناطق اسكان خود از نعمت برق برخوردار هستند و بر رفاه در منطقه دیگر به برق نیاز دارند.
وی عنوان كرد: هزینه نصب هر پنل خورشیدی در هر یك از چادرها و آلاچیق های عشایری میانگین سه تا پنج میلیون تومان است كه بر اساس تفاهم نامه امضا شده بین شركت برق و امور عشایر استان 85 درصد از این هزینه توسط این شركت و 15درصد نیز به عنوان خودیاری توسط متقاضیان تامین می شود.
مدیركل امور عشایری خراسان جنوبی افزود: در واگذاری پنل خورشیدی اولویت اول با عشایری است كه در هیچ یك از مناطق اسكان آنها (سردسیری و گرمسیری) برق وجود ندارد كه در این خصوص 370 خانوار عشایری فاقد برق شناسایی و به شركت برق استان معرفی شده اند.
حسین پور ادامه داد: در آخرین پیگیری های صورت گرفته در ابتدای ماه جاری شركت برق استان قول داده كه نسبت به برق دار كردن این تعداد خانوار تا پایان سال اقدام كند.
وی بیان كرد: همچنین در صورت مساعدت فرمانداران در خصوص تخصیص اعتبار شهرستانی برق رسانی به عشایر سرعت می گیرد.

**25 خانوار عشایری در نهبندان برق دار شدند
مدیر امور عشایری نهبندان هم گفت: از ابتدای امسال تاكنون 15 پنل خورشیدی با اعتبار 800 میلیون ریال در محلات عشایری این شهرستان نصب شده است.
محمد جهان بین افزود: با نصب این تعداد پنل خورشیدی در محلات عشایری نوار مرزی شهرستان 25 خانوار عشایری برق دار شدند.
وی بیان كرد: حدود 160 خانوار عشایری شهرستان برای برق دار شدن نیازمند نصب پنل خورشیدی هستند كه در صورت تخصیص اعتبار تا پایان امسال برق رسانی با ایجاد پنل خورشیدی به تعداد دیگری از خانوارهای عشایری انجام می شود.
جهانبین گفت: با توجه به قابلیت هر پنل خورشیدی در برخی محلات برای هر 2 تا سه خانوار عشایری یك پنل و در برخی نقاط برای هر خانوار یك پنل نصب می شود.
به منظور اطلاع از برنامه های شركت برق خراسان جنوبی در خصوص نحوه، زمان و علت تاخیر در برق رسانی به عشایر با این شركت تماس گرفته شد ك این شركت از ارائه پاسخ كامل خودداری و در قالب پیامك جوابیه ای را ارسال كرد.
مدیرعامل شركت توزیع برق خراسان جنوبی گفت: برق رسانی به عشایر از طریق سیستم های خورشیدی قابل حمل با تامین 85 مبلغ هزینه هر سیستم از محل منابع دولتی و 15درصد از محل آورده خانوارهای عشایری پس از تدوین مشخصات و استاندارد های كنترل كیفی این سیستم ها امكان پذیر خواهد بود.
محمد ابراهیم شركاء اضافه كرد: تعداد خانوار برخوردار و میزان اعتبار هزینه شده پس از مبادله موافقت نامه و اخذ اعتبار قابل اعلام خواهد بود.
جمعیت عشایر خراسان جنوبی در سال 1387 بر اساس سرشماری عشایر كشور، 81 هزار نفر بود كه از این تعداد، 40 هزار و 933 مرد و بقیه زن هستند.
13 درصد از جمعیت 750 هزار نفر خراسان جنوبی عشایر هستند كه هفت درصد جمعیت عشایر كشور در این استان سكونت دارند، خراسان جنوبی از نظر تعداد جمعیت عشایری بعد از فارس، كرمان، سیستان و بلوچستان در جایگاه چهارم قرار دارد.
گزارش: حكیمه مصطفایی
7556* 6054