۱۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۸:۳۴
کد خبر: 83197314
T T
۰ نفر
امام خمینی(ره) انقلاب ایران را از نوفل لوشاتو رهبری می كرد

تهران - ایرنا - چهل سال بعد از سفر تاریخی حضرت امام خمینی (ره) به ایران و ترك فرانسه، روزنامه فرانسوی 'لاكروا' در گزارشی به بررسی این واقعه تاریخی و سرنوشت ساز پرداخت.

در گزارش لاكروا آمده است: چهل سال پیش امام روح الله خمینی (ره) در دهكده نوفل لوشاتو در حومه شهر پاریس و پیش از بازگشتش به تهران اقامت گزیده بود.
هر ساله تعداد زیادی از دوستداران و وفاداران به وی در محل اقامت ایشان در دهكده كوچك نوفل لوشاتو گردهم می آیند و یاد و خاطر پدر انقلاب اسلامی ایران را گرامی می دارند.
به همین مناسبت هر ساله سفارت ایران برنامه ای را در این دهكده كوچك كه در سال 1979 تنها دو هزار جمعیت داشت، برگزار می كند.
اما مراسم امسال از آنجایی حائز اهمیت است كه ایرانی ها، چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را جشن می گیرند.
شركت كنندگان در مراسم امسال، از كشورهای فرانسه، آلمان، ایتالیا و هلند به دهكده نوفل لوشاتو آمده بودند و در باغ كوچك شیب دار این محل كه پیش از این مشجر بود و امام خمینی زیر یكی از درختان سیب آن زمان می نشسته حضور یافته بودند.
امام خمینی(ره)در این محل با افراد دیدار می كرده است و از همین جا بود كه به شكلی روش مند و با رهنمودهای خویش زمینه سرنگونی رژیم حامی غرب محمد رضا پهلوی را آماده كرد.
وی آخرین ماه های تبعید خود را قبل از بازگشت به ایران در این محل گذراند در حالیكه قبل از آن 15 سال دوری اجباری از كشور از سوی شاه به او تحمیل شده بود و امام این دوران را در تركیه و عراق سپری كرده بود.
حمید مرادخانی، رایزن اول سفارت ایران در فرانسه در این مراسم می گوید: 'تصویر امام كه زیر درخت سیب نشسته است هنوز یك تصویر زنده برای ما است'. این نمایه را ' میشل ست بون' عكاس فرانسوی كه خود او نیز در مراسم حضور داشت و به محبوب شدن آن عكس كمك كرد تهیه كرده است.
وی یكی از افرادی است كه شناخت خوبی از انقلاب اسلامی دارد كه خود او در سن 26 سالگی و در زمان ورود امام خمینی (ره) به نوفل لوشاتو ، این عكس را در داخل این باغ كوچك، ثبت كرده بود.
ست بون می گوید: ' زیر این درخت و در این باغ كوچك، حضور او ( امام خمینی ره ) همانند یك ظهور بود. گویی ' سنت لویی ' در برابر دیگران ظاهر شده بود ! قیافه اش آرام بود و مطمئن بود كه پیروز خواهد شد'.
در ژانویه 1979 خبرنگاری از خبرگزاری فرانسه كه در نوفل لوشاتو حضور داشته است جوش و خروش حاكم بر این باغ را كه روزانه دو بار حدود 15 تن از ایرانی های همراه امام كه از كشورهای مختلف اروپا آماده بودند، تشكیل جلسه می دادند، تشریح كرده است.
این خبرنگار می نویسد: در حالیكه همه از آن سوی جاده به خانه ای كه پیرمرد هفتاد ساله در آن اقامت داشت نگاه می كردیم، و از آن جا وارد می شد، سكوت حكمفرما بود. درون این خانه را می توان به مثابه ' ستاد عمومی ' تشبیه كرد یعنی جایی كه هواداران هزاران طبقاتی را كه حاوی ' دستور كارهای آیت الله و دستورات ضبط شده او از طریق تلفن به مردم ایران بود را تهیه می كردند.
