۱۷ بهمن ۱۳۹۷، ۱۹:۱۵
کد خبر: 83200661
T T
۰ نفر
توسعه كشور در گرو تربیت نیروی انسانی توانمند و توسعه گراست

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: توسعه كشور در گرو تربیت نیروی انسانی توانمند، توسعه گرا و دارای ریسك پذیری بسیار است.

علیرضا رزم حسینی روز چهارشنبه در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی شهرستان بینالود افزود: تاكنون در حوزه عمرانی و زیرساختی كشور طی چند دهه انقلاب اقدامات بسیار ارزشمند انجام شده است.
وی اظهار داشت: از جمله مشكلات در مسیر توسعه اقتصادی، دیوان سالاری حاكم بر اقتصاد و دولتی بودن آن است از این رو تلاش ما بر آن است كه به شیوه ای متفاوت استان را اداره كنیم و این شیوه همان مدلی است كه در قلعه گنج، شهداد و گلبافت استان كرمان اجرا شد و موفق بود و امید است با هماهنگی و همدلی همه بخش ها در خراسان رضوی نیز با موفقیت اجراشود.
وی گفت: این مدل در قالب مثلث توسعه اقتصادی با سه ركن سرمایه گذاران و كارآفرینان، نمایندگان مجلس و كارگزاران اجرایی و قضایی اجرا می شود.
استاندار خراسان رضوی افزود: در استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس هیچ گرایش سیاسی وجود ندارد و از نمایندگان خواسته ایم با هر سلیقه سیاسی، در تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی، نقش آفرینی كنند.
وی اظهار داشت: ائمه جمعه نیز ناظر بر اجرای این مدل توسعه اقتصادی و مروج فرهنگ اقتصاد مقاومتی هستند.
وی گفت: در این راستا تاكنون موافقت نامه هایی هم با سرمایه گذاران و شركت های توانمند و توسعه گرا امضا شده تا پروژه های نیمه تمام عمرانی و پیشنهادات سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در مناطق اقتصادی به نتیجه برسد.
رزم حسینی افزود: كشور را باید با شركت های آن ساخت نه با دولت و اقتصاد نفتی، از این رو در خراسان رضوی استان را با این مدل توسعه ای به آبادانی خواهیم رساند.
وی اظهار داشت: در كرمان با اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی 76 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری طی 4.5 سال انجام شد كه كارنامه درخشانی محسوب می شود و اگر می خواهیم خراسان رضوی را بسازیم باید در این مسیر گام برداریم.
وی گفت: تا امروز توازن و عدالت در توسعه اقتصادی نداشته ایم و هنوز هم نداریم بطوریكه یك شهر آبادتر و یك شهرستان محروم تر می شود اما در این طرح تلاش می شود در هر منطقه با شناسایی و استفاده از ظرفیت های آن و توانمندی های مردم و مشاركت آنان با كمك و هدایت یك سرمایه گذار توانمند به عنوان معین اقتصادی این استعدادها و ظرفیت ها تقویت شود تا رونق اشتغال، معیشت و اقتصاد را در پی داشته باشد.
استاندار خراسان رضوی افزود: باید با سرمایه مردم و توان خود آنان زمینه ایجاد توسعه متوازن، اشتغال و رونق اقتصادی در مناطق مختلف و كاهش مهاجرت به شهرها و كلان شهرها را فراهم كرد كه در این صورت در راستای تقویت ارزش های دینی و اسلامی هم گام برداشته ایم.
وی اظهار داشت: به رغم ایجاد زیرساخت های بسیار خوب در روستاها و شهرستان ها، مردم در حوزه اقتصادی آموزش ندیده اند و توانمند نشده اند و ادبیات ما برای جوانان در حوزه توسعه اقتصاد مانند مدیریت جهادی غریب می نماید كه امروز یكی از اهداف ما اصلاح این دیدگاه و همراه سازی آنان با طرح های توسعه و آبادانی استان است.
