۱۶ بهمن ۱۳۹۷، ۸:۰۵
کد خبر: 83197683
T T
۰ نفر
حضور زنان در مديريت شهري و روستايي دستاورد انقلاب اسلامي است

تهران - ايرنا - معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور حضور پر رنگ زنان در عرصه هاي مديريت شهري و روستايي كشور را از دستاورهاي ارزشمند انقلاب اسلامي دانست و گفت: در حال حاضر 3 هزار و 547 زن عضو شوراهاي شهر و روستا هستند و 7 شهردار زن در كشور داريم.

«مهدي جمالي نژاد» در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا اظهار داشت:: جامعه زنان يكي از محورهاي اصلي و اثربخش در توسعه سياسي، فرهنگي و اجتماعي در كشور هستند و مشاركت آنها در عرصه مختلف مديريت كشور در چهل سال گذشته افزايش چشم گيري يافته است، به طوري كه در حال حاضر 2هزار 576 دهيار زن دركشور داريم، كه در مديريت محلي، در كنار جامعه مردان، مجموعه مديران نظام جمهوري اسلامي ايران را ياري مي كنند.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي گفت: چهل سال از انقلاب اسلامي ايران مي گذرد، آنچه به مفهوم توسعه در شهرها و روستاهاي كشور قابل ارزيابي است و مي توان به عنوان اقدام و دستاورد در دوره هاي مختلف دولت ها در اين دوران در حوزه معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي بيان كرد بر مبناي شاخص ها و مولفه هايي مانند «تشكيل نهادهاي مديريت محلي»، «توزيع ماشين آلات و تجهيزات خدمات و شهري و روستايي»، «حمل و نقل درون شهري» و «وضعيت خدمات ايمني و آتش نشاني» در شهرها و روستاهاي كشور قرار مي گيرد.
جمالي نژاد به نگاه ويژه نظام به توسعه روستايي در طول چهار دهه گذشته و افزايش مشاركت جامعه زنان در مديريت محلي اشاره كرد و گفت: دهياري ها پس از پيروزي انقلاب اسلامي و از اواخر دهه 70 در كشور تشكيل شدند كه با تشكيل 37 هزار از اين نهاد روستايي تاكنون، 94 درصد جمعيت مناطق روستايي كشور تحت پوشش ارائه خدمات روستايي قرار گرفته اند.
معاون وزير كشور با بيان اين كه بيش از 37 هزار «شوراي اسلامي روستا» در كشور تشكيل شده كه در مجموع 130 هزار عضو دارند، به افزايش مشاركت و سرمايه گذاري روستاييان در تعاوني ها در طول چهل سال گذشته نيز اشاره كرد و افزود: 896 تعاوني دهياري در سراسر كشور تشكيل شده كه حدود 20هزار عضو دارند.
جمالي نژاد توجه به اقتصاد و كارآفرينان روستايي را يكي از رويكردهاي اصلي نظام در طول چهار دهه گذشته عنوان كرد و گفت: اسامي و اطلاعات2500 كارآفرين كه در روستاها فعال هستند در يك بانك اطلاعاتي جامع ثبت شده است.
وي همچنين درباره اقدامات عمراني در روستاها نيز با بيان اين كه 120 هزار طرح عمراني خرد مقياس در روستاها تاكنون برنامه ريزي و عملياتي شده است، توضيح داد: اجراي سيستم پسماند در 8500 روستا و جمع آوري پسماند روستايي در 28هزار روستا از ديگر اقدامات عمراني و عملياتي است كه طول 40 سال گذشته انجام شده است.
رئيس سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور با بيان اينكه تا پايان سال 96 به ميزان 15 هزار و 578 ميليارد تومان اعتبار ميان دهياري هاي كشور توزيع شده است، گفت: 900 پايگاه آتش نشاني - كه به 9 هزار روستا خدمات پوششي ارائه مي دهند - و همچنين 500 خانه عالم و 2هزار خانه قرآن در روستاهاي كشور در طول سال هاي پس از انقلاب اسلامي احداث شده است.
معاون عمراني وزير كشور بيان كرد: 16هزار و656 دستگاه ماشين آلات در بخش عمراني – خدماتي به دهياري هاي سراسر كشور واگذار شده، كه بيش از 5هزار از اين ماشين آلات براي كمك به پيشبرد طرح هاي عمراني و ايجاد درآمد روستايي شامل وسايل سنگين و نيمه سنگين آتش نشاني، حمل زباله، تانكر آبرساني و جاروكشي است.

