۲۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83206811
T T
۰ نفر

كرمان در مسير توسعه گردشگري سلامت قرار گرفت

۲۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۴۱
کد خبر: 83206811
كرمان در مسير توسعه گردشگري سلامت قرار گرفت

كرمان - پايگاه خبري كرمان نو روز سه شنبه با انتشار گزارشي با عنوان 'كرمان در مسير توسعه گردشگري سلامت قرار گرفت' وضعيت سلامت اين استان را مورد بررسي قرار داده است.

در اين گزارش آمده است: گسترش صنعت گردشگري علاوه بر نقش و تاثير آن در ابراز هويت ملي، موجب ارتقاي ابعاد وسيع اقتصادي از جمله ايجاد فرصت‌هاي شغلي، درآمدزايي، كاهش فقر و گسترش عدالت اجتماعي و رفاه در جامعه مي‌شود.
در اين ميان، ﮔﺮدﺷﮕﺮي ﺳﻼﻣﺖ ﺑﻪ دﻟﯿﻞ ﻗﺎﺑﻠﯿﺖ و ﻣﺰﯾﺖ‌ﻫﺎي رﻗﺎﺑﺘﯽ از ﺗﻮﺟﻪ زﯾﺎدي ﺑﺮﺧﻮردار ﺷﺪه اﺳﺖ.
'بيمارستان‌هاي خصوصي مي‌توانند با بالاترين كيفيت و رعايت استانداردهاي بين‌المللي، خدمات پزشكي به خارجي‌ها ارائه دهند كه استان كرمان به خوبي در اين حوزه وارد شده است.' اين جمله را محمدرضا پورابراهيمي رئيس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي چندي قبل با تاكيد بر توسعه گردشگري سلامت، در نشست هيات مديره نظام پزشكي استان بيان كرد.
اين در حالي است كه طي هفته جاري مهدي معنويان، عضو كميسيون فني دفاتر خدمات مسافرتي استان كرمان نيز اعلام كرد توسعه مراكز پزشكي در استان كرمان موجب شده رشد مراجعه بيماران به شهر كرمان براي درمان، روند سريع‌تري نسبت به سال‌هاي گذشته به خود گيرد و عملاً توريست درماني در استان توسعه يافته است.
به گفته وي استان كرمان علاوه بر دارا بودن منابع و جاذبه‌هاي متعدد و مختلفي در جنوب شرق كشور، از نظر جاذبه‌هاي گردشگري مختلف و به‌خصوص گردشگري سلامت نيز به لحاظ پزشكي شاخص و هم تندرستي و منابع درماني طبيعي به عنوان قطب جنوبشرق شناخته مي‌شود و همواره گردشگران سلامت از استان‌هاي مجاور به كرمان سفر مي‌كنند.
آن‌طور كه او اذعان مي كند، پزشكان متخصص و متبحري در استان كرمان در حال فعاليت هستند و تكنيك‌ها و فناوري‌هاي مورد استفاده‌شان به‌روز است به‌طوري كه حتي در سطح ملي نيز منحصر بفرد به‌شمار مي روند. اين مقام مسئول درباره توسعه مراكز پزشكي استان اعلام كرده رشد مراجعه بيماران به شهر كرمان براي درمان، روند سريع تري نسبت به سال‌هاي گذشته به خود گرفته و عملا توريست درماني در استان توسعه يافته است.
به گفته او اين بخش از صنعت توريسم مي‌تواند در جهت كارآفريني نيز موثر باشد و هر توريسم كه به صرف گردشگري سلامت وارد منطقه يا محلي مي‌شود ايجاد شغل نمايد.
*رشد صعودي گرايش به مسافرت‌هاي پزشكي
