۲۳ بهمن ۱۳۹۷، ۱۵:۰۱
کد خبر: 83206838
T T
۰ نفر
بارش برف وحوش را به مناطق حاشيه اي شهرهاي سردسيري كشاند

ياسوج- ايرنا- همزمان با بارش برف و برودت هوا ، احتمال هجوم وحوش به نقاط پايين دست مناطق حفاظت شده و حاشيه روستاهاي مناطق سردسيري كهگيلويه و بويراحمد وجود دارد و تمامي نيروهاي حفاظت محيط زيست براي حفظ جان وحوش به مناطق حفاظت شده اعزام شدند.

به گزارش ايرنا، بيشتر مناطق كهگيلويه و بويراحمد بويژه شهرستان هاي سردسيري بويراحمد و دنا از برف سفيد پوش شده و سرما و بوران ،كل و بزهاي اين مناطق را روانه پايين دست كرده و در دامنه هاي دنا پناه داده است.
اكنون كه هواي اين مناطق رو به سردي رفته است و احتمال يخ زدن مراتع و روان آبها بيشتر مي شود وحوش مجبورند براي ادامه زندگي به سوي پايين دست و دامنه ها در حومه روستاها حركت كنند و وظيفه ملي همگان ايجاب مي كند از گونه هاي جانوري محافظت شود.
مديركل حفاظت محيط زيست كهگيلويه و بويراحمد گفت: درپي بارش برف و احتمال پايين آمدن حيات وحش به حاشيه مناطق حفاظت شده ،تمامي نيروهاي حفاظت محيط زيست استان به اين مناطق اعزام شدند.
محسن جعفري نژاد افزود: پس از بارش برف در بيشتر نقاط سردسيري استان و پوشيده شدن زيستگاه، اين احتمال وجود دارد حيات وحش براي تامين علوفه خود به اجبار به پايين دست مناطق هجوم بياورند.
وي بيان كرد: تمهيدات لزم براي تامين علوفه براي حيات وحش انديشيده شده و هم اينك در انبارهاي اين اداره كل در مناطق حفاظت شده به مقدار كافي علوفه وجود دارد.
جعفري نژاد عنوان كرد: درصورت نياز علوفه دهي به حيات وحش از سوي محيط بانان انجام مي گيرد اما از همشهريان درخواست مي شود در حفاظت از حيات وحش سرما زده با محيط بانان همكاري و همياري داشته باشند.
مديركل حفاظت محيط زيست كهگيلويه و بويراحمد از شهروندان خواست در صورت مشاهده وحوش آسيب ديده موضوع را به نزديكترين پاسگاه محيط باني يا با شماره تلفن 2-33334441-074 اطلاع دهند.
جعفري نژاد تصريح كرد: اگرچه مناطق به صورت ويژه و 24 ساعته توسط يگان حفاظت پايش و رصد مي شوند اما از مردم تقاضا داريم مهرباني با حيات وحش و پرندگان شهري را در نظر داشته باشند.
اين روزها حيات وحش به آغوش آدم ها پناه آورده و حفاظت و ضمانت جان آنها نه وظيفه يك سازمان و يك محيط بان كه وظيفه همه كساني است كه دل در گرو نگهداري اين طبيعت دارند.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت 93 هزار و 660 هكتار، دناي شرقي با وسعت 28 هزار و 202 هكتار، خاييز سرخ با مساحت 33 هزار و 235 هكتار، خامين با وسعت 25 هزار 671 هكتار، ديل با 10 هزار و 381 هكتار، سولك با دو هزار 4287 هكتار و سيوك با 12 هزار 858 هكتار در استان وجود دارد.
در ميان اين مناطق ، پارك ملي دنا و منطقه حفاظت شده دنا با وسعتي معادل 93 هزار و 660 هكتار داراي 155 گونه جانوري و پرنده، 24 گونه جانوري پستاندار، 20 گونه آبزي و 39 گونه خزنده است.
منطقه حفاظت شده دنا يكي از غني ترين مناطق زيستي از لحاظ تنوع گياهي و جانوري در ايران و دنياست كه در سال 2010 ميلادي از سوي سازمان يونسكو به عنوان اولين ذخيره گاه بعد از انقلاب، دهمين ذخيرگاه بيوسفري ايران و پانصد و پنجاهمين ذخيره‌گاه دنيا به ثبت رسيد.
9868/1662