** توزيع 5400 دستگاه ماشين آلات در روستاها در چهار دهه
جمالي نژاد با اشاره به توزيع 5هزار و 400 دستگاه ماشين آلات عمراني از قبيل انواع لودر، كمپرسي نيمه سنگين و تراكتور براي بهبود سطح خدمات رساني در سطح روستاهاي كشور از ابتداي انقلاب تا كنون، افزود: بيش از يك ميليون تن قير نيز به شهرداري هاي زير 50 هزار نفر جمعيت و دهياري ها براي بهبود سطح ايمني شهري و روستايي توزيع شده است.
رئيس سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور در حال حاضر 74درصد جمعيت كشور تحت پوشش خدمات شهري قرار دارند، گفت: تا سال 1357 در مجموع 483 شهرداري در كشور ايجاد شده بود، كه اكنون با عضويت 39 هزار 323 نفر در 1276 شوراي اسلامي شهر روند برنامه ريزي و سياستگذاري شهري به نمايندگان مردم واگذار شده است و 1276 سازمان شهرداري در شهرهاي سراسر كشور نيز تشكيل شده كه به مردم خدمت رساني مي كنند.

**نوسازي 65هزار دستگاه تاكسي
جمالي نژاد به نوسازي 65هزار دستگاه تاكسي درطول چهار دهه گذشته اشاره كرد و افزود: در حال حاضر 360هزار دستگاه تاكسي در كشور فعاليت مي كند، البته براي كمك به بهبود سطح حمل نقل درون شهري حدود 25هزار و 790 دستگاه اتوبوس، ميني بوس، ميدل باس و ون در شهرها توزيع شده است.
وي بهبود سطح خدمت رساني در حوزه ايمني و خدمات شهري را از مهمترين برنامه هاي اولويت دار سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور دانست و ادامه داد: بيش از 7هزار و 270دستگاه ماشين آلات عمراني انواع ماشين آلات راه سازي و همچنين 7هزار و 12دستگاه انواع ماشين آلات خدماتي و ايمني مانند آتش نشاني نيمه سنگين، حمل زباله و موتور سيكلت در بخش شهري توزيع شده است.
جمالي نژاد با اشاره به سال حمايت از كالاي داخلي و ضرورت رفع نيازها و بر اساس سياست هاي خودكفايي در امر توليد و ساخت تجهيزات توضيح داد: در بخش توليد ماشين آلات خدماتي، از سال 1380 تاكنون 70درصد صرفه جويي و در ساخت واگن مترو به اتكاي شركت هاي توليد كننده داخلي از سال 1385 تا كنون 38 درصد صرفه جويي كرده ايم.

**رشد 80درصدي سرانه فضاي سبز شهري
رئيس سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور، ساماندهي و مديريت بهينه پسماندهاي عادي در شهرهاي كشور را از شاخص مهم در ارزيابي عملكرد خدمات ارائه شده در چهل سال گذشته عنوان كرد و توضيح داد: در حوزه پسماند پيش از انقلاب صرفا به روش هاي سنتي اقدام مي شده است، اما در حال حاضر ميزان بازيافت مواد و انرژي به نسبت كل پسماند عادي توليدي شهري و روستايي 25 درصد افزايش داشته است.
جمالي نژاد گفت: در طول چهل سال گذشته ميزان دفن بهداشتي پسماند به 9درصد از كل، جمع آوري مكانيزه پسماند به 33درصد از كل و ميزان تفكيك پسماند از مبدا به 5درصد از كل پسماندهاي عادي توليدي شهري و روستايي افزايش يافته است.
رئيس سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور با بيان اين كه «سرانه كل فضاي سبز شهري نسبت به چهل سال پيش 80درصد رشد داشته است»، گفت: اين ميزان به ازاي هر نفر 12 متر مربع است.

** 22هزار نفر آتش نشان در كشور داريم
معاون وزير كشور با اشاره به شاخص هاي ايمني در شهرهاي كشور افزود: خدمات ايمني و آتش نشاني استاندارد 89 درصد از كل جمعيت شهري را پوشش مي دهد.
جمالي نژاد با بيان اينكه در حال حاضر 1850 ايستگاه آتش نشاني و 22هزار نفر آتش نشان در كشور داريم، گفت: اين آمار نشان مي دهد به ازاي هر 50هزار نفر و يا در هر 5 كيلومترمربع يك ايستگاه و به ازاي هر 2500 نفر يك آتش نشان حرفه اي در كشور وجود دارد؛ توان عمليات جهت اعزام تيم هاي آتش نشاني نيز در 3 تا 5 دقيقه پس از اطلاع است.

