به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، دكتر عبدالحسين شاهوردي روز يكشنبه در نشست خبري به مناسبت چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي افزود: پوست، استخوان و غضروف، قلب، گوارش، ديابت و انسداد عروق تحتاني از جمله پروژه هاي تحقيقاتي در اين زمينه است كه وارد مرحله كارآزمايي باليني شده است.
وي ادامه داد كه كارهاي تحقيقاتي در اين زمينه به قوت در حال ادامه است و اميدواريم در آينده بتوانيم خدمات مطلوبي به بيماران ارائه كنيم.
شاهوردي به اخذ مجوز براي توليد 3 سلول بنيادي اشاره كرد و گفت: لك و پيس، فيبروبلاست و مزانشيمي سه سلول بنيادي هستند كه مجوز آنها از وزارت بهداشت اخذ شده است.
وي با اشاره به اينكه ايران جز 10 كشور اول دنيا در حوزه سلول هاي بنيادي است، افزود: اتفاقات خوبي طي سال هاي اخير در اين زمينه در كشور رخ داده است.
وي ارايه خدمات مناسب و باكيفيت در زمينه ناباروري اشاره كرد و گفت: اين پژوهشگاه سالانه ميزبان 400 تا 500 زوج نابارور خارجي است.
شاهوردي تعداد مراكز فعال ناباروري در كشور را بيش از 70 مجموعه اعلام كرد و گفت: اين پژوهشگاه خدمات ناباروي را با كيفيت مناسب ارايه مي كند.
وي اعضاي هيات علمي اين مجموعه را 79 نفر اعلام كرد و گفت: نزديك به 700 نفر به عنوان پژوهشگر و كارشناسي در اين پژوهشگاه فعاليت مي كنند.
دكتر پروانه افشاريان معاون پژوهشي و فناوري پژوهشگاه رويان در ادامه اين نشست گفت: از زمان تاسيس پژوهشگاه تاكنون 620 طرح در اين مجموعه انجام شده است.
وي اظهار داشت: در اين مدت 850 پايان نامه دانشجويي در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري در اين پژوهشگاه انجام شده است.
وي به تعداد مقالات منتشره اشاره كرد و گفت: تاكنون 1800 مقاله بين المللي و 370 مقاله علمي ملي منتشر شده است.
وي ادامه داد: در سال 2018 ميلادي 250 مقاله بين المللي و 5 مقاله ملي توسط محققان اين پژوهشگاه منتشر شده است.
علمي * 1201 *2017
تهران - ايرنا - رئيس پژوهشگاه رويان جهاد دانشگاهي به انجام فعاليت هاي تحقيقاتي در حوزه سلول هاي بنيادي اشاره كرد و گفت: حدود 40 پروژه تحقيقاتي سلول هاي بنيادي اين پژوهشگاه وارد كارآزمايي باليني شده است.