به گفته بسياري از كارشناسان، تركيبي از عوامل متعددي موجب رشد صعودي گرايش مردم به مسافرت‌هاي پزشكي شده است كه از آن جمله مي توان به هزينه بالاي زندگي در كشورهاي صنعتي، آسان شدن مسافرت‌هاي بين‌المللي و اصلاح و بهبود سطح تكنولوژي و استاندارهاي پزشكي در بسياري از كشورهاي جهان، اشاره كرد. يكي از دلايل مهم كشش به سوي مسافرت پزشكي، سهولت آن در مقايسه با كشور‌هاي ديگر است.
از ديگر دلايلي كه موجب مي شود افراد با هدف درمان مسافرت كنند، مي‌توان به هزينه‌ پايين مراقبت‌هاي پزشكي، جست‌وجو براي يافتن پزشك متخصص و با‌تجربه، كيفت مناسب خدمات درماني، ايمني و كوتاه‌تر بودن زمان انتظار براي درمان اشاره كرد.
*وضعيت گردشگري سلامت در ايران
گردشگري سلامت در ايران با وجود كيفيت بالاي خدمات درماني و قيمت ارزان، به علت نبود تبليغات مناسب، هنوز جايگاه خود را در بازار نيافته است و گام‌هاي نخست را طي مي‌كند.
در حالي‌كه دولت بر اساس برنامه‌ريزي‌هاي خود بايد تا پايان برنامه چهارم توسعه 30 درصد از نيازهاي درماني كشور را از طريق صدور كالا، خدمات پزشكي و توريسم درماني فراهم كند.
دراين ميان ايران رقباي مهمي نيز در منطقه دارد از جمله رقباي مهم ايران در حوزه خليج‌فارس مي‌توان اردن و دوبي را نام برد.
كشور اردن سالانه 500 ميليون دلار درآمد ارزي از توريسم درماني دارد، دوبي از چند سال پيش شهرهاي سلامت را راه‌اندازي كرده و با برخي از دانشگاه‌هاي معتبر دنيا براي توسعه اين مراكز قرارداد بسته است.
*ظرفيت‌هاي گردشگري سلامت در ايران
آمارها نشان مي‌دهد ايران از نظر جاذبه‌هاي گردشگري طبيعي جزو 10 كشور برتر جهان است اما از بازار توريسم و گردشگري سهم شاخصي نبرده است، اين در‌حالي است كه از گردشگري سلامت به عنوان صنعت سوم جهان نام برده مي‌شود و برخي كشور‌ها نظير اسپانيا از طريق اين صنعت امرار معاش مي‌كنند.
امروزه با صنعتي شدن كشورها و بروز دردهاي مختلف در روح و بدن انسان ها و روي آوردن به عمل‌هاي جراحي زيبايي به صورت چشم گير، بحث توريسم درماني يكي از بخش‌هاي روبه رشد صنعت گردشگري در جهان و ايران به شمار مي‌آيد.
با اين وجود در كشورمان اين دغدغه وجود دارد كه آيا اين بخش از توريست به شكوفايي مي‌رسد يا به‌‌رغم تشكيلاتي كه براي آن در نظر گرفته شده است فراموش مي شود؟
به گفته كارشناسان صنعت توريسم در زمينه توريسم درماني و جذب گردشگران سلامت همواره بايد به چهار آيتم اساسي دراين زمينه توجه داشت.
1-توانمندي‌هاي شاغلان حرفه پزشكي، 2-تكنولوژي‌هاي روز و استانداردهاي جهاني، 3-اقتصاد درمان و 4-هزينه‌هاي درماني و مقررات داخلي كشور‌ها از عوامل مهم گردشگري سلامت هستند.
بدون ترديد ايران در هر چهار مورد ذكر شده نسبت به كشورهاي همسايه و خاورميانه از توانمندي‌هاي بهتري برخوردار است كه بايد نهايت استفاده از پتانسيل موجود را كرد.
متاسفانه تبليغات مناسبي براي شناسايي توانمندي‌هاي پزشكي و گردشگري ايران در خارج صورت نگرفته اين در حالي است كه رسانه‌هاي دولتي و سفارتخانه‌ها مي‌توانند در اين زمينه نقش موثري داشته باشند.
7420/ 5054