** تجهيز130 پايگاه آتش نشاني در دولت تدبير و اميد
معاون وزير كشور ارزيابي شاخص هاي عملكرد دولت تدبير از سال 1392 تا 97 در حوزه خدمات شهري گفت: در طول پنج سال گذشته 130 پايگاه آتش نشاني تجهيز شده و اكنون 750 پايگاه مجهز داريم ؛ به طوري كه پوشش خدمات ايمني و آتش نشاني در همين مدت 2.5 درصد افزايش داشته است.
جمالي نژاد گفت: فضاي سبز شهري تحت پوشش شبكه آبرساني مستقل در سال 1392 حدود 48.5 درصد بوده كه در حال حاضر 53.5 درصد است اين در حالي است كه سرانه كل فضاي سبز شهري از 11.8مترمربع به 13مترمربع افزايش داشته است.
وي افزود: پنج سال پيش بازيافت مواد انرژي 21درصد بود اما اكنون به 30درصد رسيده كه رشد 9درصدي را نشان مي دهد، از طرفي دفن بهداشتي پسماند در همين مدت از 5 به 13 يعني 8 درصد رشد داشته است.
معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزير كشور خاطرنشان كرد: در دولت يازدهم و دوازدهم مكانيزاسيون جمع آوري پسماند 12درصد رشد كرده است و تفكيك از مبدا در پسماندهاي شهري از 4.8 درصد به 16 درصد رشد 11.2درصدي را نشان مي دهد.
جمالي نژاد همچنين احداث و توسعه سامانه هاي اتوبوس تندرو(BRT) در كلانشهرهاي كشور، معاينه فني(سيمفا)، هوشمند حمل و نقل شهري (ITS) و پايش پيماش شهري ناوگان ديزل را از مهمترين دستاوردها و اقدامات شاخص معاونت توسعه عمراني وزارت كشور و سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور عنوان كرد.

** چهار لايحه در كميسيون هاي تخصصي دولت در حال بررسي است
معاون وزير كشور همچنين به تدوين و ارائه بيش از 250 لايحه و شيوه نامه و دستور العمل در حوزه هاي مختلف مديريت شهري و روستايي اشاره كرد و گفت : 140 پروژه مطالعاتي و تشكيل 730 سازمان وابسته به شهرداري هاي از ديگر دستاوردهاي حوزه عمراني در وزارت كشور محسوب مي شود.
جمالي نژاد همچنين به اقدامات تهيه و تدوين مقررات در حوزه معاون عمران و توسعه امور شهري و روستايي و سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور اشاره كرد و گفت: چهار لايحه «درآمد پايدار شهرداري ها»، «اصلاح قانون توسعه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت»، « اصلاح قانون رسيدگي به تخلفات رانندگي» و همچنين «اصلاح و الحاق موادي به قانون تاسيس دهياري هاي خودكفا در روستاهاي كشور» به دولت ارسال شده است كه در كميسيون هاي تخصصي دولت در حال بررسي است.
وي با بيان اينكه در سال 96 نيز لايحه «اصلاح قانون وظايف و انخابات شوراهاي اسلامي كشور و شهرداران» در مجلس تصويب شد، افزود: لايحه هاي «بازنگري مقررات اداري و استخدامي شهرداري ها و دهياري هاي كشور» و «ساماندهي مديريت پسماندهاي عادي در كلان شهرها و استان هاي ساحلي با مشاركت بخش خصوصي» از دولت به مجلس شوراي اسلامي ارسال شده و هم اكنون در كميسيون هاي مربوطه در پارلمان در حال بررسي و كارشناسي است.
جمالي نژاد همچنين درباره لايحه مديريت شهري نيز گفت: اين لايحه به دولت ارسال شده است، اما بررسي آن به پس از تعيين تكليف لايحه درآمدهاي پايدار، موكول شده است.
معاون وزير كشور تصريح كرد: لايحه «مديريت يكپارچه ايمني شهر و روستا» از سوي كميسيون خاص كلان شهر تهران و ساير كلان شهرها به وزارت كشور عودت داده شده است كه روي موارد مورد نظر در حال كار كارشناسي هستيم.
وي تشكيل «كميسيون خاص امور كلان شهر و ساير كلانشهرها» با هدف سياستگذاري، بررسي لوايح و مقررات و ايجاد ساز و كار مناسب براي ايجاد مدل مطلوب تعامل قوه مجريه (مديريت ملي) و مديريت شهري (مديريت محلي) را يكي از دستاوردهاي ارزشمند حوزه معاونت عمران و توسعه امور شهري و روستايي وزارت كشور بيان كرد.

** 7 سند آسيب شناسي را در دولت تصويب كرديم
معاون وزير كشور با بيان اينكه در حوزه عمراني همواره با نگاه كارشناسي تهديد ها و چالش ها را رصد و پايش مي كنيم، گفت: آيين نامه اجرايي ساماندهي مشاغل، صنوف و فعاليت هاي شهري و 7 سند آسيب شناسي را در دولت تصويب كرديم.
جمالي نژاد اضافه كرد: آسيب شناسي در حوزه هاي «مديريت پسماند»، «حوزه آتش نشاني»، «فضاي سبز»، «پنج حوزه حمل و نقل»، « مديريت بحران»، «ميادين ميوه و تره بار و محصولات كشاورزي» و همچنين « اجتماعي و فرهنگي»، هفت سندي است كه مصوب شده اند و سندي آخري در مرحله ابلاغ است.
سيام**3070**