امروزه، تفریبا هیچ چیزی كه متعلق به آن زمان باشد باقی نمانده است. درخت سیبی كه امام خمینی (ره) زیر آن می نشست نیز خشك شده است و درخت سیب دیگری با میوه های مصنوعی جان درخت سابق را گرفته است در حالیكه در كنار آن تصویری به اندازه طبیعی از رهبر قرار گرفته است و بازدید كنندگان حاضر در این روز با آن عكس می گیرند.
زیر چادر سفید رنگی كه مراسم در آن برگزار می شود صدای سرود ملی ایران و آیاتی از قرآن قبل از آنكه سخنرانی ها شروع شوند شنیده می شود. در محل مراسم، ایرانیان مقیم فرانسه و همچنین سایر دوستدارگان امام خمینی (ره) از هر قشری حضور دارند.
' ابی' یك مسلمان موریتانیایی 34 ساله است كه به شیعه گرویده و نوشته های خمینی را مطالعه كرده است. به اعتقاد این موریتانیایی ساكن پاریس، امام خمینی همچنان یك چهره معنوی اسلام باقی مانده است.
جعفر یك فرد 63 ساله است كه در فاصله 15 كیلومتری از این محل زندگی می كند و تاكنون ده ها بار به نوفل لوشاتو آمده است. او تمام وقایعی كه ایران سپری كرده را تماما دنبال كرده و همین ها باعث تغییر نگاه او شده است.
او می گوید: امام خمینی (ره ) به تشنگی من برای فهم معنای زندگی پاسخ داد. قبل از او من مانند فردی گم شده بودم. مثل یك' زامبی ' می ماندم. مرده ای بیش نبودم.'
دو نفر از كردهای تركیه كه از ' برلین ' آمده اند تا در این مراسم حضور داشته باشند، می گویند: ' پیام امام خمینی هنوز زنده است. میان دمكراسی لیبرال و كمونیسمی كه زمانی در ایران حاكم بود، امام خمینی یك راه سوم را ارائه داد.'
به گزارش ایرنا، حضرت امام خمینی (ره) به همراه یارانشان روز 14 مهر ماه 1357 وارد پاریس شدند و دو روز بعد در منزل یكی از ایرانی ها در نوفل لوشاتو درحومه پاریس مستقر شدند.
مامورین كاخ الیزه نظر رئیس جمهور فرانسه را مبنی بر اجتناب از هرگونه فعالیت سیاسی به امام ابلاغ كردند.
ایشان نیز در واكنشی تند تصریح كرده بود كه اینگونه محدودیت‌ها خلاف ادعای دموكراسی است و اگر او ناگزیر شود تا از این فرودگاه به آن فرودگاه و از این كشور به آن كشور برود، باز دست از آرمان خویش نخواهد كشید.
'ژیسكاردستن' رئیس جمهوری وقت فرانسه در كتاب خاطرات خویش نوشته است كه دستور اخراج امام خمینی (ره) از فرانسه را صادر كرده بود، ولی در آخرین لحظه‌ها نمایندگان سیاسی شاه كه در آن روزها در نهایت درماندگی قرار داشتند، خطر واكنش تند و غیر قابل كنترل مردم را گوشزد كرده و در مورد عواقب آن در ایران و اروپا از خود سلب مسئولیت كرده بودند.
درمدت اقامت چهار ماهه امام خمینی (ره) در پاریس، دهكده كوچك نوفل لوشاتو مهمترین مركز خبری دنیا بود و مصاحبه‌های متعدد و دیدارهای مختلف حضرت امام دیدگاههای ایشان را در زمینه حكومت اسلامی و هدف های آتی نهضت برای جهانیان بازگو می‌كرد.
به این ترتیب جمع بیشتری از مردم جهان با اندیشه و قیام ایشان آشنا شدند و از همان جا بود كه بحرانی‌ترین دوران نهضت را در ایران رهبری كرد.
اروپام**9041**شبس**1488
۰ نفر