نماینده مردم شهرستانهای بینالود و چناران در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: اكنون كه دشمنان انقلاب از نظر مالی به كشور فشار آورده اند، بهترین زمان برای توجه به سرمایه گذاری داخلی است و شهرستان طرقبه شاندیز می تواند به تنهایی به اندازه برخی استان ها سرمایه گذاری جذب كند.
محمد دهقان افزود: در استان خراسان رضوی همه شهرستان ها ظرفیتهای خوبی برای سرمایه گذاری دارند اما شهرستان هایی كه قرابت بیشتری با مشهد دارند از ظرفیت های بالاتری برخوردارند.
وی اظهار داشت: اگر مسئولان استانی موانع و مشكلات را برطرف كنند این شهرستان و گلبهار و چناران سرمایه گذاری چند هزار میلیارد تومانی را جذب خواهد كرد كه به توسعه اقتصادی منجر خواهد شد.
فرماندار شهرستان بینالود (طرقبه، شاندیز) هم با بیان اینكه این شهرستان ستاره گردشگری استان است گفت: طی سال های اخیر حدود 2 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این شهرستان انجام شده و راهبرد اقتصادی كه مبتنی بر تجربه موفق باشد، به ما كمك می كند كه این شهرستان را بیش از پیش به سوی توسعه اقتصادی ببریم.
سید حسن حسینی افزود: 215 باغ تالار در طرقبه شاندیز فعال است كه هفت هزار نفر در این مراكز فعالیت دارند.
امام جمعه شهر شاندیز هم گفت: باید به مسائل فرهنگی توجه بیشتری نمود و ضمن استقبال از میهمانان و گردشگران، مراقبت های لازم را از فرهنگ اسلامی و دینی انجام داد.
حجت الاسلام علی بهمنی با اشاره به فعالیت شركت پدیده افزود: مردم در این منطقه سرمایه گذاری كرده اند و باید به موضوع پدیده اهتمام بیشتری شود و نگرانی 130 هزار سهامدار آن برطرف شود.
امام جمعه شهر طرقبه هم گفت: امروز در 40 سالگی انقلاب كه كشور و ملت ما با هجمه های گسترده دشمن مواجه است باید بیش از همیشه با انسجام و هم افزایی در برابر مقابل استكبار بایستیم.
حجت الاسلام محمد حسن ایزدی با تاكید بر اینكه تلاش استاندار خراسان رضوی برای اصلاح و بهبود اقتصاد و حركت به سوی توسعه تحسین برانگیز است افزود: باید همه بتوانیم در جهت تحقق سیاست های اقتصادی گام برداریم.
در این جلسه تفاهمنامه ای بین سازمان شهرداریها و دهیاریهای خراسان رضوی به عنوان 'معین اقتصاد مقاومتی' شهرستانهای بینالود و چناران امضا شد. همچنین سرمایه گذاری به نام الحی به عنوان معین اقتصادی شهرجدید گلبهار معرفی و تفاهمنامه ای بین وی و مسئولان این شهر و استانداری خراسان رضوی به امضا رسید.
بر اساس اعلام استانداری خراسان رضوی، اولویت اقدامات استاندار واگذاری مدیریت اقتصاد استان به بخش خصوصی است و به همین منظور در نخستین اقدام خراسان رضوی به 12 منطقه تقسیم شد.
در این چارچوب با عقد تفاهمنانه در هریك از مناطق 12 گانه یكی از شركتهای بخش خصوصی به عنوان 'معین اقتصادی' تعیین می شود. این تعهدها مورد وثوق ائمه جمعه، مدیران و همه عوامل دولتی و حاكمیتی است. بر این اساس تاكنون 155 تفاهمنامه در این زمینه امضا شده است.
علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی براساس یك تجربه موفق در استان كرمان، درصدد واگذاری مدیریت اقتصاد استان به بخش خصوصی است و در نخستین گام محوریت امور اقتصادی شهر مشهد را به شهرداری واگذار كرده است.
1922/6053